image2

Een vliegens vlugge Droomdag van Jay.

DE DROOM

Iets met racen, schieten, snelheid.

Francis en Belinda gaan de droom ophalen van de 6-jarige Jay. Hij woont samen met zijn moeder Jeannie en zijn 8-jarig zusje Jessy in Den Bosch. Als we Jay vragen hoe zijn droomdag er uit zou kunnen zien, noemt hij dingen op als schieten, racen, klimmen en Royalistic ontmoeten. Hier kunnen we wel iets mee.

HOOFDSPONSOR:

DREAMCHASERS

Francis en Belinda

DE DROOMDAG

donderdag 30 mei 2019: Duinoord

Omdat de Droomdag pas na de zomervakantie gaat plaatsvinden, gaan we een dagje naar Duinoord. Klimmen en klauteren vindt Jay prachtig. Ze hebben ook radiografisch bestuurbare bootjes en we worden meteen aan de hand meegenomen om mee te spelen. Jay is reuze enthousiast! Klimbos, racebaan, trampolines, laserschieten en veel frietjes eten. Overal in, op, aan, bij en onderdoor. Wij vermaken ons prima. Ook lekker in het zonnetje gezeten op het terras. Een heerlijke dag.

woensdag 2 oktober 2019: de Droomdag!

Een gewone schooldag. Het is 8.30 uur en Jay zit in de klas. Jessy, zijn zusje, zit op dezelfde school en mag even naar de klas van Jay om een map op te halen. Dan is daar ineens goochelaar Louis. Jay mag assisteren bij de goocheltrucs met doekjes en balletjes en alle kinderen vinden het prachtig. Na de goochelact neemt Louis Jay mee  naar de gang en daar ziet Jay zijn moeder en mij (Belinda) staan. Helaas kon Francis vanwege ziekte niet bij de Droomdag aanwezig zijn.

Dan beseft Jay ineens dat het zijn Droomdag is!

Dat is pas een gave goocheltruc! We nemen hem mee naar buiten waar een brandweerbus staat. En daar zijn ook opa en oma en nog een oma, wat een gezelligheid! Ze gaan allemaal mee op Droomdag. En natuurlijk ook de fotograaf en ik.

Een piloot in de dop.

We rijden naar het vliegveld in Bosschenhoofd (bij Roosendaal) en daar gaat Jay, samen met mama en Jessy in een écht vliegtuig omhoog de lucht in. Wel even een pilotenpak  aandoen hè Jay. Zo, je ziet er stoer uit! Ze vliegen helemaal naar Den Bosch boven hun eigen huis en ze herkennen allemaal plaatsen waar ze wel eens geweest zijn. Het zonnetje schijnt, dus Jay kan alles heel goed zien. Hij mag van de piloot zelf een stukje vliegen. Jay is een slim mannetje en heeft meteen door hoe de stuurknuppel werkt. Een piloot in de dop. De rest van het gezelschap wacht in restaurant de Cockpit, genietend van een drankje en een gebakje.

Van al dat vliegen krijg je trek.

Na een klein uurtje zijn ze weer terug en gaan we naar het museum om bijzondere vliegtuigen te bekijken die nog steeds de lucht in gaan. Heel indrukwekkend. Nog een rondje in een echte brandweerauto en dan gaan we weer in onze eigen brandweerbus richting de McDonald’s.

Na de hamburger en frietjes mogen Jay en Jessy zelf een ijsje tappen en versieren. En dan brengt de brandweerbuschauffeur ons naar het volgende vliegavontuur: skydiven. In een verticale windtunnel wordt een vrije val bij het parachutespringen nagebootst. Jay, Jessy en moeder krijgen een pak aan, bril op, oordopjes in en na de instructies mogen ze ieder drie keer skydiven. Ze gaan helemaal uit hun dak, hoe gaaf is dat!

Jay wil na het skydiven weer de brandweerbus instappen, maar nee, we hebben speciaal vervoer voor hem geregeld: een Porsche GT3. Jarige Saskia rijdt samen met Jay naar Eindhoven en wij rijden met de  brandweerbus erachter aan. Bij restaurant Lundi gaan we dineren. Hier kan Jay ‘zien en pakken’ wat hij lekker vindt. Ik help hem bij het opscheppen, want met zijn 1 meter lengte kan Jay niet overal bij. En alles ziet er wel héél erg lekker uit.

Na het eten denkt Jay dat hij weer naar huis gaat.

Maar nee hoor. Hij mag samen met mama, Jessy en oma Diny voor het eerst in een hotel slapen. Gaaf! Bij De Ruwenberg in St. Michielsgestel zijn hun kamers versierd met ballonnen, is er een mand vol lekkers en cadeautjes.

We nemen nu afscheid van Jay, Jessy, moeder en oma. Kunnen ze naar het indoor zwembad of iets anders leuks doen. Jay zegt, dat hij het superfijn vindt, dat zijn oma’s en opa er op zijn Droomdag bij waren. Het was een lange dag, vol verrassingen en ervaringen. Ik denk dat Jay zo meteen heerlijk in slaap gaat vallen en dromen van deze mooie dag. Morgenochtend lekker ontbijten, nog een keertje zwemmen en dan weer naar huis.

Eind deze maand gaat Jay samen met moeder een leuke ochtend bij Blue4Charity beleven. Dan mag Jay in een snelle politieauto meerijden, hij mag gaan schieten en nog veel meer leuke dingen doen.

SPONSOREN BEDANKT!

Alexander Kroon (fotograaf)

Erik de Groot (fotograaf)

Etos Eindhoven-Strijp

Albert Heijn Eindhoven-Strijp

Albert Heijn Den Bosch-Heuvelpassage

Restaurant De Cockpit, piloot Peter, Havendienst (Jan Voeten en Hans Oortman),

Tricky Business (goochelaar Louis Baerts),

Hotel De Ruwenberg in St.Michielsgestel,

Porsche Centrum Eindhoven, Saskia Blaauw,

stilte-wandelaars van Prem,

pokerspelers

Facebook
Twitter
LinkedIn