GetImage

Joshua “directeur van de Efteling” trouwt met zijn Regan!

DE DROOM

Joshua verteld heel graag directeur van de Efteling te willen worden. Natuurlijk alleen de leuke taken! En…….Joshua’s moeder gaat binnenkort trouwen, nu wil hij ook zelf graag met zijn vriendinnetje trouwen.

DREAMCHASERS

Jaco en Martin

HOOFDSPONSOR

DE DROOMDAG


“Ik ga niet mee!…Vanmiddag ga ik gewoon naar de kinderopvang!”

Dat was het eerste dat Joshua riep nadat personal assistants (PA’s oftewel de dreamchasers) Jaco en Martin de klas van juf Kim Brust binnen kwamen. Het was ook nogal een groep die binnen kwam: de twee PA’s, Lonneke van Dream4Kids, Sandra de fotograaf, Anka (de moeder van Joshua ) en Andy (de partner van Anka). Nadat aan de klas uitgelegd was dat het vandaag de droomdag van Joshua was, wilden we onze directeur in zijn beroepskleding hijsen. Ontzettend fijn dat Anka er op dat moment bij was, want zonder haar was het zeker niet gelukt om Joshua te overtuigen dat de directeur van de Efteling een prachtig maatpak aan heeft inclusief unieke Efteling stropdas en badge J.

En deze directeur wilde helemaal niet zo nodig op de voorgrond, dus de klassenfoto hebben we maar niet gedaan. En dat is natuurlijk helemaal prima! De beste directeuren zijn de directeuren die liever hun omgeving laten schitteren. En deze dag ging het helemaal om de dromen van deze directeur, dus we doen alleen dat wij hij leuk vindt.

Als een echte directeur.

Een echte (en een beetje een milieubewuste) directeur rijdt vanzelfsprekend wel in een prachtige Tesla S Sport. Dus die stond inclusief chauffeur Sjef Smulders al klaar voor de deur van de school. De aanblik van de auto met een eigen chauffeur was toch wel even overweldigend, dus het duurde even voordat Joshua overtuigd was dat deze auto echt heel zuinig en schoon was en niet belastend voor het milieu. Voor de zekerheid besloten we daarom een gesprek te gaan voeren met meneer Haans, de jonge directeur van Garage Haans waar Tesla’s onderhouden worden. Nadat we dat afgesproken hadden stapte Joshua in en was de droomdag echt gestart.

De eigenaar van garage Haans was zeer enthousiast dat de directeur van de Efteling op bezoek kwam en wist ontzettend veel te vertellen over hoe Tesla’s onderhouden worden. Hij heeft ons zelfs laten zien hoe je met een Tesla een Kerstliedje kunt zingen en dansen (lampen en deuren die op de maat van de muziek aan en uit en open en dicht gaan)
Daarna wezen de personal assistants onze directeur erop dat hij aan het werk moest.

Op de agenda stonden een aantal afspraken op zijn eigen werkterrein: de Efteling.

Dus hop, in de Tesla en onderweg naar Kaatsheuvel. Onderweg natuurlijk wel even gekeken hoeveel power zo’n Tesla eigenlijk in zich heeft. En ja, die heeft inderdaad wel wat power onder de motorkap.

Aangekomen in de Efteling is Joshua direct naar de Fata Morgana gegaan voor een kijkje achter de schermen. Een betrokken directeur heeft veel aandacht voor zijn personeel en de wijze waarop zij hun werk doen. Dus Joshua luisterde aandachtig naar de toelichting over de controle punten in de Fata Morgana.  


Tweede afspraak in de Efteling was Polles Keuken, het pannenkoeken huis.

Althans, dat dacht de directeur. Daar aangekomen bleek er een onderwerp aan de agenda toegevoegd te zijn waar hij nog niets van wist. Voor het Pannenkoekenhuis  bleek namelijk dat Regan (het vriendinnetje van de directeur), Linda (de moeder van Regan) én Anka en Andy ook in de Efteling waren! Speciaal voor dit agendapunt. Joshua was ontzettend blij om zijn vriendinnetje en familie te zien. Maar waarom liep Regan in een bruidsjurk?! Wat had dat te betekenen? De PA’s lichtte hun directeur snel in: directeur Joshua ging trouwen met de liefde van zijn leven: Regan! En het huwelijk werd door niemand anders ingezegend dan Pardoes. Er waren zelfs nog mensen bij de huwelijksinzegening die Joshua helemaal niet kende: dat waren enthousiaste mensen die via social media waren uitgenodigd door de PA’s en kwamen kijken bij de huwelijksplechtigheid.

Een huwelijk kan niet zonder diner: pannenkoeken natuurlijk!

Het lievelingseten van onze directeur en zijn bruid. Joshua en Regan mochten na een rondleiding in het Polles Keuken zelf een pannenkoek bakken. Om uiteindelijk met z’n allen aan een grote ronde tafel het juist gesloten huwelijk te vieren met een pannenkoekenfestijn.Het huwelijksfeest bestond uit het bezoeken van zoveel mogelijk attracties met het hele gezelschap. Tot sluitingstijd werd het feestgedruis aangevoerd door twee onvermoeibare jong gehuwden. Om kwart over zes keken de bruiloftsgasten glazig, voldaan en uitgeput voor zich uit terwijl ze aan hun laatste koffie sipten. Het echtpaar stond ondertussen te genieten van de afrondende Kikker Koning fontein voorstelling. 

Als dank kregen de PA’s een ongelooflijk lieve en dikke knuffel van het echtpaar. En dat was eigenlijk het meest waardevolle moment van de hele dag. Zowel voor Joshua en Regan als voor Jaco en Martin. In die knuffel kwam alle plezier, genegenheid en verbinding die tijdens deze droomdag opgebouwd was tot uiting.

Sponsoren bedankt!

Bloemsierkunst Mille Fleurs

Pixxie Oenson

Garage Tilburg


Zonder sponsors, donateurs en vrijwilligers is het niet mogelijk om een droomdag te organiseren. Ongelooflijk bijzonder om te merken dat mensen niet alleen mee wilden helpen door geld te doneren, maar ook door mee te helpen bij de organisatie. Janet van Woensel (Senior Gastvrouw bij de Efteling in Polles Keuken) heeft ons enorm geholpen met het organiseren van het middagdeel in het Polles Keuken (rondleiding en eten in Polles Keuken in  De Efteling) en het regelen van de officiële Efteling stropdas én badge en de ringen voor Regan en Joshua.

De Efteling heeft toegangskaarten en parkeerkaarten beschikbaar gesteld. De bruidsjurk voor Regan werd spontaan aangeboden door Kirsten Scheltena – Peters naar aanleiding van onze berichten over de organisatie van de droomdag op social media.  Mary Stads bood spontaan aan om een sponsor te zoeken voor een bruidsboeket en regelde direct het bruidsboeket en de corsage. Het bruidsboeket en de corsage komen van Bloemsierkunst Mille Fleurs.  Van Iwona Lagarde-Zaborowska kregen we foto vouchers voor de attracties van de Efteling. De kok van stichting Reinier van Arkel Jan Rasterhoff bood een gedeelte van de opbrengst van het maandelijkse Eetcafe bij Reinier van Arkel in Vught aan, Pardoes en zijn vriendin Pardijn voor de huwelijksinzegening, Naomi voor de rondleiding bij de Fata Morgana, Linda Verheijden organiseerde een collecte in haar team bij Interpolis  Schadeservice zodat zij met z’n allen een maatpak voor Joshua konden aanschaffen, Ferdian Stieger leverde een pochette en een stropdas, de vader van Lonneke van Tuil is banketbakker en die zorgde voor een bruidstaart, Lonneke zelf zorgde voor make up voor Regan en speldjes en haarelastiek. Fotografe Sandra van Pixxie Oenson zorgde gratis voor de foto’s van deze dag. Peter Dekkers zorgde voor een officiële huwelijks akte, directeur Bart Haans van Garage Tilburg stelde een Tesla inclusief chauffeur beschikbaar en zorgde voor een rondleiding in zijn garage, chauffeur Sjef Smulders voor het rondrijden tussen Tilburg en Kaatsheuvel, juf Kim Brust van de Westerwel school in Tilburg voor het meewerken, meedenken en opvang tijdens de droomdag… allemaal ontzettend bedankt voor alle jullie hulp!

Sponsors en donateurs
We hadden één sponsor en daar waren we heel blij mee: Ixxi. Zij zorgden  tevens voor een prachtige wanddecoratie met foto’s van de droomdag voor Joshua.
In totaal ontvingen 55 donaties en haalden we € 950 op. Dit bedrag is gebruikt voor de voorbereidingen, uitvoering en afronding van de droomdag van Joshua. Het bedrag dat over blijft wordt gebruikt voor de organisatie van andere droomdagen door de stichting Dream4Kids. Langs deze weg een hartelijk dank aan de donateurs:  Joost van der Aa, Mascha van den Berg, Corina van Berkel, Kristel Broekhuizen, Ad van der Burgt, Peter Dekkers, Berlinda Dijkma, Robert Duijm, Eric, Frank & Annick, Fred, Yvette Galle, Linda de Graaf, Resie Haans, Marjolein van Ham Seeters, Helen, Ilona Hoeben, Jeaneth van der Kaap, Maud Kaper, A. Kleinjan, Lonneke Knetsch, Cor en Wil Kroos, Laura, Maarten en Jolanda, Ursula Marrenga, Hélène Mooren, Sebastian Moreno, Jeannette Michelbrink, E.R.W.S. P. Noppe, Peer Peereboom, Herma Pullen, C.J.N. Ramaekers, Jan Rasterhoff, E.J.C. van Ravenstein, N. Rol, Robert de Ruijter, Dorine Snel, Marcel Swanink, A. van Sluijs, Vicky van Sluijs, Johan Smit, Marjo Sparidaens, Bernadette Sprangers, Talentworkx, Mariska Tromp, Bert van der Veen, Jeff Verhofstadt, Sandra Vestjens, Stephanie Vincken, Claudia Vroegop, Wim van der Weegen, Twan van der Wiel, Wim, Christel Westerveen en Michelle Zacht.

ONTZETTEND BEDANKT ALLEMAAL!

Jaco en Martin

Facebook
Twitter
LinkedIn