04EFE303-BFF4-4FD1-8822-1FC86A2229D1

Happy met je eigen droompaard 

Droomgidsen

Cynthia, Marscha, (Carlijn als invaller voor Marscha)     

De Droomdag 

Leza (9) weet even niet hoe ze het heeft. Is ze lekker aan het gymmen met haar klasgenootjes, komen daar plotseling haar pleegouders Mariska en Jan binnenlopen. Hoezo? Als dan ook nog haar droomgidsen Cynthia en Carlijn op haar school in Veldhoven aanhaken, snapt ze dat haar Droomdag is aangebroken.  

Nou, dat is even wennen. Ze is er stil van, maar een dag vol dromen die werkelijkheid worden, daar krijg je het warm van en het laat je hart sneller slaan van blijdschap. Dus komt het wel goed. 

Lekker eten hoort er ook bij op deze dag die helemaal voor Leza vol verrassingen zit waar haar droomgidsen werk van hebben gemaakt. 

En allereerst begint voor dit meisje dat de drie P’s had besteld van Pizza, Patat en Pannenkoeken begint het feest met de hele klas. 

Als alle pizza’s door Domino’s al rond tien uur in de ochtend wordt bezorgd, zijn sommige kinderen verbaasd. Maar de meeste kinderen zijn helemaal enthousiast. Ze smikkelen gezellig de pizzapunten op. Daarna willen alle klasgenootjes wel met Leza mee om deze Droomdag te beleven. Maar nee, dat gaat niet, deze is speciaal voor haar. 

Shoeby

Leza wil heel graag haar pleegouders en haar pleegzusje Thirza meenemen op haar avonturen. Ze kan nauwelijks wachten om de auto te zien waarmee ze vertrekken. Och, nou ja die rode loper, die ontwijkt ze handig, maar de Mercedescabrio staat te blinken. 

Leza geniet, met open dak, van haar eigen speellijst vol populaire muziek en laat zich door chauffeur Ilse samen met Mariska en Cynthia rondrijden. Op naar de Shoeby Shop in Den Bosch waar ze een make-over krijgt. 

Uiteindelijk kiest ze uit alle outfits een broek van zwart imitatieleer met een wit-oranje blousetopje. En die laarsjes met hoge zolen, die gaan zeker mee, net als dat vrolijke, pluizige tasje met bijpassende oorbellen.  

De medewerkster van de Shoeby Shop haalt alles uit de kast voor Leza. Ook laat ze zich mooi opmaken en krijgt ze een glittertattoo op haar arm van een paard. Als ze ontdekt dat droomgids Cynthia er helemaal weg van is, regelt Leza  voor haar eveneens een paardentattoo. Dan krijgt ze nog een goodybag en dan gaat ze en route naar de tweede P van…Patat.  

Patat eten en een fotoshoot

Hiervoor zorgt Eetpaleis ´t Vosje in Rosmalen. Door al die verwennerij en geklets met iedereen voelt Leza zich inmiddels op haar gemak. Ze heeft er plezier in en weet de lachers op haar hand te krijgen met goede moppen.  

Ze is relaxt als ze daarna met haar chocomilkshake in de cabrio zit. Onderweg wil ze graag haar droomgids Marscha bellen die wegens ziekte thuis moest blijven. Trots showt ze haar de nieuwe outfit. Jeetje ja zeg, Leza ziet er opeens anders uit, als een hele mooie jonge dame. Al kletsend en selfies makend komt het clubje aan in Heesch. 

Maar voordat er een droompaard voor haar gereed staat, is er tijd voor een fotoshoot van fotografe Joanne die Leza samen haar mooie cabrio op de plaat zet. Ook chauffeur Ilse mag erbij. 

Paardrijden

Dan arriveert een statige, barokke Fries, een paard waar Leza van droomt. Want ze wil heel graag op paardrijden, maar er is een lange wachtlijst op de manege. Nu kijkt ze haar ogen uit, wat een beauty! Maar ook hoog, het paard is spannend hoog.   

De fotoshoot lijkt plots bijzaak voor Leza die heel tevreden en blij op de rug van de Fries zit, zonder zadel zelfs. Ze houdt zich goed vast aan zijn manen. Maar goed dat er geen enkele haast is, want het paardenmeisje wil er niet meer af. Ze stapt, aait en knuffelt deze zwarte parel tot ze er zelf klaar voor is om er weer af te stappen.  

Samen met Thirza doet Leza nog even wat ´modellenwerk´ op een schommelbank. 

Kidsplaza en pannenkoeken eten

Vervolgens toeren ze naar Kidsplaza, een grote binnenspeeltuin in Vught.  Daar gaan Leza en Thirza lekker los.  

Natuurlijk gaat ook haar wens voor de derde P in vervulling en belanden ze als gezinnetje samen met de droomgidsen bij het Pannenkoekenhuis De Rode Haktol in Oirschot. Heerlijk smullen van haar favoriete pannenkoek is aan Leza wel besteed. In de speelgoedkast kiest ze voor een mini-baksetje en een sleutelhanger met, hoe kan het anders, een paard. Maar na de speelweide met trampoline zijn de kinderen moe en is het welletjes geweest.  

Helemaal blij en met dikke knuffels en bedankjes zegt ze gedag. Dan stapt ze lekker met Mariska in de eigen auto om naar huis te gaan. Het is voor deze jonge amazone een onvergetelijke dag waarover ze op school en thuis nog vaak iets zal vertellen.  

Sponsoren bedankt!

Fotograaf, Joanne de Graaff 

Wanrooij consultancy  

Fries paard, Pamela Sleutjes-Vissers  

Cabriolet, Suzanne Raaijmakers 

Tekstschrijver Marleen Duijf 

Facebook
Twitter
LinkedIn