20220430_141902

Lio zijn droom is Ajax in de Johan Cruijff Arena te zien spelen

De Droom

Lio houdt van Fifa spelen op zijn spelcomputer en ook van een lekkere kapsalon, Bugles en ranja. Hij zou graag een keer in een limousine rijden. Maar zijn allergrootste droom is om Ajax te zien spelen in het Johan Cruijf Arena. Lees hieronder of Lio zijn droom uitkomt.

Dreamchasers

Yuri en Roxan

De start van de dag; cadeau en wat lekkers

De dreamchasers Roxan en Yuri gaan in de ochtend al vroeg naar Lio zijn huis. Zijn begeleider Daniel is er ook bij. Lio weet al dat ze komen en zit bij aankomst al klaar in zijn Ajax trainingspak. Dat Ajax zijn favoriete voetbalclub is weten de dreamchasers al. Bij aankomst krijgt Lio direct een bijzonder cadeau: een AJAX T-shirt met rugnummer 22! Dit het nummer van de favoriete speler van Lio: Sebastiaan Haller. In dit geval staat de naam van Lio zelf op het T-shirt! Natuurlijk hebben Roxan en Yuri ook wat lekkers meegenomen: mini tompoezen met daarop (heel toepasselijk) het logo van Ajax. Dat wordt smullen! Of niet? Helaas, Lio heeft net zijn tanden gepoetst en bedankt vriendelijk voor de mini tompoes. Geen probleem, ze zetten het in de koelkast voor een later moment.

Reizen in stijl

Het vervoer van deze dag wordt bekendgemaakt. Voor de deur staat een blauwe Porsche. Wauw! Lio is verrast. Yuri heeft voor dit moment speciaal wat kinderchampagne geregeld en vraagt of Lio een slokje wil. Ook dit aanbod wordt beleefd door Lio afgeslagen, hij heeft tenslotte net zijn tanden gepoetst. Vervolgens mag Lio plaatsnemen in de Porsche en Daniel mag achterin. Dat heeft nog wat voeten in de aarde want hij moet zich helemaal dubbelvouwen. Hier moet Lio ontzettend om lachen.

Snoepen, lasergamen en lunchen met friet

De eerste stop is snoepwinkel Jamin. Hier wordt Lio ontvangen met champagne slush. Op advies van de dreamchasers zet Lio het feit dat hij net zijn tanden heeft gepoetst opzij. De slush zorgt voor een paar momenten van ‘brainfreeze’ maar dat drukt de pret zeker niet! Het smullen is nog niet voorbij. Lio mag voor €20 snoep uitkiezen, dat komt neer op een doosje met 1 kilo snoep. Lio kiest van alles uit, de frambozen zijn op aanraden van Yuri.

Tijd om te vertrekken naar de volgende locatie: de Avontuurfabriek in Loosdrecht om daar te gaan lasergamen. De Porsche staat weer klaar. Daniel slaat de optie om zich opnieuw dubbel te vouwen dit keer vriendelijk af. Lio neemt vol trots weer plaats voorin. Eenmaal aangekomen krijgt iedereen een pak aan met een karakter. Lio is Batman, Roxan is de Hulk, Yuri is Storm en Daniel… Daniel heeft het pak gekregen van Dora the Explorer.. Nadat iedereen is bijgekomen van het lachen start het lasergamen. Yuri & Roxan spelen tegen Lio & Daniel. Ze hebben veel lol en er wordt fanatiek gespeeld. Ook wordt er flink gezweet in de pakken, oef wat is dat warm. Van dat gamen krijg je honger. De volgende stop is in Loenen aan de Vecht om te gaan lunchen bij snackbar Hans en Frietje. Lio mocht zijn lievelingseten zelf maken een frietje kapsalon, de honger wordt gestild.

Naar de Amsterdam Arena

Het vervoer kent een wijziging. Plotseling komt er een Hummer limousine voorgereden bij Hans en Frietje. Wooow! En de bestemming? De Johan Cruijff Arena in Amsterdam!! Hierop wordt in de limo geproost met een glaasje kinderchampagne. Op de weg trekt de limo veel bekijks, hier geniet Lio zichtbaar van. Eenmaal aangekomen gaan ze eerst naar Game States, onder de Arena. Hier krijgt Lio een goodiebag en mag hij 1,5 gaan gamen! Er zijn volop leuke games. De favoriet is het grijpen naar koekiemonster.


Ajax – PEC Zwolle

Dan gaan naar de voetbalwedstrijd Ajax – PEC Zwolle. Lio kent de weg in de Arena maar is verbaast te merken dat ze steeds verder omhoog gaan. Wat blijkt; ze zitten in de SKYBOX! Vanuit daar hebben ze een prachtig uitzicht over het veld. Lio is onder de indruk van het geheel maar kan wel wennen aan de skybox! Er is onbeperkt eten en drinken, ze eten friet, hamburgers, bitterballen. In de rust fluistert Lio tegen Yuri: ‘bedankt he, voor deze dag die jullie hebben geregeld.’ Er volgen nog meer verrassingen: Lio krijgt een bal van Ajax en ontmoet Aaron Winter ontmoet; een beroemde oud speler van Ajax! En de uitslag van deze wedstrijd past helemaal bij deze Droomdag. Ajax wint met 3-0!

Extraatje

De vrijdag voorafgaand aan deze dag (22 april) had Lio geluk en mocht hij met Chaime naar Creators FC, de amateurvoetbalclub met allemaal YouTubers erin die tegen de amateurclub van Velp speelde. Lio mocht met de spelers in de dug-out zitten en hij mocht zelfs mee het veld op lopen, als mascotte van de club. De voetbal die hij had gekregen bij het droom ophaalmoment heeft Lio toen vol laten zetten met alle handtekeningen van deze spelers.

Sponsoren Bedankt!

Zonder deze mensen hadden wij deze SUPER droomdag niet kunnen organiseren!

Van den Udenhout (huurauto)

Charles van Blitterswijk (voor het gebruik van zijn Porsche )

Ajax (voor het t-shirt, de bal en ontmoeting Aaron Winter).

Tekstschrijver Josefine Meijer

Fotograaf Emmory Schröder

Facebook
Twitter
LinkedIn