51904976-edbb-490b-b652-2f12edc2dcd0

Esma gaat galopperend door haar Droomdag heen

De droom

Paarden, rijden op een paard, zitten in een koets met een paard, oftewel paarden! 

Dreamchasers 

Cynthia en Marscha 

De Droomdag 

Esma weet niet dat vandaag haar paarden droomdag is. Wij hebben speciaal voor haar cupcakes gebakken en die nemen we mee om Esma op school te gaan verrassen. Wanneer we de klas binnenkomen, kijkt ze ons heel verbaasd en stralend aan. “OH MY GOD! Is het vandaag echt mijn Droomdag? Ik denk dat ik droom;” zegt Esma. Ja Esma, vandaag is echt jouw dag! De cupcakes die we hebben meegenomen, mag ze nu uitdelen aan de hele klas. Wij hebben ook een bijzondere taxi geregeld en deze staat al buiten te wachten. Er staat namelijk een koets met een prachtig paard op het schoolplein. Wow! Samen met haar BFF Iris gaat ze in de koets zitten. Als een echte koningin blijft ze naar iedereen zwaaien. Ze maken een mooie rondrit en komen dan weer terug naar school. Even snel plassen want we hebben natuurlijk nog veel meer verrassingen gepland. 

Op naar de pannenkoeken 

Esma en Iris stappen bij ons in de auto en mogen bepalen welke muziek ze willen horen. Ze lijken twee echte DJ’s. De namen en liedjes vliegen ons om de oren en het is een echt feestje in de auto. In de ochtend had ze natuurlijk haar broodtrommeltje meegenomen voor op school. We laten haar heel even geloven dat ze haar eigen boterhammen mag opeten. Maar ze protesteert en terecht. Maak je geen zorgen Esma, vandaag is een bijzondere dag zonder boterhammen. We gaan namelijk pannenkoeken eten, haar lievelingseten. Esma wil niets liever dan een pannenkoek met heel veel Nutella, want dat mag niet altijd van mama. Maar vandaag wel Esma! Jij mag er zoveel Nutella op smeren als jij wil. We hebben ook nog een cadeautje voor haar, een goodiebag van JumpXL. Hierin zitten twee vrijkaartjes om op een andere dag te gaan springen tot ze moe is. Ook krijgt ze een heel bijzonder cadeautje van haar BFF Iris, een dromenvanger. Deze krijgt vast een bijzonder plekje bij haar bed. Esma heeft heerlijk gegeten en we gaan door naar de volgende verrassing. 

Nog meer paarden 

Na heel wat liedjes in de auto van Dance Monkey, Suzanne en Freek en ga zo nog maar even door, komen we aan bij de Millranch. De dames kleden zich snel om en ontmoeten dan Gucci en Ieniemienie. Dit zijn twee prachtige eigenwijze paarden waar ze dadelijk mee over de Veluwe mogen rijden. Twee uur lang rijden ze onder begeleiding en maken ze allerlei avonturen mee die ze na afloop stralend met rode wangen met ons delen. Zo ging Ieniemienie een beetje in galop waardoor Gucci weer moest bokken, enzovoort. Missie geslaagd want Esma heeft zichtbaar genoten. Wanneer ze terugkomen staat er een tafel met gratis koeken en chips. Esma kan niet kiezen. Na vele iene miene muttes worden het de chips. Maar ze wilde toch eigenlijk ook echt een koek. Tja, wat doe je dan? We hebben gezegd dat ze er snel nog eentje stiekem moest pakken voordat ze in de auto stapt. De lach op haar gezicht van dit stiekeme idee was prachtig. Ja, stiekem smaakt gewoon soms veel lekkerder, dat vinden wij ook Esma. (even voor de goede beeldvorming, zowel de koeken en chips lagen er om gratis mee te nemen 😉)  

Tijd voor friet van Theo 

Na dit avontuur heeft Esma natuurlijk honger. Waar zouden we toch gaan eten? Esma heeft geen idee. Wat had ze ook alweer gezegd toen we vroegen naar haar favoriete eten? Het antwoord was friet met frikadellen. Daarom gaan we bij de friettent van Theo zelf friet bakken en opeten. Theo ontvangt haar als een echte ster en ze vertelt natuurlijk ronduit over haar zojuist beleefde paardenavonturen. Esma mag zelf de bestelling van iedereen opnemen en Theo doet alles veilig in het vet. Dat wordt smullen! Dan komt er helaas bijna een einde aan deze Droomdag die voorbij is gegaloppeerd. We hebben nog een laatste paarden cadeautje voor Esma en Iris. Een speciaal tasje met daarin een paardendagboek, kleurboek en ga zo nog maar even door. Ze zijn helemaal gelukkig. Als laatste nog een ijsje en dan is deze Droomdag echt voorbij. Esma bedankt ons wel honderd keer en weet even niet meer wat ze moet zeggen. We vragen of we haar droomdag goed hebben georganiseerd. Esma antwoord met: “Ja, maar ik praat toch ook geen Chinees.” Wij kwamen even niet meer bij van het lachen! 

Lieve Esma, 

Wij vonden het een eer dat wij jouw Droomdag hebben mogen organiseren. We hebben enorm genoten van jou en je droom. Het was voor ons ook een Droomdag om nooit meer te vergeten. We komen nog een keertje bij je op bezoek met nog een cadeautje speciaal voor jou. Wij hebben er nu al zin in!  

Groetjes, 

Dreamchasers Cynthia en Marscha 

Sponsoren 

Fotograaf Jom Fastre 

Nathalie Heessels van den Kieboom – Tesktschrijver  

Facebook
Twitter
LinkedIn