boot

Een geweldige dag voor onze grote held Lionel.

DE DROOM

Film, theater en pizza.

DREAMCHASERS

Sjoerd en Ronald

DE DROOMDAG

We zijn al vroeg uit de veren voor de Droomdag. Om half negen staan wij met een verse appeltaart voor de deur in Apeldoorn. Lionel is net klaar met aankleden en heeft zijn mooiste kleren aangetrokken. ‘Dit is echt een super lekkere taart, roept Lionel’. Samen met mama aan de keukentafel ontbijten we met appeltaart. Ondertussen is Cenne opgehaald door papa. Cenne gaat namelijk ook de hele dag mee! Nadat Cenne is aangekomen neemt ze ook een stuk lekkere appeltaart. Wat gaan we doen? Voor iedereen nog een verrassing.

Vroem vroeemmm klinkt het op straat.

Een dikke sportauto staat voor de deur. Wat een geluid! Snel pakken we onze spullen en gaan naar buiten. Lionel stapt in de auto en mag zelf gas geven om het echte gevoel te ervaren. Wat een dikke bak! Na flink wat foto’s met de auto is het tijd om te vertrekken richting de eerste bestemming. Met volle vaart crosst Johan over de snelweg richting Amsterdam. Ronald probeert hem in te halen, maar telkens als hij er bijna is, sprint de sportauto er weer vandoor!

Een filmpremière.

In Amsterdam regent het erg hard. Gelukkig kunnen we tussen de regen door nog een hele gave foto maken voor de Amsterdam Arena. Nog steeds heeft Lionel geen idee wat hier eigenlijk te doen is. Samen lopen we Pathé in, waar de ene na de andere bekende Nederlander binnen komt lopen voor de filmpremière van Mees Kees! Zelfs de cast is aanwezig, waaronder Jochen Otten, de held die Lionel toevallig de dag ervoor een vriendschapsverzoek heeft gestuurd op Facebook!

Kim Pieters.

In Pathé worden we meegenomen door Kim Pieters, ambassadrice van Dream4Kids, actrice en ze heeft ook mee gedaan met Wie is de Mol! Tijd om op de foto te gaan met de cast en een praatje te maken met Jochen. En dan is het ook al snel filmtijd! Na een leuke tijd in de bioscoop en een grote bak popcorn (er is zelfs geen plaats meer voor een gratis oliebol) springen we snel weer in de auto op weg naar de volgende locatie. Ditmaal zonder sportauto, maar wel veel snoep, chips en opgeblazen ballonnen! Onderweg heeft Lionel de macht over de AUX-kabel. De ene na de andere hit komt voorbij, waarbij luidkeels wordt meegezongen en geschreeuwd.

Wat een feest!

Ondertussen begint zelfs de zon te schijnen als we aankomen in Rotterdam. Op De Kop van Zuid lopen we, door de stevige wind, langs het water. Oppassen dat we er niet in waaien! Op het puntje van De Kop, tussen de grote flats, stappen we het water op, in een snelle boottaxi. Met heel veel golven op de Maas sjezen we naar de overkant. Gelukkig vliegen we niet uit de boot, zo hard stuiteren we.

De Euromast.

Aan de overkant is de hoogste toren van Rotterdam en daar gaan we naar boven. Als we de deur openen komt een harde wind ons tegemoet. Wauw wat een uitzicht en wat gaaf die wind hierboven. We voelen zelfs de toren heen en weer bewegen!

Op de toren hebben nog een verrassing in petto: een cadeau dat niet vandaag is, maar iets om nog naar uit te kijken. Het cadeau waarin Lionels hobby, film maken, helemaal naar voren komt. Lionel pakt het cadeau uit en weet van blijdschap alleen nog maar te lachen. Hij is super dankbaar en blij. Hij mag over een tijdje een vijfdaagse cursus ‘film maken’ volgen bij de Amsterdam Film School. Na het doen van enkele vreugdedansjes en het maken van foto’s is het tijd om naar binnen te gaan en wat te gaan drinken. 

Terug beneden komt de boot aanvaren, terug naar de overkant! 

We lopen door de harde wind richting de Erasmusbrug waar we, en passant, restaurants passeren en zo ook Happy Italy. ‘Hier hebben ze echt lekkere pizza’s!’, aldus Lionel.  Nou Lionel, heb jij even geluk, hier gaan we namelijk eten!

We worden met open armen ontvangen en mogen zelf een mooie plek uitkiezen. Naast het personeel dat ons helpt, loopt er ook een hele vrolijke man rond die constant naar ons lacht. Wat een leuke mensen hier! We proberen een keuze te maken uit alle heerlijke pizza’s op de menukaart, wanneer de bedrijfsleidster naar ons toe komt. ‘Lionel, je mag vandaag je eigen pizza maken in de keuken!’ Nou, dat vindt hij wel wat. Mengen van de ingrediënten, deeg maken en zelfs het in en uit de oven doen van zijn pizza, alles mag Lionel zelf doen, samen met een hele lieve Italiaanse chef. Het Engels praten lukt ook goed. En wat een lekkere pizza heeft hij gemaakt!

Met een volle buik gaan op weg naar de volgende bestemming.

Het Luxor Theater. Wat staat er op het programma vanavond? Hier komen we snel genoeg achter, want het personeel bij de hoofdingang verspreekt zich. Het Metropole Orkest speelt! We moeten niet bij de hoofdingang zijn, maar bij de zij-ingang, Daar wacht Olaf ons op en krijgen we een rondleiding. We struinen door de gangen van het Luxor Theater zonder dat er iemand anders is en we mogen zelfs bij de repetities van het orkest kijken. Super gaaf! Het Metropole Orkest  speelt nummers van Ramses Shaffy, samen met bekende Nederlanders. Heel gaaf om artiesten als Lucas Hamming, Jeangu Macrooy en Thijs van Leer te zien! Maar misschien wel het hoogtepunt: karaoke. Wat een coole video is daar uitgekomen zeg!

Chocomel met extra veel slagroom.

Omdat we nog even moeten wachten tot de show begint, gaan we aan de andere kant van de Erasmusbrug nog een drankje drinken. Misschien komen daar al die zangkunsten wel vandaan die hij daarna vertoont op de Erasmusbrug. And IIIIIII iiiieee aaaaiiiiii will always love youuuuuuuuu!

Dan begint de show in het Luxor Theater.

Indrukwekkend mooie liedjes! Inmiddels ook al een erg lange dag. We hebben allemaal moeite om wakker te blijven. Ineens gaan de lichten aan. Het is pauze! We vinden het allemaal goed om te gaan. Na een bedankje voor Olaf lopen we naar de auto. Gelukkig nog genoeg energie om weer flink wat hits uit de radio te laten knallen! Zo kunnen we de dag feestelijk afsluiten. Terug in Apeldoorn worden we verwelkomt door de ouders van Lionel en begint Lionel te praten over zijn gave Droomdag. We gaan van de ene belevenis naar de andere. Wauw wat een dag was dit. Eentje om nooit meer te vergeten! 

SPONSOREN BEDANKT!

Facebook
Twitter
LinkedIn