BenR

Katten, slangen, kerst, koken en BenR dit zijn de ingrediënten van Britt’s Droomdag

De droom 

Ontmoeten van muziekidolen BenR, koken met een chef-kok in een mooi restaurant, katten en slangen knuffelen. 

Droomgidsen

Corine, Merel & Roxan

De Droomdag 

Corine, Merel & Roxan

Op dinsdag 19 juni is het zo ver, de Droomdag van Britt. Zij weet dat ze om 9.00 uur moet klaarstaan en komt stipt op tijd naar buiten gelopen. De droomgidsen Merel en Roxan zijn er al, maar wat gaat er nu gebeuren? Waar wachten we op? Er komt een negen meter lange witte limousine het erf opgereden. Britt kan het niet geloven: ‘Ik word er bijna emotioneel van, dit is zo gaaf! Een limousine, die zie je normaal alleen in films! Zo’n lange auto.’ Op het moment dat ze wil instappen, stapt er iemand anders uit de limousine. Het is haar stagebegeleidster Amanda! Wat een verassing dat zij er vandaag bij is. Samen stappen we in de limousine en vertrekken we naar de eerste locatie. Onderweg proosten we met het lievelingsdrinken van Britt: multivitaminen drink en genieten we van haar favoriete koekjes, chocolade en Thai sweet chili chips. Wat een feest ontbijt! Als kers op de taart ligt er een cadeautje klaar. Het is een kersttrui voor iedereen. Britt is namelijk dol op kerst! De limousine is versierd met lampjes en slingers. We maken foto’s met de kersttruien aan. Britt moet heel hard lachen: ‘Het wordt vandaag toch 38 graden, we gaan deze trui toch niet aandoen?’ 

Katten café ‘The coffee Cat’ en pizza bakken bij de Markt 

Eenmaal aangekomen in Almere, ziet Britt wat de eerste activiteit is. Ze ziet op de hoek van de straat een bord met daarop het katten café. Als het aan haar ligt, knuffelt ze de hele dag door katten. Er zijn wel 13 katten in het café, waarvan een aantal gedag komen zeggen en komen knuffelen. Ondertussen worden we nog verwend met koffie en chocoladetaart. Ze vindt het fantastisch!

Daarna gaan we verder met de Limousine naar Utrecht. We lopen het restaurant De Markt binnen en Britt mag vrijwel direct de keuken in. Daar maakt ze haar eigen 4 kazen pizza. Ze is een ster in de keuken, dat straalt er nu al af! Zij wil later ook chef-kok worden. We hebben intussen al veel gesnoept, dus krijgen niet alle pizza op. Deze neemt Britt mee naar huis. Hier kan ze later nog van genieten!  

Slangen bij de Winkel van Sinkel 

Het is ontzettend warm deze dag. Gelukkig zijn alle activiteiten binnen en is er maar één klein stukje wat we hoeven te lopen, namelijk van de pizzeria naar de Winkel van Sinkel. Britt wil later als ze op zichzelf woont een terrarium met haar eigen slang erin. Zij heeft nog nooit een slang vastgehouden, hoe zou het zijn om deze in je nek te hebben? Ze hoort dat dit onderdeel van de Droomdag is, haar geluk kan niet op! Een ontmoeting met vier verschillende slangen. Ze glibberen over tafel, in haar schoot en over haar schouders. Britt straalt en wil eigenlijk dat dit moment niet voorbijgaat. Wij moeten door naar de volgende activiteit en de expert van Exotus Serpenti brengt de slangen terug naar de auto. Britt mag gelukkig tot de laatste seconde haar maatje om haar schouder houden en loopt door het centrum van Utrecht met een slang in haar nek. Ze heeft veel bekijks, met haar nieuwe maatje. Helaas mag deze niet mee naar huis, maar wat een avontuur was dit! 

Koken bij restaurant Janzen en een Meet and Greet met BenR! 

Even verder op staat Leo met een gave sportauto te wachten, Audi R8 Spyder, om Britt te vervoeren naar de volgende activiteiten. Ze racen de markt af, Britt vindt het geweldig! We maken een korte stop bij kookwinkel Kooklust. Daar krijgt zij een cadeaupakketje, met benodigdheden voor haar opleiding als chef-kok.

Daarna vervolgen we onze reis naar restaurant Janzen. Na een korte pauze en een drankje, krijgt Britt haar koksbuis aan. Zij mag vandaag namelijk meewerken in de keuken! Ze krijgt een rondleiding en mag verse producten uit de tuin proeven, bijvoorbeeld een rauw doperwtje en een bloemetje (klaverzuring). Met deze producten wordt een heerlijk vegetarisch 3-gangen diner bereid. Echter, niet alleen voor Britt, Amanda en de Droomgidsen…. We krijgen nog speciale gasten deze avond. Zodra Britt uit de keuken komt met de amuses, zitten Bart en Robin van BenR aan tafel. Haar muziekidolen! Ze kan haar ogen niet geloven en laat bijna de amuses uit haar handen vallen. Gelukkig breken de jongens het ijs en geven haar een knuffel en maken een praatje. Britt mag tussen Bart en Robin in zitten en we hebben samen gegeten. Uiteraard zit haar taak als kok er nog niet op en moet ze af en toe van tafel om de volgende gang te bereiden en uit te serveren. Ze geniet op en top, maar kan het nog steeds niet geloven dat zij nu eindelijk haar idolen ontmoet. Er is een geweldige sfeer, waarin er gezellig wordt gekletst. Bart en Robin hebben nog nooit zo chique gegeten. De borden zijn prachtig opgemaakt en ze vinden dat Britt heerlijk heeft gekookt. Uiteraard hebben de muziekkanten de gitaar meegenomen. Britt krijgt buiten een privé concert. Ze straalt, ze lacht, ze geniet.  

Na het toetje komt Frank met een blauwe Porsche 911 voor het restaurant rijden. Met open dak kan Britt lekker uitwaaien en gaat ze op weg naar huis. Wat een dag! Als laatste verassing, staat op haar kamer een lege kerstboom met allemaal pakjes eronder. Zij mag haar eigen kamer versieren. Het hele jaar door kerst, dat is haar droom. Een droom die uitkomt. 

Sponsoren bedankt 

Tante Thea | Overnachting 

Facebook
Twitter
LinkedIn