IMG-20230415-WA0023

Een glimlach van plezier!

De Droomdag van Duuk begint al vroeg in de ochtend. Droomgidsen Silvie en Jeroen bespreken de dag door met de fotograaf. Foto’s van de belevenissen van Duuk. En dat zijn er een heleboel! 

Een echt vette auto!

In de vroege ochtend wordt Duuk thuis opgehaald. Maar niet zomaar gewoon opgehaald, maar echt VET opgehaald. VET! Zo noemt Duuk de BMW I 7 van BMW Renova die voor komt rijden en waarin hij voorin mag zitten. Deze magisch stoere auto rijdt hem en z’n moeder, samen met de droomgidsen, de hele dag rond. En luxe is de auto op en top. Massagestoelen, allerlei lampjes in het dak in allerlei kleuren en groot! Wauw. Duuk kijkt z’n ogen uit en de glimlach op z’n gezicht spreekt boekdelen.

Bowlen en winnen 

In de mega stoere mannenauto rijden Duuk en z’n moeder naar De Hoge Heide in Vlijmen. Hier ligt een luxe ingerichte bowlingbaan op hen te wachten. Er zijn tafeltjes en stoelen bij de baan, drankjes en lekkers en de baan is verlicht in allerlei kleuren.  

In het begin is het even wennen. Duuk gooit er flink op los en krijgt het steeds meer onder de knie. Met wat tips en trics van Jeroen gooit Duuk al snel hoge ogen. Z’n moeder is ook niet de minste. Ze wint het eerste potje. Duuk is zichtbaar trots.  

Als ze even later besluiten om team tegen team te spelen, is Duuk meteen enthousiast. Samen met Jeroen vormt hij het mannenteam. Z’n moeder vormt met Silvie het vrouwenteam. Het is een spannende wedstrijd. Maar, uiteindelijk wint het mannenteam. High Five voor Duuk! 

Dat bowlen vraagt veel energie. Om wat extra energie te krijgen, wordt Duuk verrast met een grote schatkist vol heerlijk snoep. Hij kiest de lekkerste uit en sluit dan de kist. De rest is voor thuis.  

Terwijl Duuk nog bijkomt van het winnende potje bowlen staat Hugo voor z’n neus. Van Silvie en Jeroen krijgt Duuk een trainingsset kleding van Willem II, met daarop zijn naam. Z’n eigen voetbaltenue! Dat moet natuurlijk direct worden aangetrokken. En maar goed ook, want Duuk moet aan het werk. Onder leiding van Hugo volgt Duuk een voetbalclinic bij Soccerhome. Op het groene kunstgras bij De Hoge Heide leert Duuk allerlei technische trucs en trics. Het is hard werken en het enthousiasme van Duuk zorgt ervoor dat het steeds beter en sneller lukt. Scoren, een linksom, een rechtsom en gericht schieten. Alles is even tof! Als er dan ook nog een snelheidsmeter achter het doel wordt geplaatst, is Duuk z’n glimlach niet meer te missen. Samen met Hugo schiet Duuk zo hard mogelijk op het doel en elke keer proberen ze hun snelheid te overtreffen.  

Alle knopjes worden getest 

Na een verfrissend drankje is het tijd om naar de volgende activiteit te gaan. Maar eerst mag Duuk op de bestuurdersstoel van die stoere BMW I 7 plaatsnemen. Dat voelt goed! Alle knopjes op het dashboard worden getest. De knop voor de massagestoel, de knoppen voor het licht, de knoppen van de muziek, van de stoelen en even toeteren. Alles mag en kan. Maar dan is het voor Duuk tijd om even op te schuiven naar de bijrijdersstoel. Tijd om op weg te gaan naar de McDonald’s in Waalwijk waar een lekkere lunch op hen wacht. 

Hier heeft Duuk even lekker tijd om onderuitgezakt te ontspannen en lekker te eten. Even wat spelletjes en filmpjes op z’n telefoon en bijkomen. Natuurlijk gebeurt dit niet in het gewone restaurant van de McDonald’s, maar in een speciale ruimte waarin Duuk even alle tijd heeft. Ook z’n moeder ontspant even lekker. Energie opdoen voor de volgende activiteit.

 

Massage en gamen, een perfecte combinatie! 

Van zoveel activiteiten en indrukken word je best moe. Het is dan ook extra lekker dat Duuk tijdens de autoritten onderuit kan liggen en gemasseerd wordt door de massagestoelen. Dat is lekker en ontspannend. Maar, ho, niet te lang ontspannen Duuk! Het is tijd voor het volgende leuke uitje. 

De auto stopt voor de The Gaming Factory in Tilburg. Gamen! Ja dat wil Duuk wel, ook z’n moeder en Silvie en Jeroen hebben wel zin in een potje gamen. Flipperkasten, basketbal, bal gooien, airhockey; alles wordt gedaan. Duuk en z’n moeder gaan even helemaal los. Wat is er een hoop te doen. En wat gaat de tijd snel.  

Na het gamen en spelen in de The Gaming Factory staat de Voltage in Tilburg op het programma. Een wedstrijdje lasergamen. Kom maar op! Het eerste rondje let iedereen even goed op; waar zijn de beste verstopplekken, waar zijn de hinderlagen en waar moet je zelf gaan staan om iemand te raken? Het is een goede warming-up. Het tweede potje gaat dus al een stuk beter en als Silvie, Jeroen en Duuk een team vormen is het helemaal te gek. Ze winnen VET van een ander team. Yes. De moeder van Duuk bekijkt het van een afstandje. Het gezicht van Duuk, die alleen maar intens gelukkig lacht, maakt haar ontzettend blij.  

Kroketten bij RKC Waalwijk 

Tijd om weer in de auto te stappen naar Waalwijk. Het Mandenmakers stadion van RKC Waalwijk wacht met smart op Duuk. Cookaholics- Creative Catering heeft een heerlijk diner geregeld in de businessroom van het stadion. Voor Duuk geen witte asperges, maar kroket, patat en ander lekkers. Tijdens het eten maakt hij kennis met de directeuren van het indrukwekkende stadion en RKC Waalwijk.  

Het mooiste is toch wel het moment waarop Luuk Wouters binnen komt lopen en aan Duuk vraagt of hij meegaat naar het veld. Hij krijgt een mooie sjaal en volgt Luuk naar het veld. Daar zijn de spelers bezig met de warming-up en Duuk mag dit van dichtbij komen bekijken. De bewegingen, de trucs en acties van de spelers; Duuk ziet het allemaal van heel dichtbij.  

Na de warming-up is het dan tijd voor de wedstrijd waar iedereen op heeft gewacht; RKC Waalwijk tegen FC Groningen. Niet zomaar ergens op de tribune, maar als echte VIP in de businessruimte. Duuk voorspelt na wat wikken en wegen dat het zomaar 2-0 kan worden. Het is een spannende wedstrijd die al snel 1-1 aangeeft. Zou RKC Waalwijk gaan winnen? Duuk en z’n moeder duimen hard. En jawel, het lukt. RKC Waalwijk wint met 2-1 van FC Groningen. Het hele stadion juicht en zwaait met vlaggen en sjaals. De sfeer is optimaal.  

Met deze mooie afsluiter is het voor Duuk een hele eer om nog even naar de spelerstunnel te mogen. Hier ziet Duuk alle spelers van het veld afgaan. De een moe, de ander nog vol energie. Op de foto met de spelers vindt Duuk wat spannend, hij bekijkt ze liever van een afstand en dat geeft een gaaf gevoel. 

Een stukje van die spelers mag Duuk mee naar huis nemen. Op een spelersshirt staan alle handtekeningen van de spelers van RKC Waalwijk. Het wordt overhandigd door Julian Leliveld, samen met een sjaal. Duuk kijkt naar z’n moeder met een blik die alleen maar een dikke ‘YES!’ weergeeft. Een mooi moment. 

Get the music ON! 

Met een lach van oor tot oor stappen Duuk en z’n moeder weer in de briljant stoere auto. Moe en voldaan. Maar, nog niet moe genoeg voor een disco feestje in de auto! De lichten gaan aan in allerlei kleuren, de muziek gaat hard en de dansmoves worden getoond. De auto schittert en stuitert over de weg op weg naar huis, waar een heerlijk warme douche en warm bed wachten. Tijd om te gaan dromen over deze heerlijke dag, die nu niet langer meer een droom is.  

Droomgidsen 

Jeroen en Silvie van Pulles&Pulles 

Sponsoren, bedankt! 

Duuk z’n Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Facebook
Twitter
LinkedIn