DSC02029

Evy wil dolgraag de flik flak leren van Sanne Wevers.

DE DROOM

“Later wil ik professioneel turnster worden en Sanne Wevers is mijn grote voorbeeld” vertelt Evy als we haar voor de eerste keer ontmoeten. En ze blijkt nog véél meer dromen te hebben: een limousine met haar naam erop, Minecraft spelen met Dodo, vliegen in een luchtballon, een ballenbak met puppy’s, de Efteling, haar favoriete zangeressen Mylène en Rosanne ontmoeten, een monster spelen in ‘De Nachtwacht’, klimmen, et cetera.

DREAMCHASERS

Esther en Jeroen

DE VOORPRET

Evy heeft al een voorproefje op haar Droomdag gehad. De sterren van de Nachtwacht waren bereid om haar te ontvangen tijdens de première van hun nieuwe film in Breda, waar Evy als VIP is onthaald door de cast om vooraan tussen de acteurs te mogen zitten om de film te kijken. Uiteraard kon een meet and greet niet uitblijven en heeft ze naast de cast, haar favorieten Mylène en Rosanne ook al ontmoet. Mooi met z’n allen op de foto! Wat een voorpret!

DE DROOMDAG

Onze dag begint al vroeg. We zijn onderweg naar de moeder van Evy en haar neefje Daan, die meegaan tijdens de Droomdag. We moeten goed opletten dat we Evy onderweg niet tegenkomen. Vandaag is ze vroeger dan normaal opgehaald door de taxi met het smoesje dat de taxichauffeur een nieuwe route wil uitproberen. Zo fijn dat mensen meewerken aan deze speciale dag voor Evy. Onze grootste uitdaging is niet dat Evy ons grijze busje niet zou zien, maar vooral dat ze niet de grote witte limousine (van binnen helemaal Vegas blauw – Evy’s lievelingskleur-) met haar naam ‘EVY’ erop geprint natuurlijk ziet. Want een limousine is niet zomaar te verdoezelen. Gelukkig verloopt alles soepel. De limousine komt om de hoek van de school aan. Chauffeur Bram heeft de tweeling Mylène en Rosanne, Evy’s idolen, al opgepikt in Arnhem. En het is extra feest, want de tweeling is vandaag jarig! En dit mag Evy meevieren. De familie van Evy is ontzettend benieuwd naar Evy’s snoetje en staat al klaar op het schoolplein om bij het grote ophaalmoment aanwezig te zijn.

Een limousine met Mylène en Rosanne.

De conciërge geeft de juf van Evy een geheim teken en Evy wordt door de juf met een klusje (het oud papier naar buiten brengen) naar buiten gestuurd. Daar staat de limousine met Mylène en Rosanne erin haar op te wachten. Wat een spannend moment! Haar mond valt open en ze rent direct terug naar haar klas, om met haar klasgenootjes weer naar buiten te komen. Mylène en Rosanne komen als verrassing zingend de limousine uit met hun hit ‘Me and my selfie’ (het favoriete nummer van Evy). Op het schoolplein geven ze een korte show voor Evy en de rest van de klas die inmiddels ook naar buiten is gekomen. Evy danst de pasjes mee en kent de tekst uit haar hoofd. Ze glundert! Samen met de tweeling, haar moeder en neefje Daan vertrekken we met de limousine naar Arnhem. Onderweg eten we muffins en drinken kinderchampagne die Evy vol vertrouwen ontkurkt.

Twee prachtige turnpakjes.

Nadat Mylène en Rosanne afgezet zijn op school begint onze reis naar het noorden: we gaan naar Heerenveen om Sanne Wevers te ontmoeten! Onderweg knallen haar favoriete nummers uit de speakers en zingen Evy en Daan uit volle borst mee. Tijdens de lange rit hebben we nog enkele verrassingen voor Evy, met als hoogtepunt (volgens Evy) één meter aan Oreo-snoepjes van Jamin! Als we er bijna zijn, gaan we een quiz doen met vragen. We laten Evy raden waar we naartoe onderweg zijn. Zouden we naar haar grote turnidool Sanne gaan? De prijs van de quiz maakt het voor Evy heel duidelijk: twee prachtige turnpakjes van de Decathlon. We gaan naar Sanne!

Sanne Wevers.

Als we bij de sporthal aankomen wacht Sanne ons op in het café. Evy is er even helemaal stil van. Sanne geeft Evy een warm onthaal en alle tijd om te wennen aan de ontmoeting. Ze kijkt samen met Evy en Daan naar filmpjes op YouTube en beantwoordt geduldig de vragen van Evy. Sanne zet nog een handtekening op een T-shirt (want Evy vind het ‘zonde’ om op de turnpakjes te tekenen) en laat ons de hal zien waar ze oefent. Ze mag Evy helaas geen les geven, omdat ze daar niet toe bevoegd is, maar ze geeft Evy veel tips mee. Gelukkig weet ze precies waar ze Evy en Daan blij mee kan maken: het opblaas-kussen achter de springplank. Vol energie springen en rennen ze op en over de mat. Nog even wat meer lucht erin? Jaaa, leuk! Ze komen pas weer van het springkussen af voor een mooie foto samen met Sanne. We wensen Sanne nog veel succes voor de komende Olympische Spelen in Tokyo en nemen afscheid van haar.

Kipnuggets met frietjes!

Het sportcafé heeft een heerlijke lunch voor ons klaargemaakt met voor Evy haar favoriet eten: kipnuggets met frietjes! Tijdens de lunch worden Evy en Daan ook nog geschminkt als hint voor de volgende activiteit. Speciaal uit de buurt van Heerenveen zijn twee schminkers naar het sportcafé gekomen. Ze schminken Evy en Daan als puppy’s. Wat zouden we toch gaan doen? Het is tijd om het busje in te gaan.

Puppy’s.

De reis is iets korter deze keer. We gaan naar Huissen om puppy’s te knuffelen. Op het moment dat we de oprijlaan oprijden, kijkt Evy heel verbaasd: “Hier hebben we ons hondje gehaald”. Ha ha, dat wisten we niet en dat is puur toeval! Bijna allemaal worden we verliefd op één van de hondjes en de vraag “Mag die mee naar huis” valt meerdere keren. Van José, de eigenaresse van de puppy’s, krijgt Evy een knuffelaap cadeau en ze is van harte welkom om terug te komen om te knuffelen. Het lukt ons om vol ontroering én zonder hondje de bus in te stappen.

Onze laatste stop is de klimhal. Na een korte introductie klautert Evy omhoog. Bijna direct durft ze helemaal omhoog te klimmen. Vanaf boven zwaait ze naar ons en poseert ze voor een foto. Ook Daan, die het allemaal best spannend vindt, overwint zijn angst en klimt de muur omhoog.

De chocoladefontein is favoriet!

Van zo’n intensieve dag krijgen we natuurlijk behoorlijk trek. We gaan op weg naar ‘Wereldkeuken Triavium’, Evy’s lievelingsrestaurant. Haar opa, oma, oom, tante en nichtje staan ons op te wachten om mee naar het restaurant te gaan. Daan en Evy leiden ons langs alle verschillende gerechten. De chocoladefontein is favoriet!

Als allerlaatste verrassing vertellen we Evy dat ze nog een keer naar de Efteling mag. Nu is haar dag helemaal compleet. De grote blauwe sticker met haar naam die gedurende de dag op de limousine en daarna op het busje heeft gezeten, gaat met Evy mee naar huis. Die past precies op haar slaapkamerdeur. Zo wordt ze er iedere keer weer aan herinnert dat ze mag blijven dromen en hoe waardevol ze is.

SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn