Tanisha 9

Er is er één jarig, hoera hoera

Droomdag

Het is dinsdag 16 april en het is de verjaardag van Tanisha, zij wordt 10 jaar! Wat is er leuker dan op je verjaardag ook een Droomdag te beleven? Of is het op je Droomdag je verjaardag vieren? Hoe dan ook, Tanisha gaat samen met haar vriendinnen Guusje en Ramina, haar vriendinnen in haar klas, een hele leuke dag tegemoet.  

Haar droombegeleiders Georgette en Brechtje komen op de afgesproken tijd aan bij de school van Tanisha in Vught. Natascha, de fotograaf en Suzanne, haar pleegmoeder komen ook naar school. Voor de gelegenheid hebben Georgette en Brechtje een heel leuk ouderwets, maar nieuw gemaakt, Volkswagenbusje meegenomen. Aan de binnenkant helemaal versierd met slingers en in de lievelingskleur van Tanisha, groen. 

Terwijl Tanisha met Guusje en Ramina naar buiten komen, maakt de rest van de klas een poortje waar de meiden onderdoor mogen lopen. Wat een mooie auto, gauw even binnenkijken. Als het tijd is om te vertrekken liggen er ook nog lekkere snoepjes in de auto voor onderweg. Er is cola en Fanta, ze mogen muziek luisteren, én raden wat ze gaan doen.   

Naar de studio Han Kooreneef

Het is niet heel ver rijden naar Rosmalen, naar de studio van Han Kooreneef, voor de gelegenheid natuurlijk ook mooi versierd met slingers en ballonnen waar ’10 jaar’ op staat. En wat gaan ze daar doen? Tanisha vindt zanger Flemming erg leuk en  zijn liedje “alles op gevoel” is haar lievelingsliedje. In deze studio kun je dat liedje gaan zingen en dat wordt dan opgenomen net als bij echte artiesten. Terwijl Han piano speelt, zingen Tanisha, Brechtje, en Guusje en Ramina, dit liedje prachtig mee. Han neemt het ondertussen allemaal op en aan het einde krijgt Tanisha de opname mee naar huis zodat ze het aan iedereen kan laten horen.  

Maar er gebeurt nog meer in de studio; Tanisha is namelijk helemaal weg van een prinsessenjurk die ze in de Efteling heeft gezien. Een prachtige mooie witte jurk met sluier en glinsterend goud erop, mét mantel. Zo’n dure jurk die alleen maar wordt gedragen door echte prinsessen. Haar verbazing is dan ook groot als ze haar mooie jurk ziet hangen. Wauw, dat was haar grote droom, een prinsessenjurk! Ze trekt hem natuurlijk meteen aan en ze voelt zich werkelijk koninklijk.  

We blijven nog even om een lekker stukje speciaal gemaakte chocoladetaart te eten in de vorm van een Roblox game. Lekkerrrrr. 

Efteling

Nadat Tanisha, als een echte prinses, zich heeft verkleed in haar dagelijkse kleren, gaat het gezelschap weer verder. De jurk wordt wel bij haar thuisgebracht. Ze gaan op weg naar haar lievelingspark, de Efteling, waar ze als echte Vips worden ontvangen. Ze mogen alles doen wat ze maar willen, lekker eten en souveniers kopen voor iedereen. Ramina is voor de eerste keer in de Efteling en Tanisha kan nu samen met Guusje de leukste verhalen over het park vertellen.  

In Polles Keuken worden we al verwacht. Tanisha krijgt een echte koksmuts op en mag zelf haar pannenkoeken bakken. Haar vriendinnen kijken nieuwsgierig toe. Ze mogen helemaal zelf bepalen wat ze op de pannenkoek willen. Tanisha kiest voor spek en kaas, dat is haar lievelingspannenkoek. MMMM dat is smullen!           

Bij Ravelijn zijn er VIP plaatsen gereserveerd voor ons. Best wel spannend voor Ramina die dit voor de eerste keer ziet en Tanisha vindt het wel stoer om te vertellen wat ze al van de show weet. Iedereen vond het heel erg mooi ook al was het soms spannend met die grote paarden. Na afloop zijn we lekker gaan spelen.      

McDonald’s   

Op naar de McDonald’s in Rosmalen. Brechtje had nog een hele leuke verrassing in petto voor Tanisha. Ze had het voor elkaar gekregen een foto van Flemming te bemachtigen én er stond een echte handtekening op, speciaal voor Tanisha. Wow en OMG werd er geroepen! Tanisha is zo ondersteboven dat ze dit echt een droom vindt en het aller, allerleukste van de dag.

Ook aan deze dag is inmiddels een eind gekomen en het is tijd om naar huis te gaan. Thuis wacht de familie van Tanisha en samen maken ze er nog een feestje van. Het is tenslotte haar verjaardag en je wordt maar één keer 10 jaar. Gefeliciteerd! 
 

Droomgidsen

Georgette en Brechtje. 

Sponsoren bedankt!

Hartelijk dank aan alle sponsorden die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben:

Van Udenhout– Jeroen Meije en Kirsten

Cappuccinorosmalen – Sander de Rouw

Fotograaf

Natasha

Tekstschrijfster

Jolanda Marcé

   

Facebook
Twitter
LinkedIn