pijl

Frits stoere SWAT-dag!

DE DROOM:

Frits houdt van stoere dingen als politie, leger, klimmen etc.

HOOFDSPONSOR:

DREAMCHASERS:

Miranda en Denise

DE DROOMDAG:

Op donderdag 27 september is eindelijk Frits’ Droomdag!  

De Droomdag start al vroeg in de ochtend. De Politie Veendam verrast Frits’ klas door plotseling met twee agenten de klas binnen te vallen. Natuurlijk is iedereen ontzettend benieuwd wat er gaat gebeuren, en Frits in het bijzonder! Een grote glimlach tekent zijn gezicht als hij hoort dat het zijn Droomdag is vandaag. Vriendinnetje Abigaïl mag met hem mee. Onder het toeziend oog van hun klasgenootjes worden Frits en Abigaïl in een politieauto, met zwaailichten en sirenes aan, meegenomen.

Op naar de allereerste bestemming. 

Bij de waterpolitie in Groningen worden Frits en Abigaïl klaargestoomd om echte hulpagenten te worden. Ze krijgen uitleg over de politie te water, een rondleiding op de boot en ze mogen zelfs zelf gas geven op een razendsnelle speedboot. Samen met de agenten op de boot genieten ze tussendoor van een heerlijk gebakje van Bakkerij Meijer.  

Het is tijd om te lunchen – en wat voor lunch!

Helemaal enthousiast en allebei een tas vol kleine cadeautjes komen Frits en Abigaïl in de middags aan bij hotel Van der Valk – Hoogkerk. Als VIP’s worden we ontvangen. Er is een tafel voor ons gereserveerd en we mogen ons met z’n allen te goed doen aan een uitgebreid lunchbuffet. Frits’ moeder komt ons gezelschap tijdens de lunch versterken, zodat Frits en Abigaïl alvast al hun stoere verhalen over de politie kwijt kunnen. Na het eten verrast Van der Valk Frits nog met een feestelijk toetje, waarbij de vonken er letterlijk vanaf springen. Na het toetje gaan we gauw door, want de dag is nog lang niet afgelopen.

Die middag gaat Adventurepark Waddenfun speciaal voor ons open.

Daar willen we natuurlijk wel in stijl aankomen. Voordat we daarheen gaan, kloppen we aan bij Sip’s Dump & Outdoor, waar Frits en Abigaïl een stoer legershirt en pet krijgen. Wat een vriendelijke en behulpzame mensen! Na wat passen en meten hebben Frits en Abigaïl allebei de juiste maat en stappen we weer in de auto, op weg naar onze volgende bestemming. 

Ook daar worden we warm verwelkomt.

Het hele park is open, en dat alleen voor ons! Na een heerlijke warme chocolademelk met slagroom is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Want als hulpagenten moeten Frits en Abigaïl natuurlijk nog wel het een en ander leren: richten én klimmen! Zo krijgen ze eerst een demonstratie boogschieten, wat ze daarna zelf mogen oefenen. Na het boogschieten gaan we de lucht in (en ja, wij als vrijwilligers moeten er helaas ook aan geloven!). Met speciale overalls aan klimmen we het hele park door en laten we ons van de kabelbanen weer naar beneden glijden. Abigaïl gaat er als een speer vandoor, op de voet gevolgd door Frits. Wat een grenzen heeft hij overwonnen!

Na het intensieve bewegen hebben we behoorlijk trek.

Dus in de auto maar weer, terug naar het centrum van Groningen. In een knus eetcafe, genaamd Pappa Joe, is voor ons een tafel gereserveerd. Het perfecte diner voor Frits, want als er íets is waar hij blij van wordt, dan zijn het hamburgers. Laat dit diner nu net helemaal in het teken van hamburgers staan! 

Wat is het lekker! En dubbel zo leuk, want terwijl Frits en Abigaïl wachten op hun hamburgers krijgen ze hun laatste cadeau van deze dag: allebei een doos met Playmobil.

Oh, en nog een aller-allerlaatste cadeau: gratis kaartjes voor een film bij Kinepolis. Kinepolis wil graag iets betekenen en dat lukte helaas vandaag niet. Nu kunnen Frits en Abigaïl op een ander moment genieten van een leuke film, onder het genot van een heerlijke, grote bak popcorn! 

Na het eten is het tijd om de dag af te sluiten. Moe maar voldaan brengen we Frits en Abigaïl weer naar huis. Net als de dag van Frits’ broertje Emiel (voor wie we eerder een Droomdag organiseerden) is ook dit absoluut een Droomdag om niet meer te vergeten!

SPONSOREN BEDANKT! 

Politie Veendam

Facebook
Twitter
LinkedIn

Dream4Kids & BrandConnection
Presenteren:

Het Charity Inspiratie Seminar “Dromenjagers”

Dinsdag 26 maart 2024, Parktheater Eindhoven

Met vele inspirerende sprekers!

"Dromenjagers" Programma

12.30 inloop en lunch 

13.15 aanvang programma 

15.00pauze

15.30 vervolg programma

18.00 borrel en napraten