agent

Een raadselachtige Droomdag speciaal voor Angelique en Frederick.

DE DROOM

Dat is een groot raadsel.

HOOFDSPONSOR

DREAMCHASERS

Marieke en Lonneke

DE DROOMDAG


Zaterdag 20 juli was het zo ver, de Droomdag van Frederique en Angelique.

Nietsvermoedend zien Frederique en Angelique opeens een grote politiebus in de straat staan. Zou er misschien iets gebeurd zijn in de straat? 
We lopen naar de ingang van het appartementencomplex en bellen aan. ‘Politie Eindhoven, mogen we even binnen komen?’ De deur gaat open en de twee agenten lopen samen met ons naar boven. Daar staan Frederique en Angelique met hun moeder al op ons te wachten. Met gespannen gezichtjes, maar toch wel een lachje verwelkomen ze ons. Ze hebben al wel door dat de politie er niet is om iemand te arresteren. 
Eenmaal binnen krijgen ze van de agenten te horen dat ze vandaag de politie mogen helpen om een mysterie op te lossen. Ze krijgen een brief in geheimschrift die ze meteen mogen ontraadselen. Uit de brief komt een locatie tevoorschijn.  

Ze moeten namelijk naar het Adventure & Thrill in Aquabest. 
Nadat ze buiten de bus eens goed hebben geïnspecteerd en alle vragen aan de agenten hebben gesteld, gaan we met gierende banden naar Best. 
Eenmaal daar aangekomen is het tijd voor het volgende mysterie, een ware escaperoom!

Het is een hele spannende en moeilijke escaperoom waar de meiden echt hun best doen, en met hulp van mama, Lonneke en Marieke weten we net niet op tijd te ontspannen. Maar we waren wel erg dichtbij! 
Na het harde werk in de escape room is het tijd om door te gaan naar het volgende mysterie, maar.. eerst tijd om iets te eten. Na een overheerlijke lunch in het centrum van Eindhoven wordt het tijd om weer aan de slag te gaan als agenten. 


Bij de lunch zat weer een brief met een aantal raadsels en uit alle antwoorden kwam een telefoonnummer. Hmm.. raar. Angelique durft het nummer wel te bellen en krijgt weer iemand van de politie aan de telefoon die haar vertelde naar welk adres we moeten gaan.

Heel mysterieus, want we weten niet wat we op dat adres zouden vinden. Onze navigatie verteldt ons dat we niet ver hoefden te lopen, dus daar gaan we weer op pad. 

Eenmaal op het adres aangekomen blijkt dat we onze politie skills tevoorschijn moeten toveren, want we gaan lasergamen! 
Met zijn vijven hadden we de hele hal voor onszelf en het lijkt net of we op echte boeven schieten. Na zo veel actie is het wel even tijd om bij te komen, dus we gaan nog even wat drinken bij de bar en hoe toevallig?! Er zit gewoon een geheime brief verstopt onder het tafeltje! In de brief staat weer een adres dus na ons drinken , gaan we er meteen op af. 


Het blijkt het adres te zijn van een winkel waar de meiden een klein cadeautje krijg en meteen het adres van de volgende locatie. Twee winkels verder komen we uit bij een ijssalon. Bij de ijssalon krijgen we weer een brief en voor ieder een ENORME ijs coupe, die zo groot is dat hij niet helemaal in onze buik past. 
In de brief staat dat we terug moeten naar de auto, zou de droomdag dan al over zijn? Nee, zeker niet. In de auto krijgen we het adres voor de volgende locatie. We gaan naar de Tongelresestraat in Eindhoven, maar wat daar was, dat weet nog niemand. Na een paar rondjes door de buurt te hebben gereden (Marieke wist de weg niet zo goed) komen we aan op onze laatste locatie, Afghaans restaurant Saffraan.


Daar is het eerst tijd voor het laatste raadsel van de dag en nadat de meiden die samen opgelost hebben, krijgen ze een echte schatkist met daarin kaartjes voor de Efteling en boekjes met escaperoom raadsels. Moe maar voldaan genieten van een overheerlijke Afghaanse maaltijd, waarna we na afloop lekker naar huis zijn gaan.

SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn