mercedes tussen de honden

Mercedes: Wat zullen ze jaloers zijn op school!

De Droom

Mercedes houdt van wolven, dolfijnen en nog veel meer. 

Dreamchasers

Annemiek en Heidi

Droomdag

Donderdag 8 oktober om 9.00 klinkt vrolijke muziek voor het raam van de klas van Mercedes. “Ik neem je mee, ik neem je mee op reis…” Hé wat is dat? De kinderen worden nieuwsgierig en komen enthousiast met juf Patricia naar buiten. Wat is dit? Het blijkt een Droomdag te worden, de Droomdag van Mercedes! Maar niet van Mercedes alleen. Kinderen uit de klas prikken één voor één een ballon door totdat een briefje eruit valt: Wiktoria! Zij mag mee met Mercedes, samen met oma Jolanda.

Lakei Kees

We bellen de ‘taxi’ en daar komt lakei Kees ronkend voorrijden met een grote Amerikaanse cabrio: een Ford Fairlane. De rode loper wordt uitgerold, er worden foto’s gemaakt en de twee meiden worden uitgezwaaid door klasgenootjes en de juf. Op weg naar de eerste verrassing!

Een wolf!

Wat is een lievelingsdier van een meisje van 10 jaar? Nooit gedacht dat dit een wolf zou zijn! We gaan met Mercedes op pad om dit bijzondere dier te ontmoeten. “Ik wil graag een wolf aaien” heeft ze immers als droom opgegeven.

Gelukkig hebben Suzanne en Anke (Hoofd educatie) van het Natuurmuseum Brabant ervoor gezorgd dat deze droom werkelijkheid kan worden. Want, achter de schermen, daar waar normaal niemand komt, staat een heuse wolf op Mercedes en Wiktoria te wachten. Anke vertelt honderduit over de wolf en beantwoordt al onze vragen en dan mogen de meisjes de wolf echt aaien! Mercedes kan niet wachten en realiseert zich dat ze nooit meer zo dicht in de buurt zal komen van een wolf. Ze wil dit bijzonder mooie dier graag mee naar huis nemen, zo gek is ze op wolven!

Aan het einde van het bezoek vertelt Anke nog over Rome, gesticht door Romulus en Remus, een tweeling die gevoed werd door een wolf. Mercedes krijgt een mooi beeldje van Romulus, Remus en de wolf cadeau. Wat een verrassing!

Catwalk

Voor een bijzondere dag mag je er best bijzonder uitzien toch? Daarom nemen we Mercedes en Wiktoria mee naar Kids Beauty Park in Raamsdonksveer. Daar staat de high tea al klaar voor de meiden en oma Jolanda. Wat een verwennerij!

Mercedes en Wiktoria worden naast elkaar in beautystoelen gezet en het programma van chocolademasker, een manicure, make-up en styling van de haren gaat van start. Mercedes kiest ervoor om haar mooie blonde krullen te laten verdwijnen, ze droomt al jaren van ‘recht haar’ en Wiktoria laat juist krullen zetten. De dames zien er geweldig uit! 

Als klap op de vuurpijl kiezen ze ieder een jurk uit en lopen ze samen over de catwalk. Samen maken ze een hartje met de handen…eeuwige vriendschap voor die twee!

Mooie lolly’s

We rijden verder, een industrieterrein op. Goh dames, we gaan naar een fabriek. Wat voor fabriek zouden jullie leuk vinden? Uhhh? Een snoepfabriek? Yep! We gaan naar Holland Foodz, de makers van ambachtelijk kermissnoep. Wie kent ze niet; de grote rode wijnballen, de kaneelstokken en de zuurstokken. Bij de ingang hangen slingers “Welkom Mercedes.” Na een introductiefilm over snoep en het gluren naar de werkende machines mogen we allemaal zelf van het nog zachte deeg uit de fabriek iets maken.

De letter R voor Remco

Oom Remco is er niet bij, maar hij wordt niet vergeten. Mercedes maakt een mooie R op een stok. Ook voor juf Patricia en meester Arno worden mooie lolly’s gemaakt. Directeur J.H. Spijkervet komt Mercedes nog speciaal gedag zeggen en ze krijgt een enorme beker met snoep mee. Wat een lekkernijen! En dan… dan ziet Mercedes opeens een knalblauwe super gave Porsche voor de deur staan en roept Wiktoria erbij. Ze heeft totaal niet in de gaten dat deze daar speciaal voor haar is.

Een blauwe Porsche, dolfijnen en een nieuw huis!

Mercedes maakt zoveel mee vandaag. De flitsende Porsche is daar voor haar. Harm van Smile per Mile is speciaal naar Holland Foodz gekomen om Mercedes een rit te gunnen in deze spannende sportwagen. Wiktoria mag alvast een proefritje maken, en daarna gaat Mercedes in de Porsche, richting het pauze-adres in Eindhoven.

Even pauze

Even pauze denken we, een kopje koffie, rustig aan… maar nee dus. Heidi en Annemiek hebben nog wat filmpjes binnengekregen. Eerst wordt Mercedes verrast met een persoonlijk filmpje van het Dolfinarium. De dolfijnen verzorger nodigt Mercedes, haar oma, haar oom en Wiktoria uit om naar het Dolfinarium te komen. De envelop met de entreekaartjes krijgt ze in haar handen gedrukt en roept meteen naar oma: “Gaan we meteen in de herfstvakantie, oma?”

Een persoonlijke boodschap

Vervolgens hebben we nog een filmpje voor haar van de bekende Nederlandse Roblox vlogger Dutchtuber. Het lukte hem niet te komen, maar Job heeft ook een persoonlijke boodschap ingesproken waarin hij vertelt dat hij Mercedes zo’n zeldzame eenhoorn cadeau doet. Bovendien hebben Heidi en Annemiek iemand gevonden die voor Mercedes in haar ‘adopt me account’ een groot huis heeft gemaakt en gedecoreerd. Mercedes is super opgetogen van dit alles en laat meteen ook het huis aan Wiktoria zien. 

Husky’s op Vennerheide

De wolf in de ochtend was natuurlijk al heel bijzonder, maar hoe bijzonder is het om 35 honden te zien die ontzettend op de wolf lijken? Ze huilen net als wolven, leven net als wolven, zijn super mooi en net iets meer hond. Mercedes en Wiktoria worden welkom geheten door Marc van “Husky’s op Vennerheide”. Marc heeft een roedel van 35 husky’s, waarvan de oudsten 12 jaar zijn, drie zussen. Mercedes en Wiktoria zijn zwaar onder de indruk, ze zien het één na het andere hok opengaan en daar zijn ze… alle 35 honden bij elkaar, inclusief de 4 puppy’s van drie maanden oud!

Hoe weet nu de voorste hond of hij links of rechtsaf moet slaan?

De meisjes vragen niet zo veel, ze hebben het te druk met het aaien van de honden en het oppakken van de puppy’s, maar Heidi en Annemiek horen van Marc dat hij elk weekend met de honden traint in het bos, staand op een kar met 14 husky’s ervoor. Hoe weet nu de voorste hond of hij links of rechtsaf moet slaan? Ja, daar heeft Marc meteen een antwoord op: hij roept commando’s en heeft een paar husky’s die heel goed kunnen horen en die mogen dan voorop lopen.

Hondennamen

Dit bezoek is heel indrukwekkend, zoveel van deze bijzondere honden met die mooie blauwe ogen bij elkaar. Onderweg terug naar Tilburg proberen Mercedes en Wiktoria alle hondennamen te herinneren. Marc herkent alle honden in deze roedel, de meisjes wisten nog ongeveer de helft van de namen!

Afsluitend etentje

Bij Het Ketelhuis in Tilburg sluiten we deze verrassende Droomdag in alle rust af. Oom Remco schuift ook aan en de meisjes vertellen vrolijk babbelend alle belevenissen van de dag. Ze krijgen ieder nog een grote snoepzak met dierensnoep en een doosje echte Veluwse Wolfjes-bonbons. Om half 8 sluit het restaurant en worden Mercedes, Wiktoria en oma Jolanda door ons thuisgebracht. Met een hele vracht aan cadeautjes!

Afsluiting

De Droomdag van Mercedes is onze eerste Droomdag. Het is heel bijzonder om te zien hoe een rustig meisje als Mercedes enorm geniet van het feit dat ze deze dag in het middelpunt van de belangstelling staat. Zij doet ertoe! Wij zijn enorm blij hieraan bij te hebben mogen dragen!

Sponsoren bedankt!

De Droomdag van Mercedes is mede mogelijk gemaakt door:

Familie Janus met chauffeur Kees van Disseldorp

Dutchtuber Job

Husky’s op Vennerheide

Fotograaf Annemarie Klerkx

Facebook
Twitter
LinkedIn