20221007_181421

Galopperen op de rug van Birdy: “Dit is echt de mooiste dag van mijn leven!” 

Droom 

Helena droomt van rijden op haar lievelingspaard Birdy, is gek op unicorns en alpaca’s, eet het liefst sushi en geniet van het aanbrengen van maskertjes en make-up bij haar beste vriendinnetje Lilly. Mooie ingrediënten voor een fantastische Droomdag! 

Droomgidsen 

Marleen en Laura 

Over de rode loper en instappen in een cabrio 

Na heel lang uitkijken naar haar Droomdag, is Helena toch nog verrast als ze ’s ochtends in de klas zit. Droomgidsen Marleen en Laura komen Helena daar ophalen voor haar Droomdag! De hele klas mag mee naar buiten. Over een rode loper loopt Helena naar een prachtige cabrio die (uiteraard met de kap omlaag) staat te glimmen in de zon. Ook beste vriendin Lilly en mama Kirsten mogen instappen en we worden enthousiast uitgezwaaid door iedereen.  

Roze prinsessen 

De eerste bestemming is eenvoudig te raden als we op het plein voor de deur hebben geparkeerd: het pand van KidsBeautyPark is namelijk knalroze! Helena en Lilly gaan naar binnen waar echt álles roze is. Ze mogen eerst gaan genieten van een heerlijke high tea. “Oh, ik voel me echt een prinses: met deze high tea en een roze badjas en alles roze!”, zegt Helena met een grote lach op haar gezicht. Daarna worden ze helemaal in de watten gelegd door Cynthia en Monique. Ze krijgen een pedicure, een gezichtsbehandeling met een massage en een roze masker dat toch niet echt roze blijkt te zijn volgens deze diva’s. Ook volgen nog een manicure en prachtig gelakte en versierde nageltjes, gekrulde haren en make-up. Helena roept verrukt: “Dan komen we zo op de straat en dan denken al die mensen: “Nou, dat zijn knappe meiden!””. Daar is geen woord van gelogen, want de dames zien eruit als een droom. Ze mogen een prachtige prinsessenjurk uitkiezen en Helena krijgt zelfs een tiara op. Als echte supermodellen lopen ze over de catwalk.  

Ze spuugt toch niet? 

Inmiddels is het lunchtijd. We stoppen onderweg voor een heerlijke lunch bij KFC: Helena’s lievelingseten! Ook supermodellen eten wel eens fastfood, dus Helena geniet volop van de popcorn chicken met frietjes. Dan moeten we snel verder om op tijd te zijn voor onze afspraak met Willem-Mathijs bij de Alpacafarm. Helena krijgt een privé-Meet & Greet! Dat houdt in dat we eerst allerlei interessante dingen leren over alpaca’s. Helena heeft heel veel vragen, want ze is gek op alpaca’s. Daarna door naar buiten voor de echte ontmoeting met deze grappige dieren. We mogen in alle weides, krijgen voer mee en de alpaca’s eten gewoon uit Helena’s hand. We krijgen zelfs toestemming om in de wei met zwangere alpaca’s te komen. Eén alpaca maakt maar vreemde geluiden en Helena is bang dat ze in haar gezicht gespuugd wordt, want dat doen alpaca’s soms. Toch maar snel naar al die andere lieve wollige dieren in de wei. Er zijn er meer dan genoeg! 

Helena en Birdy: een droomkoppel! 

Op weg naar Ammerzoden kan de kap van de cabrio lekker omlaag en waaien onderweg bijna alle mooie krullen uit Helena’s haren, maar dit is wel supercool! Helena hoopt en hoopt en hoopt: gaan we inderdaad naar haar manege? Want daar staat haar lievelingspaard Birdy. Het is Helena’s allergrootste droom om op haar te rijden, maar helaas is ze daar nu nog te klein voor. Maar een Droomdag zou geen Droomdag zijn als Joost en Maartje van Stal Frontera deze droom vandaag niet toch uit zouden laten komen! Helena staat te klappertanden van de spanning, want ze heeft ook best een beetje hoogtevrees. Maar ze twijfelt geen moment, stijgt op en na even oefenen aan de lijn, mag ze helemaal zelfstandig rijden. “Ik heb nog nooit zo’n leuke les gehad!” Uiteindelijk galoppeert ze zelfs door de bak van de manege! Wat superknap van jou, Helena! Ook Lilly kijkt bewonderend toe vanaf de rug van pony Goldy en langs de kant klinkt applaus. Dit is een moment om nooooit meer te vergeten! “Dit is echt de mooiste dag van mijn leven!” 

Shoppen, shinen en sushi

Door naar ’s-Hertogenbosch, waar Helena van Sylvia en haar collega’s een personal shopping experience krijgt. We moeten wel even uitleggen wat dat is. Ook aan Lilly, die de uiterst belangrijke rol van adviseur krijgt. In de winkel blijkt ze even in de war te zijn en zegt ze: “Ik ben toch de advocaat?”. Gelukkig kost de invulling van haar rol haar weinig moeite en helpt ze Helena om een prachtige outfit mét accessoires samen te stellen, die Helena meteen aanhoudt. We rijden daarna namelijk direct door naar het restaurant. Speciaal voor Helena heeft de chef-kok haar favoriete sushi gemaakt: crispy sushi met kip en avocado! Aan tafel krijgt Helena nog een heel speciaal cadeau. Het is een prachtige knuffel naar de beeltenis van haar vader. Deze laat Helena nooit meer los! Na een heerlijke maaltijd, waarbij ook ruimte is voor alle emoties van deze speciale dag, is er nog één laatste verrassing: Helena mag samen met haar moeder op een ander moment een prachtige ballonvaart gaan maken. Daarmee komt er een einde aan deze overweldigende, maar FANTASTISCHE dag! 

Lieve Helena, we hopen dat je hebt genoten van je Droomdag en er nog heel lang met een geluksgevoel aan terugdenkt, want dat verdien jij!  We bedanken alle sponsoren uit de grond van ons hart voor het mede mogelijk maken van deze Droomdag en hebben er zelf ook enorm van genoten.    

De Droomdag van Helena is mede mogelijk gemaakt door: 

Facebook
Twitter
LinkedIn