EJHA6667

Gaby’s dromen komen uit 

De droom 

Gaby droomt van meerdere dingen… Zo houdt Gaby van dieren en is de tijger haar lievelingsdier. Ze vindt ontdekken en speuren erg leuk. Dansen met haar 3 vriendinnen zou ook tof zijn. En oja… “zwemmen in een M&M bad met haar mond open, zou dat kunnen…?”  

Droomgidsen

Linda en Dorie van Dream4Kids

Een blauwe start 

Gaby haar lievelingskleur is blauw, dus er moest een blauwe auto komen. Dreamchasers Linda en Dorie komen met een prachtige blauwe Mercedes cabrio aanrijden bij school, de lievelingskleur van Gaby. De auto is mooi versierd, de rode loper wordt uitgelegd, de boog van het afscheid van juffrouw Lok wordt ingezet, de andere klassen vormen een erehaag en dan is het echt tijd om Gaby in de klas te verrassen. Ze moet nog een klein beetje ontdooien, maar de grote glimlach is er direct. Ze heeft er zin in! Eén van haar beste vriendinnen Kyra mag gezellig de hele dag mee. Als haar klasgenoten ook in de erehaag staan, is het voor Gaby en Kyra echt tijd om over die rode loper te gaan. Met confettikanonnen en een groot applaus wordt ze ontvangen buiten. Dan zien ze de mooie auto staan. “Wauw Gaby, wat een mooie luxe auto en in jouw lievelingskleur! En kijk jouw naam staat erop”, roept Kyra. Ze hebben allebei nog nooit in een cabrio gezeten, het zonnetje schijnt volop voor deze twee dames, dus we kunnen heerlijk met open kap rijden. We worden uitgezwaaid door alle kinderen, juffen, meesters, familie en verzorgers, die ook naar school zijn gekomen.  

De dames genieten volop; er wordt veel gelachen, om zich heen gekeken, meegezongen met de muziek en ze maken voorzichtig de eerste TikTok dansjes. We moeten voor de eerste activiteit wel een stukje rijden, dus we maken een korte tussenstop om even de benen te strekken, wat lekkers te drinken en te snoepen. Gaby probeert er al achter te komen wat de eerste activiteit nou zou zijn. Ze krijgt in de auto een trui in haar lievelingskleur en met een print van haar lievelingsdier, de tijger. Dit geeft haar gelijk al een hint naar de eerste activiteit. Als we er bijna zijn, komt Gaby erachter. We gaan naar de dierentuin!  

Achter de schermen 

Als we bij de dierentuin aankomen, is het inmiddels lekker warm geworden. De truien en jasjes van de meiden zijn te warm geworden, maar gelukkig heeft Dorie nog een verrassing in de auto liggen. Twee felblauwe T-shirts met een prachtige glittertijger voorop. Nu zijn ze er echt klaar voor! We ontmoeten de 2 gidsen die ons mee het park innemen. Onderweg naar de tijgers vertellen Elly en Petra allerlei leuke weetjes over dieren de we tegenkomen. Gaby en Kyra horen alles enthousiast aan. Ze zijn gek op dieren!  

Dan mogen we achter de schermen. We gaan een eerste hekje door. Terwijl we daarachter wachten op de twee dierenverzorgers, komt het treintje nog even langs. De mensen die erin zitten die verwachten helemaal geen bezoekers op dat stuk van het park, dus er wordt verrast gekeken en we zwaaien enthousiast naar de mensen in het treintje. Dan komen de dierenverzorgers ons ophalen. Achter de grote rode poort is de binnenplaats van zowel het verblijf van de tijger als de leeuwen. Daar liggen tonnen en een grote bal. Het valt de dames op dat daar afdrukken van tanden instaan. De verzorgers leggen uit dat ze deze dingen inzetten om Angara, de tijger, wat meer te laten ontdekken. Zo moet ze bijvoorbeeld naar haar voer zoeken of ze kan met de grote zwarte bal spelen. Gaby en Kyra mogen samen proberen deze grote bal op te tillen. Met heel veel moeite, lijkt de bal ietsjes van de grond los te komen. Er wordt verteld dat de bal wel 80 kilo weegt en dat Angara deze bal met haar tanden vastpakt en weg kan werpen. Dat is echt indrukwekkend. Er worden allemaal slimme vragen gesteld aan de verzorgers en er wordt meer uitgelegd over wat er daar buiten allemaal te zien is. Zoals een bordje waarop ze aan moeten geven of Angara binnen of buiten zit.

Dan is het tijd om naar het binnen verblijf te gaan. Angara, de enige Siberische tijger, is op dat moment nog buiten. Dus er is alle tijd om binnen dingen uit te leggen en vragen te stellen. Zo wordt er verteld hoe de hokken opengaan als Angara naar binnen komt om te eten. Er staan witte strepen op de grond waar we achter moeten blijven en omdat tijgers ook corona kunnen krijgen, moeten we een mondkapje op als Angara naar binnen komt. De verzorger laat de emmer met vlees zien. Deze zijn in kleine stukjes gesneden, dat is om Angara te trainen en te belonen, in plaats van een heel groot stuk in één keer te geven. Als we er allemaal klaar voor zijn, mag Angara naar binnen komen. Ze is gelukkig vrij rustig dus ze springt niet wild tegen de tralies aan en gromt niet. Dat kan ze nog wel eens doen, begrijpen we uit het verhaal van de verzorger. Ze gaat veel liggen, waardoor Gaby en Kyra haar goed kunnen bewonderen. De bezoekers in de dierentuin die Angara vanuit “de normale kant” bekijken, zien we verbaasd naar ons kijken. Wat doen die mensen daar nou? Dat is alleen voor echte bofkonten. En wat indrukwekkend is dit!  

Als Angara weer naar buiten gelaten wordt, lopen we nog helemaal onder de indruk, via de rode poort weer richting het eerste hek. Daar wacht op ons een extra bonus! Er lopen net twee vrouwtjesleeuwen voorbij en die gaan rustig liggen achter het glas. Zo kunnen we ook deze mooie dieren nog even goed bekijken. Extra leuk voor Kyra, omdat leeuwen haar lievelingsdieren zijn. Nog even een foto maken met de twee verzorgers, voordat we richting Kwetterterp lopen.  
 
Bij Kwetterterp draait het allemaal om de Nederlandse natuur. Gaby vindt ijsvogels erg mooi en die worden daar ook wel eens gespot. Helaas niet op deze dag, maar er is wel heel veel te vertellen en ontdekken over de ijsvogel en andere mooie vogelsoorten in Kwetterterp. Gaby en Kyra mogen allebei een muizenbal uitpluizen. Dus ze krijgen handschoenen aan, een pincet in hun handen en pluizen maar. Er staat een voorbeeld van een muizenskelet en de uitdaging is om de botjes die ze uit de muizenbal halen, te herkennen in het skelet. Gaby vindt het heel interessant en ze wil dan ook graag de botjes meenemen naar huis. Aan het einde van het uitpluizen van de muizenbal, krijgt Gaby nog een mooi boek over vogels. Ook vinden Gaby en Kyra nog een mooie veer om mee naar huis te nemen. Linda bewaart voor hen al het moois wat ze hebben verzameld. Onderweg naar de uitgang, gaan nog iets heel belangrijks doen: warme chocolademelk drinken! Ook al is het 23 graden, het is en blijft het lievelingsdrankje van Gaby. Buiten op het terras tovert Linda spikkels uit de tas, want die mogen natuurlijk niet ontbreken.

VIP-feestje bij de McDonalds

Inmiddels is het lunchtijd en stappen we weer in de mooie cabrio om ons naar de lunchbestemming te brengen. Als we ons melden bij de McDonalds in Nijkerk, worden we naar de speciale feestkamer gebracht. De tafel is feestelijk versierd, de meiden mogen op het grote tekenvel op tafel tekenen en de bestelling wordt, zoals bij echte VIP’s, aan tafel opgenomen. Als we zitten te wachten op ons eten, krijgt Gaby nog een mooie Minnie Mouse goodiebag met allemaal leuke en lekkere spulletjes. Wat een verwennerij. We smullen van al het lekkers en als klap op de vuurpijl mogen Gaby en Kyra een McFlurry maken in de keuken. Het kan niet op.  

In stijl naar de volgende activiteit

Gaby wilde graag ontdekken en speuren en daarvoor is de volgende activiteit bedacht. Maar wat een grote verrassing is, is dat ze daar in stijl naartoe gaan. Als we naar buiten lopen, staat er een mooie witte limousine voor haar klaar. En ook de naamsticker zit er weer op! Daar is ze heel blij mee. Binnen in de limousine kijken ze hun ogen uit naar de lampen op het plafond. Ze zijn onder de indruk van de ruimte die ze hebben. Het valt zeker in de smaak. Linda koppelt haar telefoon aan de mediaspeler in de auto en zo kunnen we de speciale playlist, die we voor Gaby hebben gemaakt, luisteren. Er worden verzoeknummers aangevraagd en het ene na het andere TikTok-dansje wordt gedaan. Als het liedje “Durf te Dromen” door de boxen klinkt, vraagt de chauffeur vanaf de bestuurdersstoel of dit van de film Misfit 3 is. En volgens Gaby en Kyra klopt dit helemaal. Dan blijkt dat de chauffeur met één van hun roze limousines in die film te zien is. Ze vinden het geweldig. Gaby stelt allerlei vragen door het raampje heen en volgens Gaby rijden ze nu gewoon met een bekende Nederlander in de limousine. Ze genieten volop samen in de auto. Wat een heerlijke manier om naar Baarlo af te reizen.

Speuren, klimmen en spelen

We komen aan bij De Strandhoeve voor onze volgende activiteit. Maar eerst moeten er nog wat foto’s gemaakt worden bij de limousine en ook met de “bekende” chauffeur erbij! Wat zijn we op een leuke plek aangekomen en wat valt er veel te beleven. We beginnen bij het maïsdoolhof, want Gaby wilde graag speuren en ontdekken. Het maïs is nog niet zo hoog, dus de uitgang vinden blijkt niet zo heel moeilijk. Maar dan valt Gaby’s oog op een klimtoren. Mag ik dat ook doen? Dat mag zeker! Ze probeert samen met Kyra alle verschillende niveaus en ze halen een aantal keer de top! Wat zijn ze trots dat ze dit gedaan en gedurfd hebben. Na een pauze met een lekker drankje, bekijken we de dieren in de avonturentuin en balanceren ze op een touw over een plas water. Kyra houdt haar schoenen aan en die blijven niet droog. Gelukkig hebben we daar rekening mee gehouden.  

Pasta Pesto à la Gaby

Na een tijd heerlijk spelen en uitleven, gaan we weer verder met de mooie cabrio. Het is inmiddels etenstijd en naast de frietjes van de McDonalds, houdt Gaby heel erg van Pasta Pesto. Ze weet precies hoe ze deze het lekkerste vindt en hoe deze dan gemaakt moet worden: met penne, groene pesto en spinazie. En precies zo mag ze hem zelf maken bij het gezellige familierestaurant Da Enzo in Emmeloord. We worden door Enzo heel hartelijk ontvangen. Na wat te hebben gedronken is het voor Gaby en Kyra tijd om de speciale Pasta Pesto à la Gaby te maken samen met Francesco en zijn team. In de gezellige, knusse keuken gaan de dames aan de slag. Met succes, want de pasta Pesto à la Gaby smaakt heerlijk!  

Een optreden van KEGA

Eén van de dromen van Gaby was om een dans op te voeren met haar vriendinnengroepje KEGA. Als we met de cabrio aankomen bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder en daar dansjuf Lotte én haar 2 andere vriendinnen zien staan, valt bij Gaby het kwartje. In de danszaal wordt er op Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen gedanst en dansjuf Lotte bereidt KEGA voor op hun optreden voor publiek. Ze oefenen het dansje een paar keer en oefenen ook hoe ze als ‘echte sterren’ op moeten komen. Dan is het tijd om het publiek in de zaal uit te nodigen voor een feestelijke afsluiter van Gaby’s Droomdag. De meiden voeren het dansje onder begeleiding van Lotte twee keer op en het publiek klapt en joelt heel enthousiast als ze klaar zijn. Wat een danssterren! Dan mag Gaby als toetje nog met haar mond open in een babybadje vol met M&M’s, wat een lol. Alle kinderen in de zaal zijn jaloers, maar mogen gezellig met Gaby mee snoepen.

Sponsoren, bedankt! 

Gaby haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Mennop van der Pol van Lease Company  

Marjon en Lotte van Divine Dance Center 

Facebook
Twitter
LinkedIn