DSC_1407

Lucas: “Is dit allemaal speciaal voor mij geregeld?”

DE DROOM

Lucas vindt het geweldig om huizen te bekijken in kleine straatjes

DREAMCHASERS

Jonathan en Iris

DE DROOMDAG

Grote droom wordt werkelijkheid

Op woensdag 7 oktober komt het spectaculaire vervoer aanrijden op het schoolplein van Lucas. Zijn klasgenootjes staan al klaar aan beide kanten van de rode loper. De loper loopt naar de lievelingsauto van Lucas, een Volkswagen T1. Bij het busje staat zijn pleegmoeder, Patricia, en zijn beste vriend, Jay. Lucas komt aanlopen en kan zijn ogen niet geloven: “Dit had ik écht niet verwacht, écht niet!” roept hij. Hij loopt over de loper naar de bus, waar hij wordt ontvangen door Jonathan (dreamchaser) die met een confettikanon klaar staat. Lucas neemt afscheid van zijn juffrouw en van Patricia, en stapt samen met Jay en Iris (dreamchaser) in de bus, die vervolgens vertrekt naar een voor Lucas nog onbekende locatie! 

Op naar Rotterdam.

Na een regenachtig ritje op de snelweg komt Lucas met zijn vriendje aan in Rotterdam. Eerst even lunchen bij McDonalds, waar Lucas al aan het raden is wat de volgende activiteit is. Pas als we bij MiniWorld Rotterdam aankomen begint er iets te dagen. De grootste droom van Lucas is namelijk het bouwen van miniatuurhuisjes voor een miniatuurwereld, en dat is precies wat wij van plan zijn! We beginnen met een rondleiding. We kijken hoe hij met open mond luistert naar Fred, die voor ons de rondleiding verzorgt. Lucas zegt niet veel, maar zijn grote ogen zeggen genoeg. Op dit moment heeft Lucas nog geen idee dat hij ook nog zelf iets mag gaan bouwen. Zodra hij dit te horen krijgt wordt hij nóg enthousiaster dan hij al was: “Dit is mijn grootste droom! Dit heb ik altijd al willen doen!”. Fanatiek gaat hij aan de slag met de bouw van zijn allereerste échte miniatuurhuisje, samen met directeur Marc. Er is helaas te weinig tijd om hem helemaal af te maken, maar hij krijgt het bouwpakket inclusief landschap mee naar huis om daar af te maken.

Als klapper op de vuurpijl krijgt Lucas bij Miniworld nog één laatste verassing. Hij en Jay krijgen een paspoort en een poppetje die ze zelf in de miniatuurwereld mogen plaatsen. Hierna is het tijd om weer in de stoere Volkswagen bus te stappen, op naar de volgende activiteit!

Nóg een miniatuurwereld!

Via een toeristische route door Rotterdam komen we aan bij de Euromast. Dit is waar we afscheid nemen van de bus. Lucas en Jay stappen voorin, voor nog een laatste foto met de bus. Vervolgens rijdt de bus weg en laten we Lucas weten dat we Rotterdam in het klein gaan bekijken vanuit de Euromast. “Gaan we daarin?!” roept hij vol ongeloof. “Oh mijn God! Gaan we echt naar boven?!” roept hij terwijl hij zijn hand voor zijn open mond slaat. Lucas en Jay rennen naar de entree en kijken hun ogen uit zodra we op de eerste verdieping staan.

We lopen naar boven richting de Euroscoop om vervolgens nóg verder omhoog te gaan. Lucas wijst alle gebouwen aan die hij in MiniWorld ook al had gezien. “Kijk, de Erasmusbrug! En kijk, Jonathan, daar staat de MINI! (de auto waarmee we terug zouden rijden)”. Lucas is stiekem wel blij dat we weer naar beneden gaan: “Het is wel heel hoog he, ik ben blij dat er glas voor zit!”.

Wanneer we beneden komen is het tijd voor de allerlaatste verassing. Het diner. De Beren Boot staat al op ons te wachten, en Lucas en Jay rennen samen de kade op. Wat voor ons heel logisch was, bleek de grootste verassing voor Lucas: “WAT?! Gaat de boot ook varen?! OH MIJN GOD!”. Na een tijdje komt het eten op tafel. Vol verbazing kijken wij toe hoe Lucas eerst een hele bak salade naar binnen werkt voor hij aan zijn patat met frikandel begint. Lucas en Jay worden steeds rustiger en we merken dat het goed is geweest. De boot vaart weer terug naar de kade, en met volle buiken lopen we richting de auto. Binnen 5 minuten liggen beide jongens te slapen.

Weer lekker thuis.

Rond 10 uur komen we thuis aan. Lucas rent naar binnen en begint al meteen zijn verhaal te doen aan Patrick, zijn pleegvader. We moeten Lucas onderbreken, omdat wij nog één cadeautje hebben voor hem. Zijn allergrootste droom was, heel simpel, om naar Madurodam te gaan. Hij krijgt van ons een kaartje met daarin drie tickets. Vol ongeloof kijkt hij van de kaartjes, naar Patrick en vervolgens naar ons. Wat een mooie afsluiting van een geweldige dag, tijd om naar bed te gaan!

Afsluiting.

Wij hebben een geweldige en ontzettend waardevolle dag gehad met Lucas. Wat was het mooi om zijn gezicht te zien bij elke verassing, en was is het gaaf om zijn grootste droom uit te laten komen! Lucas heeft een speciaal plekje in ons hart gekregen en wij weten dat hij ons ook niet gauw zal vergeten. Wij willen iedereen bedanken voor alle gulle donaties en voor het meewerken met de organisatie voor deze dag. Mede door deze giften is dit een onvergetelijke dag geweest die voor zowel Lucas als voor ons heel veel betekend heeft.

SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn