thumbnail_DSC_0583

Geïnspireerd door de boeken van Heksje Lilly wil Hanneke schrijfster worden.

DE DROOM

Hanneke wil later schrijfster worden, net als de auteur van Heksje Lilly. En als het even kan gaat ze dan het liefst naar school in een coole paarse auto met haar naam op de motorkap. En die auto maakt heel veel lawaai. Rustig opdrachtjes maken op de app van Squla wisselt ze af met salto’s maken op de trampoline in de tuin. Ze zou het super vet vinden om met de jongens van StukTV een dag door te brengen in zo’n grote trampolinehal of in een achtbaan.

DREAMCHASERS

Bente en Lenneke

DE DROOMDAG

Op het moment dat de voordeur open gaat verklapt Juna, het vriendinnetje van Hanneke, dat er een grote roze limousine klaarstaat van Five Star Limo. De verrassing is er niet minder groot om als Hanneke ziet dat haar naam er met grote letters op staat.

Uil Topia.

De limousine brengt ons naar de eerste stop: Uil Topia in Culemborg. Hier wacht uilskuiken Mikki ons al met grote ogen op. Wat een bijzondere ontmoeting! Mikki mag nog niet mee naar buiten maar kerkuil Luna en woestijnbuizerd Kenai wel. Met een grote leren handschoen lopen de twee vriendinnen met de vogels richting het veldje waar de vogels mogen vliegen. Onder begeleiding van Cassandra en Melissa laten ze de vogels op hun arm landen.

De limousine wordt ingeruild voor een grote auto van Busjehuren.nl. Hiermee rijden we naar Den Haag waar we in het Kinderboekenmuseum gaan lunchen met Simone Arts. Als extra verrassing heeft deze kinderboekenschrijfster drie van haar boeken als cadeau meegenomen. Na enkele schrijverstips en een heuse signeersessie is het tijd voor een bezoek aan het museum. Het is alsof je zo in de wereld van Annie M.G. Schmidt stapt.

Een trampoline-park helemaal voor jezelf.

Tijd om de grote droom van Hanneke waar te maken: een trampoline-park helemaal voor jezelf hebben. De instructrice van Jump Square Rijswijk neemt de meiden mee langs de verschillende onderdelen. De bak met foam-blokken is toch echt favoriet!

Reuzenrad.

Met rode hoofdjes van het springen gaan we in de auto naar de laatste stop. Je zou denken dat we de vorige activiteit niet kunnen overtreffen, totdat we in de V.I.P.-gondel stappen van het reuzenrad op de Pier in Scheveningen van SkyView Attractions. Via de glazen bodem zien we dat we hoog boven de Noordzee hangen. Het wordt helemaal te gek wanneer we ook nog eens friet met snacks en mayo aan boord krijgen. Dat is nog eens eten op niveau!

Speciaal voor Hanneke een illustratie.

Moe en voldaan stappen de meiden in de auto terug richting het oosten van het land. Is het nu klaar met de verrassingen? Nee! Kinderboeken illustrator Saskia Halfmouw heeft speciaal voor Hanneke een illustratie gemaakt ter herinnering aan deze Droomdag. Alles staat er op; de roze limousine, een roofvogel, kinderboeken, een trampoline, het reuzenrad en in het midden een stralende Heksje Hanneke.

Samenvatting van de dag door Hanneke:

“We hebben de hele dag gelachen! Het was een dag om nooit meer te vergeten.” 

SPONSOREN BEDANKT! 

Facebook
Twitter
LinkedIn