Finaste-085

Een Spidersman in een ronkende Dodge: Wietze’s Droomdag

Dit zijn de dagen dat je ook zou willen dat je fan zou zijn van Spiderman. Want als Wietze ook maar enig idee zou hebben wat hem en zijn vriendje te wachten zou staan…! Een spiderman-fandag is er niks bij! Maar goed, om bij het begin te beginnen; we staan klaar in Helmond buiten school, in vol ornaat dat kan je zeggen; rode loper, een prachtige Dodge Ram staat ronkend voor de deur en een enorme ballonnen-Spiderman prijkt aan het einde van de rode loper (die echt zo gaaf is, dat we ‘m aan het einde van de dag gewoon in de Dodge stoppen om ‘m mee naar huis te nemen, zodat die bij Wietze thuis nog even kan shinen).  
Maar… het is wachten tot Wietze naar buiten komt samen met zijn vriendje, om al dit gaafs te aanschouwen. En als dat moment daar is… dan zijn ze nóg veel enthousiaster dan we hadden kunnen bedenken. De ouders van Wietze staan al klaar als Wietze met een soort ‘jaw-dropping’ gezicht naar buiten komt. Hij straalt aan alle kanten, hier doen we het voor! Hier komt een van de vele memorabele uitspraken van Wietze van vandaag… “dit is de leukste dag ooit”! En moet je voorstellen, die is nog maar net begonnen!  

Ronkende motoren 

Wietze was heel duidelijk in zijn vervoersvoorkeuren: of een Monstertruck of een Dodge Ram. Die eerste mag simpelweg niet zomaar de weg op, dus het werd de Dodge Ram. En die werd even lekker getest tijdens onze rit naar de exclusieve Dodge garage. Even het gaspedaal in en we hebben direct twee gillende mannen achterin. Het kan ze niet gek genoeg zijn. Of toch wel, want als we bij de garage aankomen staan er – naast vele prachtige Dodges – ook nog twee quads klaar. Toch niet…voor Wietze en zijn vriendje? Het vriendje kijkt even wat beduusd, maar gelukkig wordt de quad-trip begeleid door twee ervaren rijders. Ze mogen voorop genieten van een spannende ride die hen van links naar rechts krijgt op de quad. Wat een ervaring is dit!  

Real-time gamen in de bios 

Alsof we nog niet genoeg hebben gehad van al dat gescheur, stappen we zojuist uit de Dodge om afgeleverd te worden bij onze volgende activiteit: Pathé in Helmond. Bij binnenkomst lopen we direct tegen een grijpkast vol met knuffels aan. En natuurlijk zit daar – je raadt het al – een Spiderman-knuffel in. Na een warm ontvangst van Emiel en Sergio, moet natuurlijk even een poging gewaagd worden… maar helaas, ondanks alle moeite, geen knuffel. Dan maar door naar de – volledige privé filmzaal – maar niet voor we even ‘wat te eten halen’. Wat synoniem staat voor: eindeloos staren naar alle chips-smaken en drankjes om er uiteindelijk 1 smaak van ieder uit te kiezen. Volledig geïnstalleerd voor een film wachten de twee mannen de reclame af. Maar wat er dan gebeurt is heel bijzonder; er verschijnt op beeld een door hem zelf getekend poppetje wat grappig genoeg heen en weer wandelt, maar dan op scherm! En nog gekker; datzelfde poppetje krijgt Wietze nu als knuffel in zijn handen gedrukt… huh? Hoe kan dit? De verbazing wordt nog groter als er geen film opgestart wordt, maar een beginscherm van Minecraft verschijnt. Wietze valt echt van de ene verbazing in de andere. Nog nauwelijks bijgekomen hiervan, moet hij alweer aan de slag want het is gamen geblazen! Minecraften, Gang Beats, ze hebben (handen en) ogen te kort en het vliegt dan ook voorbij. Als we afscheid nemen bij Pathé, zien we toch in onze ooghoek de grijpkast. Tja. Zullen we dan toch nog maar…? Gelukkig krijgen ze van Pathé allebei een knuffel, want anders stonden we er misschien nu nog… Dolgelukkig met een Spiderman-knuffel en een Black Panther-knuffel staan we even later buiten.  

Altijd plek voor de Mac 

En we moeten alweer door… naar de plek waar ieder kind zich thuis voelt: de McDonald’s (in Geldrop). En als je denkt dat daar het hoogtepunt de welbekende hamburger is, dan heb je het bij deze mis! Bij binnenkomst worden we verrast met een handgeschreven kaart en daarna mag er zelf een menu worden samengesteld. En alsof dat nog niet genoeg is, komen ze nog aan met een goodie bag van formaat, kunnen we wel zeggen. Heeft eigenlijk niets meer te maken met ‘goodies’, want uit die enorme rugzak komen een luchtbed in de vorm van frietjes, een puzzel van een Monstertruck, een Nerf pistool en nog heel veel meer leuks. Een luchtbed?! Ja, echt. Echt, een hoeraatje voor de McDonald’s in Geldrop!  

Kan Spiderman klimmen? 

Juist, dat is de vraag; kan Spiderman klimmen? Want na het game-avontuur arriveren we in het Klimbos in Veldhoven en wordt al snel duidelijk dat het een uitdagende activiteit gaat worden. Gehesen in een tuigje en helm op staan we, voor we het weten klaar bij het eerste plateau. Toch zomaar wel een metertje of anderhalf boven de grond. Volgens mij kan dit niet kloppen, maar zie ik daar nou ook nog een Spiderman achter een boom?! Ineens uit het niets komt Spiderman behendig vanuit zijn verstopplek, richting het startpunt. Hoe tof is dit; klimmen met Spiderman! De vraag is wel, kan hij dat eigenlijk wel?! 

Spiderman blijkt uiterst behendig – kan iets te maken hebben met het feit dat hij hobby-klimmer is bij Neoliet – en voor we het weten staat Wietze (het vriendje moet even wennen) aan de andere kant van het Pico-Parcour. En dankzij de 3 mooie spidermanpakken van Feestkleding365.nl werd de dag nog leuker. Wietze en zijn vriend krijgen allebei een supertof spidermanpak om verder in te gaan boulderen en klimmen. Ja, want klimmen doe je ook in stijl. Het zal vast een mooi aanzicht zijn geweest, die drie Spidermans hangend, klauterend en klimmend. De droomgidsen leunen even achterover (heel even dan) en concluderen dat dit toch maar weer een enorm geslaagde activiteit was. Alsof het nog niet genoeg is, gaan we door naar een nettenparcour waar Wietze onvermoeibaar en blijft – zoals zijn pak ook doet vermoeden – klauteren en klimmen alsof zijn leven ervan afhangt.  

En zo vervolgen wij onze reis met twee stuiterende Spidermans. In een zucht horen we van achteruit de auto ‘Oh, ik mis je nu al Spiderman’…! Na werkelijk een fantastisch onthaal hier, gaan we naar het creatieve gedeelte van de Wietze’s Droomdag. Want Wietze wil ook nog net zo goed leren tekenen als zijn vader! 

Groeten van Bobba 

Daarvoor gaan we richting Atelier Olifant waar we een Spiderman gaan tekenen en schilderen. En dat valt nog niet mee… Super leerzaam en het resultaat mag er wezen! Eigenlijk stond er nog iets anders op het programma, want de illustrator van de Gorgels hadden we benaderd voor de ultieme tekenles. Helaas kon hij deze dag niet, maar we kunnen Wietze nu wel verrassen met een door Zwijsen opgestuurd, heel tof Gorgel-pakket met een verrekijker, broodtrommel, boek en een mok. Met de hartelijke groeten van Rick de Haas  
en Bobba (red. hoofdpersoon van de Gorgel boeken). Tekenles én een Gorgel-pakket. Hoeveel gaafs kan je hebben op een dag?  

Voor alles een eerste keer: pizza!  

En dat is vandaag voor Wietze: voor het eerst naar een pizza restaurant. En laten we het dan meteen goed doen: we worden welkom geheten bij Happy Italy in Eindhoven en we mogen ons direct melden in de keuken. Want er mogen door de mannen eigenhandig pizza’s gemaakt worden. Pizza is het lievelingseten van Wietze, dus we slaan hier eigenlijk twee vliegen in een klap! Het deeg wordt vol enthousiasme gekneed en gerold en natuurlijk zelf (riant) beleggen hoort er ook bij. Het worden een beetje uit de kluiten gewassen pizza’s, die blijken totaal niet meer te passen op de borden. Maar ach, het is ‘home made’ en als je het doet moet je het goed doen, toch? En natuurlijk des te leuker én lekkerder!  

Maar helaas komen aan alle mooie dingen een eind. Deze fantastische Droomdag voor Wietze had zo veel leuks op het programma, dat de allerbeste omschrijving die we ervan kunnen geven uit de mond van Wietze zelf kwam; “echt zo leuk hè deze dag, die vergeet ik nooit meer”! Hij kijkt moe maar voldaan naar buiten, zéker weten dat we wederom een mooie Droomdag hebben gerealiseerd.  

Droomgidsen

Michiel Wijnstroom 

Angenita Soeters 

Sponsoren, bedankt! 

Wietze’s Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Pepijn Smits – Super fitte Spiderman 

Tekstschrijfster

Rinske Lagaunne

Facebook
Twitter
LinkedIn