sturen naar dreamforkids mexx EMOJI

LEGO, gamen, fastfood en fast cars Mick weet er alles van! 

De droom 

Mick 10 jaar, een verlegen en bescheiden jongen, wil later graag automonteur worden. Zijn droom bestaat uit meerdere kleine wensen, dingen die hij mooi vindt en leuk vindt om te doen zoals: 

Rijden in een Audi R8, zijn twee favoriete hobby’s spelen met LEGO en gamen, eten bij de KFC en tot slot is hij grote fan van Spider-Man. 

Droomgidsen

Floor & Sanne

De Droomdag 

Nietsvermoedend zit Mick in de klas wanneer de conciërge de hele klas erop wijst dat hun fietsen niet goed staan. Ze moeten even met hem meekomen naar buiten…  

De hele klas loopt met Mick naar buiten het schoolplein op, zijn lievelingsliedje wordt gestart en Mick weet dat vandaag zijn Droomdag begint! 

Met groot applaus en gejuich wordt hij onthaald door zijn klas, de dreamchasers, zijn oom en tante, broertje en zijn twee nichtjes. De rode loper is speciaal voor Mick uitgerold en met open mond kijkt hij hoe mooi zijn lievelingsauto daar staat te shinen. Een hele dikke Audi R8 cabrio met futuristische carwrap staat aan het eind van de rode loper op hem te wachten. 

De chauffeur stapt uit, loopt naar Mick en kijkt hem onderzoekend aan. Hij vraagt hoe zwaar Mick weegt. Mick zegt 38 kg, de chauffeur aarzelt niet en zet hem gewoon hoppatee achterop de auto. Triomfantelijk staat hij daar bovenop z’n favoriete auto te zwaaien naar zijn familie en klasgenoten. Zijn lievelingsliedje “That’s what I want” van Lil Nas X wordt gedraaid en iedereen juicht luidkeels met Mick mee! Hij krijgt een mooi opvallend groen shirt met zijn naam erop van BijTos. Natuurlijk mag hij daarna ook instappen en ze gaan een ritje maken. Nou ja een ritje maken… Op hoge snelheid rijdt de R8 binnendoor naar de KFC in Den Bosch in nog geen 45 minuten. Mick heeft van elke kilometer genoten, die vlogen voorbij, want ze reden natuurlijk veel te hard vertelt hij. Floor, Sanne Guusje de fotograaf en zijn nichtje staan hem al op te wachten bij de KFC. Guusje is er ook de hele dag bij om deze Droomdag vast te leggen en heeft van begin tot eind een hele leuke klik met Mick. 

Mick stapt uit en zegt heel bescheiden tegen de chauffeur: “Dankjewel dat ik in jouw auto mee mocht rijden”. De chauffeur geeft hem een boks en wenst hem en zijn gezelschap nog een hele fijne dag. 

LEGO workshop met Lola Nouwens bij KFC

Lola Nouwens, Winnares LEGO Masters 2020, en de manager van KFC staan hem binnen op te wachten om hem te verwelkomen. 

De vriendelijke mevrouw van de KFC overhandigt Mick en zijn nichtje een zogenaamde ‘All-you-can-drinkbeker’ om deze bij te vullen zoveel ze maar op kunnen. Vervolgens verwijst zij het hele clubje naar een voor hen speciaal gereserveerde hoek, links achterin het restaurant waar bakken vol met LEGO klaar staan. Lola begint haar workshop en ze vallen met z’n drietjes aan en graaien met volle overtuiging in de LEGO. Ze stelt voor om ieder hun eigen LEGOpoppetje te ontwerpen. De volgende opdracht is eigenlijk om een droomwereld te bouwen, maar Mick wilt heel graag een wedstrijdje met Lola doen. Hij heeft het thema “bouw je eigen favoriete eten” bedacht waarin Floor en Sanne als jury moeten fungeren. Mick bouwt ijverig een taco, z’n nichtje een sushi gerecht en Lola een geitenkaas salade. De jury is er unaniem over eens: Mick wint met een armlengte. De prijs is een heuse LEGO trofee. Wat Mick hem al de hele tijd opvalt is die mooie LEGO armband die Lola om heeft. Samen hebben ze er nog eentje voor Mick gebouwd en nu heeft hij  ook zijn eigen armband waarop hij erg trots is. Na de workshop worden Mick en z’n nichtje door de manager uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen. 

Zij mogen van haar hun eigen eten klaarmaken! Dat laten ze zich geen twee keer zeggen. De goudgele frietjes worden opgeschept, ze kiezen een heerlijke kipburger  uit en de lekkerste ijskoude milkshake maken ze zelf. Mick heeft ook nog een klant verblijdt met een heerlijk kipburger die aan het loket staat van de KFC Drive Thru.  

Mick krijgt van de manager als beloning een speciale pet met speldje omdat hij de klant uitstekend heeft geholpen. Normaal krijgen alleen medewerkers zo’n pet uit blijk van waardering van hun uitmuntende goede staat van dienst. Maar voor Mick maakt ze vandaag een speciale uitzondering. En dat is nog niet alles, hij krijgt een tweede cadeau van KFC: een LEGOset van Star Wars, zijn lievelingsset. 

Zijn glimlach van oor tot oor was niet meer van z’n gezicht af te krijgen die dag. Of dat hierdoor zijn droom om automonteur te worden in het gedrang komt dat moeten we nog maar even  afwachten…  

Mick heeft iedereen bij KFC oprecht en herhaaldelijk bedankt voor al dit moois. Bij het afscheid nemen zegt hij tegen Lola: “Ik vind het heel jammer dat ik jou niet meer ga zien”. 

Jaguar Land Rover The Adventure

Hij moet eigenlijk nog twee uur rijden naar het volgende onderdeel van de dag wordt hem gezegd. Aan het gezicht van Mick is te zien dat hij daar niet zo veel zin in heeft… pffff dat wordt een lange rit zegt hij. Maar in werkelijkheid hoeft hij maar 1 minuut te lopen naar de overkant, want daar staat z’n vierde verrassing op hem te wachten. Jaguar Land Rover The Adventure. Hier krijgt hij een uitgebreide rondleiding én hij mag alles vragen wat hem maar te binnen schiet. Ook mag hij een ritje maken in de nieuwste grote Range Rover die ook met zijn achterwielen stuurt. Door een foutmelding moeten ze helaas meteen weer terug naar de garage, waar hij een tweede ritje mag maken in de lievelingsauto van zijn nichtje: een mooie witte elektrische Jaguar. Die kon wel 240 km per uur weet Mick te vertellen nadat hij is uitgestapt!!! Na alle proefritjes en de rondleiding vraagt een medewerker aan Mick of dat één van deze auto’s nu zijn favoriet is geworden. Maar nee hoor Mick blijft natuurlijk trouw aan z’n favoriete R8 tot ‘grote spijt’ van de verkopers 😉 

Bij het bedanken voor deze unieke ervaring krijgt hij een speciale Jaguar modelauto cadeau. Mick is helemaal door het dolle heen. 

The Gaming Factory 

Met de Range Rover Evoque gaat het hele stel richting The Gaming Factory in Tilburg. Mick twijfelt of Floor wel goed kan rijden en in zo’n grote auto durft te rijden. Dit checkte hij voor de zekerheid nog even 3 keer bij Floor. Waarop hij haar uiteindelijk maar het voordeel van de twijfel heeft gegeven wanneer ze veilig zijn aangekomen bij zijn tweede grootste hobby; zijn game walhalla. 

Onderweg reed een Tesla achter hen die leek op die van Rutger Vink. Toen de auto dichterbij kwam was hij het ook écht. Na over en weer zo’n bekende YouTuber in te hebben gehaald met z’n opvallende luchtblauwe Tesla dacht Mick dat ook zij dit voor hem hadden geregeld. Maar soms krijg je ook de mooie cadeautjes helemaal gratis in het leven legden Floor en Sanne hem uit. 

Bij binnenkomst mag Mick en zijn gezelschap twee uur onbeperkt gamen op alle spellen die er maar zijn. Airhockey, basketbal, Pac-Man en racen vindt hij erg leuk. Maar 1 spel spande toch wel de kroon: een 3D VR horrorspel waarbij je op zombies mag schieten. Samen met Guusje heeft hij wel 1,5 uur dit spel gespeeld. 

Tijdens dit spel zit zijn grote held Spider-Man ineens naast hem en gaan ze samen op zombies schieten. Daarna is het pas echt showtime. Spider-Man springt op de biljarttafel en vertoont al zijn kunstjes aan het publiek. Die superhelden van Productiehuys Showtime weten er wel een feestje van te maken. 

Na afsluiting heeft Mick nog stoere foto’s met Spider-Man gemaakt en kwam deze verrassing ook weer tot een prachtig einde. 

Eten bij Taco Bell 

Als afsluiting van deze ongelooflijke Droomdag vervolgt de reis naar de vlakbij gelegen parkeergarage. Het hele stel gaat te voet naar Taco Bell om ook zijn laatste droom in vervulling te laten gaan. 

Zijn oom, tante en andere nichtje wachten het hele clubje daar op en sluiten gezellig aan. Mick is wederom blij verrast dat hij hen weer ziet. Van het restaurant mag hij alles kiezen wat hij maar wilt en wat hij naar binnen kan krijgen. In geuren en kleuren vertelt hij vol enthousiasme zijn hele Droomdag aan z’n familie. Iedereen wordt hier natuurlijk enorm blij van. 

Taco Bell verraste Mick ook met een cadeautje. Hij krijgt een Taco Bell shirt, een notitieblokje, een pen en een kaartje. Dit kaartje is ook speciaal voor medewerkers die op een bijzondere manier worden beloond. Op het kaartje staat geschreven: “Lieve Mick, wij hopen dat je een geweldige dag hebt gehad en dat je heerlijk hebt gegeten bij ons. Liefs Team Taco Bell Tilburg”. 

Ter afsluiting wordt er een groepsfoto gemaakt met iedereen die er vandaag bij is geweest. Mick heeft ze allemaal persoonlijk bedankt en zegt erbij dat vandaag al zijn dromen zijn uitgekomen! 

Voor iedereen was het een geweldige geslaagde Droomdag om nooit te vergeten! 

Sponsoren, bedankt!

Deze bijzondere Droomdag van Mick zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Bijtos 

Niels Huijbrechts 

Facebook
Twitter
LinkedIn