DSC01510-2-2

Jason: ‘Karten is echt zó vet!’

Droomdag

Zijn ouders deden vanmorgen nog zó hun best om het een normale schooldag te laten lijken, maar de elfjarige Jason voelt dat er iets in de lucht hangt vandaag. Dus als hij op de gang van school ineens een van zijn favoriete rocknummer hoort, weet hij meteen hoe laat het is: vandaag is zijn Droomdag! De hele klas mag van juf Maaike mee naar buiten om de knaloranje racewagen met open dak te bewonderen, waarin Jason wordt opgehaald. Hij herkent zijn droomauto meteen: ‘Wow, een Maclaren!’ En dat is pas de eerste droom die vandaag zal uitkomen. 

Samen met eigenaar Jules Arts rijdt Jason richting Weesp, niet wetende dat daar een ontmoeting met een van zijn favoriete tv-presentatoren gepland staat. Zijn pleegouders, beste vriend Jasper en zijn twee droomgidsen kunnen Jasons gezicht tijdens het rijden niet goed zien, zo laag zit hij, maar dat hij geniet, staat vast: door het raam zien ze twee rijen witte tanden.  

Filmen bij Klaas kan Alles 

In het centrum van Weesp wacht de volgende verrassing. Jason wil later cameraman worden, dus daarom regelden droomgidsen Femke en Laura van der Burgt een ontmoeting met de crew van het Zapp-televisieprogramma Klaas kan Alles. Weer verschijnt die grote lach, als Klaas Jason laat ziet hoe de camera met robotarm werkt. ‘Hoe duur is die? Die wil ik ook, mam!’, zegt hij bewonderend. Hij mag ook de grote camera even op zijn schouder zetten, het is best een zwaar ding. Nadat Jason en Jasper met de hele crew op de foto zijn gegaan, vertrekken we naar lunchroom ’t Hoekje, waar de vrienden hun eigen tosti mogen maken – Jasons lievelingslunch. 

Drummen met de hele klas 

Veel tijd om bij te komen is er niet, want de volgende droom staat op het punt om uit te komen. Terug in zijn woonplaats wordt Jason door Jasper geblinddoekt zijn school in begeleid, waar de hele klas op hem wacht voor een workshop drummen met slagwerkdocent Coen Blokx. Er klinkt tromgeroffel en dan roept de hele klas hard: ‘Verrassing!’ Ook zijn ouders drummen driftig mee met Jasons lievelingsmuziek: ‘Die kinderen drummen gewoon op intuïtie, maar ik dacht teveel na. Ik vond het echt moeilijk’, verzucht zijn moeder na afloop met rode wangen. ‘Ik denk dat dit het mooiste is van de hele dag’, zegt Jason, terwijl we in de auto stappen, op weg naar de volgende activiteit. ‘Roep nog maar niet te hard’, zegt Fem geheimzinnig. 

Karten tegen papa 

Zijn droomgids krijgt gelijk: als Jason ziet dat we uitstappen bij Kartbaan Uden, zien we die grote glimlach weer. ‘Hoeveel manches mogen we?’, vraagt hij meteen enthousiast. Samen met Jasper en zijn vader mag hij na een trainingsrondje een wedstrijd rijden. ‘Ze zijn allebei bloedfanatiek, kijk nou hoe Jason steeds achterom kijkt naar zijn vader’, lacht zijn moeder. Omdat papa een grote-mensen-kart heeft, zet hij de snelste tijd neer, maar op een Droomdag tellen feiten natuurlijk niet: Jason wint de eerste prijs, Jasper wordt tweede en papa moet met de derde plek genoegen nemen. ‘Nu vind ik dít toch het mooiste van de hele dag’, zegt Jason glunderend, met een kart-autoband onder zijn arm, die hij mee krijgt als aandenken.  

Met de Lamborhini naar het sushi-restaurant 

Als even later Jarno Goesten met zijn Lamborghini Aventator de parkeerplaats op komt rijden, wordt Jason opnieuw aan het twijfelen gebracht: dat is zijn andere ultieme droomauto! Gelukkig staat er nu minder file dan vanmorgen, dus er kan even flink gegast worden tijdens de rit naar zijn favoriete restaurant Miru Shushi & Grill in Oss. Zijn zus en twee favoriete neven kijken bewonderend toe hoe Jason voor de deur wordt afgezet.  

Sushi en dj’en met DJ Simone

Terwijl Jason geniet van zijn lievelingseten, is het tijd voor de allerlaatste verrassing: een eigen dj-set met een privéles van DJ Simone, die ook even langskomt. ‘Hier was ik al heel lang voor aan het sparen! Ik heb al heel veel YouTube-filmpjes gezien over deze set’, roept hij. Als droomgidsen Fem en Laura na afloop buiten afscheid nemen van de familie, kijken ze met een voldaan gevoel terug op de dag: ‘De moeder van Jason vatte het heel mooi samen: de wereld is zo slecht nog niet. Bij deze Droomdag waren zo’n vijftig mensen betrokken, die allemaal iets hebben gedoneerd of gedaan voor Jason. Echt hartverwarmend! Ook voor ons was het een mooie ervaring.’ 

Sponsoren bedankt! 

De Droomdag van Jason is mede mogelijk gemaakt door: 

Facebook
Twitter
LinkedIn