DroomdagJanus-1593

Janus op de vrachtwagen en aan de wandel met alpaca’s

De Droom

Janus wil heel graag in een Scania V8 mét neus rijden. En persé die, vanwege het bromgeluid. Maar ook vindt hij in een Lamborghini rijden heel gaaf.

Janus is weg van de politie, en dan met name van de wijkagent. Agent Ernst kent hij namelijk goed, het is een echte vriend geworden! Het liefst speelt Janus met alles dat met Pokémon te maken heeft.

Dreamchasers

Ellis & Janneke

Een heel grote verrassing

Op het schoolplein staan opa, oma, neefje Nando en tante al te wachten als Ellis en Janneke aankomen voor de Droomdag van Janus. De juf heeft vandaag een dagje vrij, maar is toch naar school gekomen voor dit speciale moment. Met zijn allen sluipen ze de school binnen om Janus in de klas te verrassen. Met confettikanonnen en een grote schaal tompoucen komen ze de klas binnen: Verrassing!!! Op de tompoucen staat een foto van een Scania V8, mét neus. Dat kan maar één ding betekenen: het is tijd voor de Droomdag van Janus. Janus is helemaal verbaasd en verrast. Hij is er even stil van. Als de klas, die door het dolle heen is door deze overval, eindelijk stil is, vertellen Ellis en Janneke dat het vandaag dé dag is van Janus. De taartjes zijn uiteraard voor de hele klas, maar Janus, die ontvoeren we vandaag.

Buiten aangekomen weet hij niet wat hij ziet: de Scania V8 stond niet alleen op de tompouce, maar ook recht voor zijn neus! Rick Kremers van Scania Nederland en Lex, van van der Heijden Transport staan Janus al op te wachten. Voordat Janus en Nando instappen krijgen ze eerst nog een verrassing van Rick: een miniatuur Scania, een Scaniakalender voor 2022, een Scania mondkapje én een pet. De dag kan nu al niet meer stuk. En later als Janus groot is, dan weet hij het wel. Dan wil hij bij van der Heijden Transport rijden op de vrachtwagen!

Aan de wandel met alpaca’s

De jongens stappen in en met opa, oma, tante, Ellis en Janneke in een colonne achter hen aan vertrekken ze naar de eerste verrassingsbestemming: de struisvogel- en alpacaboerderij in Riethoven. Daar worden ze al opgewacht. Niet alleen door de vriendelijke medewerkers daar, maar door de alpaca’s! Janus en Nando mogen met ze mee de bossen in. Ze krijgen allebei een eigen alpaca en leren alles over de beesten en de mooie omgeving. Na een uurtje wandelen zijn de alpaca’s en de jongens wel even toe aan rust. De alpaca’s gaan terug naar hun verblijf en Janus en Nando gaan heerlijk lunchen in Eersel.

Lamborghini

Terwijl zij nietsvermoedend aan hun lunch zitten, staat Guus van Nunen van XXL Nutrition buiten voor de jongens klaar. En niet alleen. Hij heeft een supergave Lamborghini bij zich! Als de jongens met hun buik vol naar buiten komen zien ze hem staan. Eerst mag Janus een rondje meerijden. Ondanks dat het niet zo’n mooi weer is, trekt hij een hoop bekijks op de markt! Daarna mag ook Nando een rondje meerijden. Hij gilt het uit van blijdschap.

Bij de politie

Na dit gave intermezzo stappen ze met zijn allen in de auto, op weg naar… het politiebureau. Wat gaan ze daar nou doen? Daar krijgen ze deze middag uitleg van Yalmar, een echte politieman. Wat voor een materialen gebruiken ze bij de politie? En hoe werken handboeien, en de andere spullen waar ze mee werken? Alles wat maar te maken heeft met boeven vangen wordt de jongens uitgelegd. Wow, wat indrukwekkend allemaal! En dan staat daar ook nog eens wijkagent en vriend Ernst voor hun neus. Wat een leuk weerzien!

Als ze dan ook de politieauto van binnen en buiten hebben bekeken is het tijd voor een echte politiehondentraining. Hier worden de honden opgeleid om boeven te vangen. Een vrijwilliger in een groot pak staat klaar om de aanval van de honden op te vangen. Jeetje wat is dat eng en wat gaat dat er ruig aan toe! Janus en Nando mogen het pak even vasthouden en ook even met een neppistool aan het werk. Ze mogen allerlei vragen stellen, want: zijn alle honden wel geschikt? En hoe werkt deze opleiding dan precies? Opa, oma en tante praten nog even na met de agenten, maar Janus en Nando.., die zijn op het veldje zelf politie en boefje aan het spelen! Alvast om te oefenen, want Janus weet het zeker, als hij later groot is, wil hij bij de politie.

Maar Janus, je wilde toch bij van der Heijden Transport op de vrachtwagen gaan werken? Hoe ga je dat combineren dan? Daar weet Janus het antwoord wel op: door de week gaat hij bij de politie, mét de honden werken. En in het weekend? Dan gaat hij op de vrachtwagen bij van der Heijden Transport rijden!

Omdat we wegens de coronamaatregelen na 17.00 uur nergens meer terecht kunnen, krijgen de jongens een tegoedbon om later nog eens ergens te lunchen of dineren. Ook krijgt Janus als afsluiting van deze Droomdag van bol.com een super Pokémonpakket. Wow, wat gaaf! Deze dag zal Janus niet snel meer vergeten!

Sponsoren bedankt!
Janus zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn, zonder:

I&E Projects (dinerbon)

Simone Faessen (tekstschrijver)

Facebook
Twitter
LinkedIn