Droomdag Mitchel- 007 (2)

Mitchel scheurt door zijn Droomdag!

De droom

Mitchel droomt van snelle auto’s, graffiti en zelfgemaakte pannenkoeken in de lucht gooien.

Dreamchasers

Hank en Sjoerd Janssens

De Droomdag

Mitchel heeft via zijn oma ingefluisterd gekregen dat vandaag zijn Droomdag is. Met een licht gespannen gezicht sta je dan ook te wachten op jouw dreamchasers Hank en Sjoerd. Je hebt een mooie kom voor ze, die je alvast als bedankje geeft omdat vandaag jouw Droomdag uitkomt. Super lief. Nu is natuurlijk de vraag wat je vandaag gaat meemaken!
Ronkend en bulderend staat er iets in de straat op Mitchel te wachten. Het is een gave blauwe Porsche 911 met chauffeur! Een beetje onwennig is het nog wel. Langzaam loop je richting de auto. De snoepzak die je krijgt, laat je achter bij oma en je stapt voorzichtig in de blauwe Porsche. Jouw grote held opa mag ook mee met de Droomdag en rijdt in de volgauto achter je aan. Oma en jullie 4 enthousiaste honden zwaaien je uit. Hup, het avontuur is begonnen in deze Porsche met chauffeur Menno van Lease Company.

Graffiti

“Zo, die kan snel” zeg je als je uit de blauwe Porsche stapt. De chauffeur Menno laat je tijdens de rit naar de volgende stop zien wat de Porsche in zich heeft. En dan sta je ineens in de Berenkuil in Eindhoven. Je kijkt verbaast om je heen en vraagt je even af wat je hier gaat doen. Je krijgt een vermoeden als je al die graffiti werken om je heen ziet. En dan staat Mike ineens voor je neus. Hij neemt je mee de Berenkuil in en je loopt vol bewondering langs alle kunstwerken die door andere graffiti artiesten op deze muren zijn gezet. Je kijkt je ogen uit en krijgt super veel inspiratie om je eigen letter op de plaat te zetten die daar voor je klaar gezet is. Samen met Mike maak je een echt kunstwerk. Als het klaar is kijk je trots naar je werk en zeg je “die hang ik op in het huisje op de camping!” Daarna krijg je jouw eigen “space” op de muur waar je lekker losjes jouw naam met graffiti spuit. Je staat te glunderen nu je jouw resultaat daar op de muur ziet staan. Daarna maak je samen met Mike jouw eigen Tag op de tunnel, zoals een echte graffiti artiest. Je bent nu helemaal los gekomen en staat ontzettend te genieten van deze inspirerende plek en neemt alle kunstwerken in je op. Je zoekt de mooiste kunstwerkjes uit en fotograaf Cees Ringelberg maakt van jou en de kunstwerken mooie foto’s. “Gaaaaf” zeg je nog als je voor een laatste keer naar de graffiti kijkt voordat het volgende avontuur je opwacht.     

Racen

En dan staat daar jouw chauffeur Menno weer klaar met een andere Porsche. Dit keer een Porsche Taycan GTS. Je ogen worden groot en je stapt dit keer samen met opa in deze gave auto. Langzaam zak je weg in de heerlijke stoelen van deze schitterende auto, op weg naar de volgende stop. Een heerlijke rit met deze flitsende auto brengt je in Horst waar je een dagje mag meedraaien als waardig lid van het crossteam van Autocrossteam Rob van Kuringe. Als je eenmaal gewend bent aan het rumoer van de crossbaan, kijk je jouw ogen uit! Je staat met de neus pal op de crossbaan en neemt alles in je op wat het crossteam bespreekt. Wat een snelheid en wat een auto’s flitsen er aan je voorbij. Je glundert helemaal als je de snelle auto’s in een fel gespoten kleur voorbij ziet schieten en zegt met in twinkeling in je ogen “die is gaaf!’ Soms kijk je jouw opa aan en zeg je ‘die is echt mooi, die wil ik ook” en opa geniet met je mee. Als de snelste raceauto van jouw raceteam met Lars achter het stuur in de 2e ronde over de kop gaat, wordt er beoordeeld of hij technisch nog in orde is om door te rijden. Van een afstandje houd je alles goed in de gaten. Helaas, deze snelle crossauto is uitgeschakeld en gaat in de grote raceteam bus. Je hebt al een volledige rondleiding gehad in deze teambus en dat vond je interessant om te zien.

Pannenkoeken gooien  

Een andere grote droom is het zelf bereiden van pannenkoeken en deze in de lucht gooien. En dan staat er ineens naast de teambus een gasstel en pannenkoeken mix. Je geniet duidelijk van het maken van de mix en gaat vrolijk aan de gang met het bakken van de pannenkoeken. En ja hoor! Je gooit hem in de lucht, de pannenkoek draait zich en je vangt hem in de pan weer op! Missie geslaagd! Je bent een pannenkoeken pro. Vol enthousiasme bak je ook voor enkele leden van  het raceteam een paar pannenkoeken. Zelf geniet je ook van de pannenkoeken én van de rode tomatensoep die speciaal voor jou gemaakt is. Ook deze maak je warm en je smult ervan “deze is nog lekkerder dan die van thuis; hij is dikker en er zitten geen ballen in” vertel je.  Een top maaltijd pal naast de racebaan.

Speciale uitnodiging

Als je hoort dat coureur Lars naar het NK in Rosmalen gaat om te racen, verschijnt er weer die twinkeling in je ogen. Lars heeft dit in de gaten en… hij nodigt jou uit om ook hier naartoe te komen! Je mag weer als onderdeel van het team met je neus op de baan genieten van het NK. Samen met je opa sta je te genieten van dit vooruitzicht.


Speciaal vervoer naar huis

Als alle races voorbij zijn, zit de dag er bijna op en is het tijd om richting huis te gaan. Uiteraard weer met een speciaal vervoersmiddel, maar dit keer geen Porsche. Waarin zou je nu in mogen stappen vraag jij je af. Elke keer als er een gave raceauto voorbij komt zeg je zachtjes “met deze wil ik wel mee hoor”, “oh, zou het deze zijn?” en “die is ook gaaf”. Dan gaan de deuren van de grote raceteam bus open en mag jij samen met opa in instappen in deze mega bus. Jouw plekje is helemaal vooraan als bijrijder van de chauffeur. Deze mega grote teambus vervoert jullie terug naar huis en onder luid getoeter rijden jullie jouw straat in. Pal voor de deur mag je uitstappen en rijdt de grote bus weer toeterend de straat uit. Bij thuiskomst krijg je nog een mooi cadeau, een monstertruck van Lego “die heb ik nog niet” roep je blij uit. “Hij past perfect in mijn verzameling” vertel je als je jouw andere monstertrucks van Lego laat zien. “Ik heb écht een leuke dag gehad” zeg je met een twinkeling in je ogen als je afscheid neemt van jouw dreamchasers.

Sponsoren, bedankt!

Mitchel zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Menno van der Pol van LeaseCompany

Graffiti artist Mike van Kijk naar Mike

Tekstschrijver: Mirthe Rombouts

Facebook
Twitter
LinkedIn