De droom
Marijn houdt van bouwen zowel buiten als online, en proefjes doen, en van Harry Potter
Droomgidsen
Annemiek & Heidi
De Droomdag
Vrijdag 7 oktober is onvergetelijk voor Marijn, 11 jaar. Het is zijn Droomdag vandaag. Om 09:15 uur wordt Marijn door zijn moeder uit de klas gehaald en lopen ze naar het handvaardigheid lokaal waar animator Daan Jansen al op Marijn zit te wachten. Daan vraagt welk game-idee Marijn wil gaan uitwerken en hij antwoordt meteen met: “de game met het kleine vosje: Little Fox”. Marijn heeft deze game al een tijdje in zijn hoofd en vindt het super leuk om dit nu, samen met Daan, verder te gaan uitwerken. Een prachtige kleurrijke poster is het geworden, die Marijn bij de lunch krijgt uitgereikt.
In stijl naar Bijl Boomhutten
Uitgezwaaid door zijn klasgenoten vertrekken we geheel in stijl, in een mooie rode Pontiac uit 1953 met indiaanse roots naar de volgende activiteit. Of Marijn voorin wil zitten? Natuurlijk wil hij dat. In de auto hangt een dromenvanger aan de spiegel en daar heeft Marijn genoeg vragen over.
Marijn is altijd heel graag in de natuur waar hij in bomen klimt en hutten bouwt en hoe mooi dat we nu, heel toepasselijk, naar Bijl Boomhutten gaan. Met eigenaar Menno gaat hij aan de slag om iets moois te maken voor zijn hond Djoeke, maar eerst even de grote boomhut in de tuin van Menno van binnen en van buiten verkennen. We drinken en snoepen wat en Marijn gaat aan de slag. Eerst wordt het ontwerp gemaakt en daarna is het tijd voor de uitvoering. Bril op, oordoppen in en zagen, boren en timmeren maar. Of Marijn het leuk vindt? Ja natuurlijk, vooral het timmeren en de schroeven vast draaien. Het resultaat is een schitterende voer- en drinkbak, met de naam van poedel Djoeke.
Lunch en de boeventoren
Na het timmeren gaan we op weg naar Kasteel Rosendael. We genieten van een uitgebreide lunch in de Oranje-Rie waar Daan ons verrast met de grote kleurrijke poster van Marijn’s game-idee van “Little Fox”. Opeens komt een prinses de Oranje-Rie binnen en loopt naar Marijn toe, het is Prinses Sylvie en ze woont in het Kasteel.
Prinses Sylvie geeft Marijn een rondleiding door alle geheime gangen en kamers van het kasteel. Onderweg komen ze 4 cadeaus tegen met Marijn’s naam erop. Ook de boeventoren is wel heel interessant want: “wat moet je wel niet gedaan hebben om voor straf hier opgesloten te worden” vraagt Marijn zich af.
Proefjes doen met vriendjes
Om half 3 zijn Finn en Sander ook op het kasteel, twee goede vriendjes van Marijn. Ze gaan samen met Marijn allerlei proefjes doen. Mad Science heeft speciaal professor Nicolien gestuurd en zij weet de drie jongens een dik uur te boeien met moleculen, uitbarstende vulkanen en andere gekke proefjes. De jongens kunnen maar niet van de kleine marshmellows afblijven, waardoor het gemaakte azijnmolecuul steeds verder uit elkaar valt. De witte jassen, de brillen, het gemaakte slijm en de overgebleven moleculen mogen ze mee naar huis nemen. Marijn en zijn vriendjes vonden dit uur echt geweldig. Na alle proefjes was er nog tijd om lekker te spelen in de prachtige kasteeltuin met hele grote bomen. Marijn klimt erop los.
Finn en Sander gaan weer naar huis en Marijn heeft even tijd om de cadeautjes uit te pakken. Een flesje drakengif met heuse spinnen, speciaal gemaakt voor Marijn in zijn lievelingskleur aquamarijn. Een Mindcraft-bordspel, want Marijn is verzot op het bouwen van huizen in Mindcraft. En twee hele bijzondere posters, ook speciaal laten uitwerken voor Marijn. Een poster van zijn game-idee Little Fox en een poster van zijn game-idee met de mooie naam: Soulcatcher. Marijn vindt ze allemaal prachtig en wordt er best wel een beetje verlegen van.
Afsluiting van de dag
Om de dag af te sluiten vertrekken we naar Atlantis; een all you can eat restaurant. Op de tafel staat een bordje: welkom aan droomkind Marijn en hier kunnen we ons helemaal vol eten met pizza, inktvisringen, ijs en nog heel veel andere toetjes. De dag is zeer geslaagd en Marijn heeft ontzettend genoten van zijn Droomdag.
Sponsoren, bedankt!
Marijn zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: