DSC03731

Janneke rijdt in de limousine van avontuur naar avontuur 

De droom

Janneke is al met de kleinste dingen tevreden. Natuurlijk heeft ze wel grote dromen. Zo heeft ze dromen die te maken hebben met een kinderdagverblijf, de nieuwste slijmfilm, haar lievelingseten, knuffelen met paarden en haar eigen kamer thuis. Tijdens de Droomdag zijn de mensen die voor Janneke belangrijk zijn, aanwezig om deze ervaring te delen. De beste vriendin van Janneke, haar broer en de vader van haar gastgezin gaan mee op avontuur. Een mooie dag, waar ze nog lang aan zal terugdenken! 

Droomgidsen

Antony van Hoeven en Bart Knoester

De Droomdag

Janneke zit op school en is net geïnstalleerd op haar plekje bij het raam. Als ze uit het raam kijkt en ineens Antony en Bart ziet, krijgt ze meteen een lach op haar gezicht. Nu weet ze dat vandaag haar Droomdag uit zal komen! 
Naast haar zit Julia, haar beste vriendin. Die mag ook mee op Droomdag. Snel pakken ze hun schoolspullen in en lopen ze samen met de hele klas naar buiten.  

Limousine

Eenmaal buiten de school wordt Janneke verrast. Wow, daar staat een limousine met chauffeur voor haar klaar! Ook de vader van haar gastgezin en broer zijn aanwezig en mogen mee de limo in. Het dak van de limousine gaat open en de 3 kids zwaaien naar hun klasgenoten, die hun uitzwaaien vanaf het schoolplein. Als de school uit zicht is, ploffen de ze neer in de heerlijke stoelen van hun limousine en wordt de kinderchampagne ontkurkt. Het avontuur is begonnen! Ow wat spannend want waar zou Janneke naartoe gaan? Chauffeur Wim, die ze later Ome Wim mogen noemen, rijdt ze naar hun eerste stop. Janneke glimlacht van oor tot oor, samen met haar besties geniet ze van deze feestrit. 

Kinderdagverblijf Beekman (Kanteel Kinderopvang)

De eerste stop komt in zicht. Janneke heeft geen idee maar ze krijgt het al snel genoeg in de gaten als ze de groepen kinderen ziet. Ze mag meehelpen op een kinderdagverblijf! Ze is helemaal in haar nopjes. Eerst krijgen Janneke en Julia een rondleiding door het kinderdagverblijf en daarna mogen ze helpen op de groepen. In de groepen zitten verschillende leeftijdscategorieën waardoor Janneke de grotere kinderen kan helpen met slijm maken en de kleintjes een flesje mag geven. Ze krijgt er geen genoeg van en wil hier het liefst de hele dag blijven. Voor haar gevoel moet ze dan ook weer té snel afscheid nemen van deze groep kinderen. Na een flinke uitzwaaisessie en een mooie goodiebag die ze meekrijgt, stapt Janneke met een voldane glimlach in de limousine.  
Terug in de limousine wacht daar een verassing op Janneke, een doos van Omoda met een paar hippe sportschoenen in vrolijke kleuren. Wow, Janneke krijgt een fonkeling in haar ogen, wat zijn ze gaaf! Janneke trekt deze blitse schoenen meteen aan om ze vervolgens de hele dag aan te houden.  

Op naar Amsterdam

Eenmaal terug in de limo brengt de feestelijke rit Janneke en haar gevolg naar Amsterdam. Hier komt ze aan in het pannenkoekenhuis De Carrousel waar ze haar ogen uit kijkt. Wat een bijzonder restaurant! Iedereen geniet van een lekkere pannenkoek. Janneke kiest haar lievelingspannenkoek; één met appel en poedersuiker. Hier in het pannenkoekenhuis worden flink wat moppen getapt, iedereen is aan het lachen, de meiden zitten heerlijk te giechelen en Janneke straalt tussen haar besties.  
Na de pannenkoeken is het 5 minuten lopen naar de volgende locatie. Maar wat zou dat zijn? Ze komen aan in een restaurant…Janneke bedenkt zich dat ze toch net al heeft gegeten? Dan ziet ze de poster van de nieuwe slijmfilm hangen en ziet ze een acteur uit de slijmfilm lopen en vraagt wat zenuwachtig “gaan we naar de nieuwe slijmfilm?” Op het moment dat ze zich omdraait staat ineens Bibi voor haar neus! Wow wat gaaf! Janneke is eerst flabbergasted en haar vriendin Julia helpt om goede vragen aan Bibi te stellen. Nu Janneke echt beseft dat ze Bibi voor zich heeft staan, ontspant ze en kan ze echt genieten van het moment. De meiden kletsen samen en Bibi heeft een cadeautje bij zich, uiteraard iets om slijm mee te maken. Daarna maken Bibi en Janneke een live vlog voor Bibi’s kanaal. Het werd een hele bijzondere ontmoeting, want wie ontmoet er nou een bekende YouTuber waar je ook nog mee mag vloggen? Het gezicht van Janneke straalt helemaal. Zeker als ze van Bibi ook nog 4 kaartjes krijgt voor de première van de nieuwste film, waar ze in juli naartoe mag.  

Giechelend door naar de manege 

Na deze fantastische ontmoeting met Bibi heeft Janneke een stralende lach van oor tot oor op haar gezicht. Nu ze weer in de limousine zit richting het volgende, is ze samen met haar vriendin aan het giechelen van plezier. Als ze uiteindelijk aankomen in Zeewolde, weet Janneke meteen waar ze is; op een manege! En ze houdt zo van paarden. Ze heeft geluk want er is net een veulen geboren, zo ontzettend schattig. Dan wordt ze voorgesteld aan het paard wat voor haar klaar staat, paard Pino. In het begin is het grote bruine paard toch nog een beetje spannend, maar tijdens het borstelen en na het ervaren voorbeeld van vriendin Julia, komt ook Janneke helemaal los bij Pino. Al snel voelt ze zich helemaal thuis tussen de paarden. Na een fijne buitenrit mogen ze Pino verwennen en een vliegendeken over hem leggen. Janneke loopt stralend tussen de paarden door en tijdens het afscheid krijgt ze nog mooie cadeaus en aandenkens mee. Zo heeft ze iets tastbaars om dit moment te herinneren. 

Op naar het avondeten

Als je aan Janneke vraagt wat ze het liefste eet, dan zegt ze pannenkoeken en pasta pesto. De pannenkoeken heeft ze vandaag al gehad, dus dan is het nu tijd voor…pasta pesto! De limousine rijdt naar het restaurant waar de moeder en de andere kinderen van het gastgezin aansluiten voor een heerlijk diner. Janneke gaat mee de keuken in om alle maaltijden voor “haar gasten” te bereiden. En uiteraard wordt er voor haarzelf het lekkerste bordje pasta pesto bereid. Hmm, dat is gezellig smullen met haar hele gezin. Echt een gezellige boel, met zijn twaalven dineren. 

Een laatste verassing thuis

Na het diner is het al laat en tijd om naar huis te gaan. Een korte rit brengt Janneke en haar gevolg thuis. Daar krijgt Janneke nog een mooie knuffel voor haar verzameling als afsluiter van de dag. Dan wordt Janneke met een smoes naar boven gestuurd, om even iets in haar kamer te doen. Als Janneke de deur van haar slaapkamer openmaakt, kan ze haar ogen niet geloven! Wat?! Een volledig nieuw ingerichte en gestylde kamer! Alles is nieuw; nieuwe kleuren op de muur, nieuwe meubels, nieuwe gordijnen en lampen in haar kamer. Janneke vindt het ongelofelijk mooi, alle meubels in het wit en de kamer helemaal gepimpt in haar smaak. Deze nieuwe kamer is haar ook ontzettend gegund en een blijvende herinnering aan haar Droomdag. Janneke staat zichtbaar te genieten van dit moment.   
Lieve Janneke, met jouw glimlach betover je de wereld. Deze Droomdag is je zo ontzettend gegund!

 

Sponsoren, bedankt! 

Janneke haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 
 

Limousine 

Ineke Heltzel-Smits die de nieuwe kamer heeft ingericht 

WNF voor de mooie knuffels 

Suitsupply voor de prachtige trui 

Fotograaf Vincent Rouchebrun 

Tekstschrijver Mirthe Rombouts 

Facebook
Twitter
LinkedIn