DSC03709

Jarin’s avontuurlijke dag: van katten tot commando’s

De Droom

Rijden in een tank is de grote droom en wat er verder niet mag ontbreken op zijn Droomdag? Iets met het leger en voertuigen, kittens knuffelen en Lego.  

De droomgidsen

Chantal en Frank 

De Droomdag

Het is 07:45 uur als Droomgidsen Frank en Chantal aanbellen bij Jarin thuis. Vandaag belooft geen gewone schooldag te worden; het is de dag waarop Jarin’s dromen werkelijkheid worden. Jarin heeft het eerst niet door, maar het is tóch geen gewone schooldag maar zijn Droomdag! Niets had hem kunnen voorbereiden op de magie die volgt.  De droomgidsen verrassen Jarin met zijn eerste en meest bijzondere cadeau: een pop van zijn overleden oma. De emotie is overweldigend; Jarin is ontroerd. “Nu kan oma deze speciale dag ook meemaken,” denkt hij, terwijl hij de pop zorgvuldig naar zijn kamer brengt om haar veilig te bewaren. Een grijze Porsche verschijnt voor de deur. Hij stapt in, klaar voor zijn grote avontuur. De rit duurt extra lang in verband met de files richting Oisterwijk, dat geeft Jarin meer tijd om te genieten van deze prachtige en luxe bolide. Onderweg raken de chauffeur en Jarin niet uitgepraat, hij bouwt een bijzondere band op met de chauffeur. Helemaal in zijn nopjes en vol goede zin stapt Jarin uit bij zijn eerste activiteit.  

De Mannenspeeltuin 

Aangekomen bij zijn eerste bestemming, betreedt Jarin de ‘mannenspeeltuin’. Hier rijdt hij in een kleine tank over een parcours, vult de benzine bij en geniet van elke seconde. Na drie rondjes is hij volledig in zijn element. Zijn blijdschap is ongekend; dit avontuur overtreft alles. Vervolgens neemt Jarin het stuur van radiografisch bestuurbare auto’s in handen, en racet ervandoor. Ook zijn ouders en droomgidsen krijgen een auto en een wedstrijd barst los. Jarin manoeuvreert zijn auto met vaardigheid, tot een kikker plotseling de baan kruist. Jarin’s reflexen schieten te hulp; hij redt de kikker en hervat de race, de fonkeling in zijn ogen laten zijn enthousiasme zien.  

Zijn talent blijkt ook uit het gooien van bijlen; keer op keer raakt hij het doel, zelfs onderhands!   

Dan nog even een extra rondje in de tank. Na een laatste spannende route met de tank is het tijd om te vertrekken. Jarin stapt met veel plezier in een volgende gave auto, een zwarte Defender. Met een lekkere snoepzak rijdt hij met de nieuwe chauffeur naar het volgende avontuur.   

Lunchen tussen de katten  

Lunchtijd! Tijd voor iets lekkers. Zijn luxe Defender stopt bij de volgende stop van Jarin; een kattencafé, waar Jarin verklaart: “Dit is het leukste van de dag!” Zijn liefde voor katten komen hier samen met lekker eten. Terwijl hij speelt met de fluweelzachte wezens, geniet hij van muffins, taco chips, en broodjes. Met een goodiebag vol kattensouvenirs vertrekt Jarin weer in de stoere Defender.  

Wilde avonturen  

Als hij aankomt bij de ‘Bevrijdende Vleugels’ staat de stoere hoofdinstructeur Wassillios klaar en zijn er alle ingrediënten aanwezig om er een avontuurlijke middag bij de ‘Bevrijdende Vleugels’ van te maken.  De hoofdinstructeur die tevens ex-militair is, ontvangt Jarin en deelt veel van zijn verhalen. Ineens hoort Jarin het ronken van een mooie jeep. De jeep stopt precies voor de voeten van Jarin en Jarin mag instappen voor een tour in dit speciale voertuig. Deze Jeep is net zo oud als de 82-jarige bestuurder. Jarin zit voorin, luisterend naar boeiende oorlogsverhalen en technische details van legervoertuigen die de chauffeur hem vertelt. Jarin en de bestuurder hebben een klik, Jarin geniet met een stralend gezicht van dit bijzondere moment en de verhalen van deze aardige man. Terug bij hoofdinstructeur krijgt Jarin uitleg over kogelvrije vesten en stookt hij een kampvuur aan. De zoektocht met een metaaldetector onthult een granaathuls, een tastbare herinnering aan het verleden. Dan volgt een les over geweren en Jarin’s eerste schietervaring met een luchtbuks. Jarin schiet direct raak. Hij heeft goede instructie gehad en is natuurlijk een natuurtalentje! Nieuwsgierig naar meer, bezoekt hij een museum vol oorlogsgeschiedenis, vastbesloten om hier op een later moment nog eens naar terug te keren. Dan is het tijd om afscheid te nemen van deze stoere locatie. Jarin krijgt een goed gevulde militaire goodiebag mee vol met survival gadgets. Wow, wat is dit gaaf! Met een big smile op zijn gezicht stapt Jarin de Defender weer in, het avontuur gaat verder.     

Volop LEGO  

Als de Defender stopt, staat Jarin voor een winkel die van boven tot beneden bepakt is met LEGO! Jeetje! Wat ontzettend gaaf, zegt Jarin als hij de winkel binnenloopt. Hij heeft ontzettend geluk, in de winkel is een legervoertuig van LEGO, die hij mag hebben en ook direct daar mag bouwen. Ontzettend gaaf! Als hij bij vetrek dan ook nog een bouwdoos mag kiezen om mee te nemen, is Jarin helemaal in zijn nopjes. Wat ontzettend speciaal! Vol trots loopt Jarin de winkel uit met een cadeau van 2ttoys, een echte sportwagen en een cadeau van Christo namelijk een ware lego held.   
Een sportieve Ferrari wacht hem op en neemt hem mee naar de volgende locatie.  

Pizza-time!  

dag eindigt met een rit in de blitse Ferrari naar de pizzeria, waar Jarin zijn eigen pizza samenstelt. Omringd door zijn ouders en de droomgidsen geniet deze lieve jonge van zijn pizza en een heerlijk dessert dat met vuurwerk geserveerd wordt. De dag wordt afgesloten met een laatste goodiebag, een medaille, en een hartverwarmende uitzwaai als Jarin door de Ferrari naar huis wordt gebracht.  

Zo eindigt Jarin’s Droomdag, een dag vol ontdekkingen, heldendaden, avontuur en onvergetelijke momenten. Het is een herinnering die Jarin voor altijd zal koesteren, een dag waarop dromen zijn uitgekomen.  In zijn ogen zit de weerspiegeling van een dag die elke droom overtreft.  

Dank voor droomgidsen Chantal Jansen & Frank Gerrits  

Sponsoren bedankt!

Jarin zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:  

Chauffeur Bram (Porche)  

Chauffeur Menno (Defender)  

Chauffeur Maikel (Ferrari)  

Christo Geraedts  

Facebook
Twitter
LinkedIn