1

Felicia: zeemeermin voor één dag

De Droom

Felicia is helemaal weg van alles dat met zeemeerminnen te maken heeft. Ook houdt ze van knutselen en is de dol op make-up. Als ze later groot is wil ze nagelstyliste worden, of danseres.
Dat weet ze nog niet zeker.

Dreamchasers

Esther & Chantal

Zeemeermin voor een dag

Nietsvermoedend is Felicia aan het knutselen met de juf. Niet haar eigen juf, want die is stiekem met de klas naar buiten gegaan om Felicia te verrassen. Om iets voor negen komt een zwarte limousine voorrijden, helemaal in stijl van Felicia’s Droomdag: overal staan er zeemeerminnen op en zelfs Felicia’s naam staat groot op de limousine. De klas ziet het al, wow wat gaaf! Dan komt Felicia naar buiten; ze is helemaal overrompeld! Ze wordt er zelfs een beetje stil en verlegen van. Terwijl Felicia nog even bijkomt van de schrik, springen haar klasgenoten in de limousine om allemaal even een rondje mee te rijden. Wat een luxe banken! En er is zelfs kinderchampagne en er zit een dvd-speler in!
Nadat iedereen een rondje heeft gereden, is het toch echt tijd voor de Droomdag van Felicia. Op naar de eerste verrassing, samen met haar zus Gaby. Het is een stukje rijden, maar in die luxe auto is dat helemaal niet erg.

Dansles

Om iets voor tien komt Felicia samen met Gaby aan bij “Salsa Libre”, een dansschool in Breda. Hier krijgt Felicia dansles van bekende choreograaf Dalton. Felicia wil namelijk later danseres worden. Oh, dáárom moest ze haar sportschoenen meenemen! Ze dacht dat ze ging sporten vandaag, en zag daar al tegenop want, dat vindt ze helemaal niet leuk. Maar als ze dansschool ziet weet ze genoeg. Yes, we gaan dansen!
Als ze binnen aankomen is alles er al helemaal versierd. Dat hadden de dreamchasers, die de dag voor Felicia georganiseerd hebben, stiekem de dag van de voren al geregeld. Roze en blauwe ballonnen, glittersliertjes, een opblaaskrokodil: “Wow is dat allemaal voor mij?!” vraagt Felicia.

Choreograaf Dalton staat al klaar en zet de muziek op van de kleine zeemeermin. Felicia is helemaal weg van alles wat met zeemeerminnen te maken heeft en haar dag staat dan ook helemaal in het teken van dit thema. Dalton leert Felicia een zeemeermin choreografie. Felicia en Gaby zijn verlegen en hebben het koud. Dat wordt dus opwarmen. Eerst even wat oefeningen om warm te worden en de meiden te laten ontspannen. Het werkt! Er verschijnt een grote glimlach op Felicia’s gezicht.
Dan is het even tijd voor een korte pauze met natuurlijk wat snoep en drinken. Er staan pakjes van haar favoriete drankjes klaar: Chocomel en Fristi. Als ze opgewarmd en bijgetankt zijn, gaan de meiden weer verder met de choreografie van Dalton en aan het einde nemen ze zelfs een filmpje op. Het zijn net echte sterren!
Na een ochtend dansen is het tijd voor lunch; broodjes, pizza croissants en nog veel meer snoep gaat er in hun buik en de ochtend wordt afgesloten met een prachtige zeemeermin outfit: een roze jurk, een zeemeerminketting, armbandjes, haarclips. Alles is in stijl! De jurk en sieraden trekt Felicia meteen aan. Wow wat is ze mooi!

Beautymiddag

Op naar de tweede activiteit van de dag. De meiden stappen weer in hun luxe limousine, met alle versiering van de dansschool, want dat is te mooi om daar te laten hangen. Dus hup, de ballonnen en de glittersliertjes mee de auto in! Ze rijden naar KidsBeautyPark voor een verwenarrangement: een gezichtsmasker, een massage en een manicure en pedicure. De nagels worden mooi gelakt, hun haren gedaan; de meiden voelen zich prachtig! De mevrouw van de make-up mocht van Felicia en Gaby zelf kiezen wat ze zou doen, maar… wél rode lippenstift! Felicia krijgt prachtig stijl haar en Gaby kiest voor pijpenkrullen. Uiteraard wordt de look afgemaakt met zeemeerminaccessoires: een kroontje op Felicia haar hoofd en diamantjes op haar gezicht.
In hun roze badjas krijgen ze vervolgens een heerlijke zeemeerminnen high tea voorgeschoteld: donuts, zeemeermincupcakes, koekjes; wat veel lekkers! En alles in stijl: zeemeerminprikkers, zeemeerminservetten, zeemeerminrietjes en overal glitters.

Nu ze zo mooi zijn, moet dat natuurlijk vastgelegd worden. Er worden wel 100.000 foto’s gemaakt, van alle kanten. Felicia en Gaby vonden het geweldig om als model te mogen poseren. Als extra verrassing is er een zeemeermin langsgekomen met wie ze op de foto gaan. En weer horen er natuurlijk cadeautjes bij deze verrassingsactiviteit: een zeemeerminoutfit, een kroontje, gezichtsdiamantjes, make-up en een zeemeermin-pen.

Dan is het tijd om de zeemeerminvinnen uit te doen, want het is tijd voor de volgende verrassing en daarvoor moeten ze de auto in, dus moet Felicia kunnen lopen. Maar nee, die vin die gaat niet uit hoor! Als een prinses wordt Felicia opgetild en naar de limousine gedragen. Oké, hij mag nog even aanblijven in de limo. Ook nemen ze nog even alle overgebleven cupcakes, donuts en koekjes mee, voor thuis.

Insta-sterren

Als we aankomen bij de volgende locatie trekt Felicia haar vin uit en haar jurk weer aan. Er staat nóg een fotograaf klaar, ze lijkt wel een superster! We zijn intussen aangekomen bij Supernova in Breda, waar je in unieke en kleurrijke ruimtes de mooiste foto’s en video’s kunt maken. Het eerste dat we tegenkomen is een fotohokje en zelfs daar zijn de meiden al verkocht. De ene na de andere foto moet worden gemaakt. Dan gaan we naar binnen. Daar kunnen ze op de foto met allerlei verschillende achtergronden: een ballenbak, een bad met rozenblaadjes, een surfplank met een haai, vliegen in de eerste klas, een strand en nog veel meer. Felicia en Gaby zijn door het dolle heen, wat is het hier gaaf!

Zelf pizza maken en… je idool ontmoeten!

Om 17.00 is het tijd om te vertrekken, op naar Tilburg voor een heerlijk diner bij een echte Italiaan. Wow, dat wordt Felicia’s eerste keer! Door de files zijn we wat langer onderweg, maar dat is helemaal niet erg. De chauffeur heeft namelijk ook nog een verrassing: de dvd van de kleine zeemeermin! En dat is wel luxe met een dvd-speler in de limousine, dus op weg naar Tilburg kijken de meiden naar Ariel.
Bij de Italiaan aangekomen, mogen de meiden in de keuken zelf hun pizza beleggen samen met de kok. Ze gooien er extra veel kaas op en de pizza wordt in de vorm van een hartje gemaakt. Alsof dat nog niet genoeg is bestellen ze ook nog lasagne, het lievelingseten van Felicia.
Als we aan tafel zitten krijgt Felicia een filmpje te zien van haar grote YouTube idool Giovanni Latooy. Felicia en Gaby gillen het uit! Wat zegt hij nou? Spreekt hij nou echt tegen Felicia? Zei hij haar naam? Ze luisteren nog een keer. Ja! Hij zegt haar naam en hij spreekt met hen af dat hij hen na de coronatijd een keertje wil ontmoeten. Nu kan de dag echt niet meer stuk!
In het filmpje vertelde Giovanni dat zijn lievelingspizza een pizza Margherita is met salami. Dat laat Felicia zich geen twee keer zeggen, dus die maken ze ook nog. Maar die gaat mee naar huis, want die kunnen de meiden echt niet meer op.

Dan is het tijd voor de laatste cadeaus: een zeemeermindeken voor thuis, een zwemtas voor als ze binnenkort haar eerste zwemlessen krijgt, een picknickmand van Haribo met kilo’s snoep en spelletjes voor het hele gezin: Wie is het en Dokter Bibber. Dat wordt lachen!

Dan komt papa de meiden ophalen. Maar er is nog plek en tijd voor een toetje dus hup, daar komt een grote bol chocolade ijs met slagroom aan. Wat leuk dat papa er ook even bij kan zijn! Samen brengen ze alle cadeaus van de limousine naar papa’s auto en gaan ze weer naar huis. Even bijkomen van een geweldige zeemeerminnen Droomdag om nooit te vergeten.

Sponsoren bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn