01.IMG_4782-2

Een Droomdag voor Nathan; van achtbanen, Disneyland, helikoptervliegen naar uitvinder worden en sushi eten.

Totale verrassing  

Jeetje wat schrikt Nathan als hij de hoofden van zijn Droomgidsen om de hoek van zijn klaslokaal ziet steken. Yes Nathan, vandaag is jouw dag! Binnen een seconde schakelt Nathan van shock naar blijdschap. Vol enthousiasme stapt hij samen met zijn Droomgidsen richting het lokaal van zijn vriend Lino, die mee op avontuur gaat vandaag.   

Als Lino en Nathan de school uitlopen, staat daar een ronkende limousine op hem te wachten. “wow, wat een gave auto!” Nathan en Lino stappen in deze stoere bolide en rijden weg terwijl terwijl ze uitgezwaaid worden. Waar gaat het avontuur naartoe? Nathan heeft nog geen idee.  

Nathan heeft een hele leuke fotograaf voor die dag. De jongens hebben meteen een klik en dat levert veel leuke gesprekken en foto’s op. Het is heel bijzonder dat je op zo’n dag mensen ontmoet die meteen als een echte “mattie” voelen. Dit geluk heeft Nathan. Het geluk hangt sowieso aan zijn broek vandaag en dat is hem dik gegund.  

In de limousine krijgen Nathan en Lino een tip over de eerste activiteit; een tegoedbon van de Efteling. Nou dat is makkelijk raden natuurlijk “we gaan naar de Efteling!” roepen de jongens uit. De limousine zet verder koers richting Kaatsheuvel en de jongens genieten van de grote bar die o.a. met ice-tea gevuld is. Ook is er een tv in de auto met feestmuziek van onder andere  Snollebollekes! Al feestend komen de jongens aan bij hun eerste stop. 

De Efteling  

Pal voor het Efteling Hotel komt de limousine tot stilstand. De jongens stappen uit en worden naar de ingang geleid. Nog voor alle andere bezoekers naar binnen mogen, is Nathan met zijn vriend al op weg naar de Baron. Omdat Nathan erg van achtbanen houdt, wordt hij door Rutger van de Efteling uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen bij de Baron. Nathan ziet plekken die een bezoeker nooit ziet. De machinekamer is zo’n plek. Nathan kijkt zijn ogen uit en stelt veel vragen. Ook krijgt hij de kans om een wiel van de achtbaan op te tillen “jeetje, dat is mega zwaar!’ roept hij uit. Nathan vindt het prachtig en komt veel te weten over deze attractie. Dan worden de jongens ook meegenomen naar het geheime luikje dat verscholen zit achter de baas van de Baron. Heel stil maken ze het luikje open en kunnen ze de bezoekers zien. Als ze daarna ook nog alle knoppen in de machinekamer bekijken, straalt het gezicht van Nathan helemaal. Dit is echt zijn ding. Hij vindt het geweldig en neemt alle informatie met veel plezier in zich op.   

“Hé, we hebben de tegoedbon nog!’ zeggen de jongens tegen elkaar. Gelukkig staat er bij de Baron een kiosk en kunnen ze hier churros bestellen, lekker hoor!  

Na deze kleine versnapering is het tijd voor de volgende aanwijzing. Nathan krijgt een poppetje van Mickey Mouse. Hij houdt van Disneyland maar zouden ze daar naartoe gaan? Nathan vraagt zich af wat zijn volgende avontuur zal zijn.  

Met VR naar Disneyland & op het topje van de Eifeltoren   

Als de limousine dan uiteindelijk stopt voor de deur van Enversed in Eindhoven, ziet Nathan zijn welkomsbord staan van Mickey met een VR-bril op! Yes! Hij gaat Disneyland bezoeken en mag op het topje van de Eifeltoren staan, in de virtuele wereld! Wat is dit een bijzondere ervaring. Door die bril lijkt het net écht! Samen met zijn vriend geniet Nathan ontzettend van deze bijzondere ervaring. Als afsluiting mogen de jongens ook nog een leuk hamburger spel spelen met deze VR-brillen. De jongens gooien dolenthousiast hamburgers en kunnen helemaal los in dit spel. Ze hebben ook hier het voorrecht dat ze als ware VIPS worden behandeld en er geen andere klanten in dezelfde ruimte zijn. Ze kunnen heerlijk in hun eigen bubbel genieten van deze 3D ervaring.   

Lunchtime 

Dan is het tijd voor een lekkere lunch. Dat lukt gelukkig bij Blok63s waar ze de favoriete lunch van Nathan serveren, namelijk al het lekkers op het gebied van uitsmijters, tosti’s en hamburgers. Binnen hebben ze speciaal voor hem een versierde stoel. Mega feestelijk kunnen de jongens van hun lekkere lunch genieten. Ze eten smakelijk en kletsen er vrolijk op los. Wat een fijne plek om even op adem te komen. Maar dan is het weer tijd voor een aanwijzing; een kleine sleutelhanger met een vliegtuigje eraan en een klein speelgoed helikoptertje. “Huh, wat ga ik nu toch doen?’ vraagt Nathan zich af. Hij kijkt zijn vriend aan die ook geen idee heeft. “Iets met vliegtuigen?”  

De helikoptervlucht van zijn leven 

Om de dag in stijl voort te zetten is er voor de middag ook weer bijzonder vervoer geregeld. Een blitse Audi E-tron rijdt voor en chauffeur Jasper verwelkomt de jongens hartelijk in deze heerlijke bolide. De jongens stappen gauw in en de Audi zet koers richting Kempen Airport.  
In de verte ziet Nathan een heli staan en hij roept “Yes! Een helikopter en geen stuntvliegtuig!” daar heeft hij zich namelijk tijdens de rit een klein beetje zorgen over gemaakt.  

Als de chauffeur de Audi stopt, stapt Nathan vol zelfvertrouwen richting de piloot. Piloot Ruud opent de deuren en samen stappen ze in de helikopter. Wat een avontuur! De piloot neemt de jongens mee de lucht in en vertelt de jongens van alles over de helikopter en de omgeving. Ze vliegen tot aan de Duitse grens “ongelofelijk dat je zo snel in een ander land kunt zijn!’ De vlucht maakt veel indruk, aan het gezicht van Nathan en zijn vriend is af te lezen dat ze het mega gaaf vinden. Die big smile is namelijk geen moment van hun gezicht afgegaan. ”De mensen zijn van boven net Legopoppetjes”, roept Nathan nog.  

Als de helikopter het vaste land weer raakt, zijn de jongens helemaal exited. Om te vieren dat ze hun eerste helikopter vlucht hebben gemaakt, krijgen ze een diploma en een fles (kinder)champagne! Daarna gaan ze nog trots met piloot Ruud op de foto en zegt Nathan tegen de piloot “het was echt een belevenis”.  

Als uitvinder in het Evoluon 

Nathan is nog niet helemaal geland en toch staat de volgende aanwijzing al weer klaar. Als hij in de vorm van een uitvinder een snoepje krijgt, denkt hij dat ze iets gaan uitvinden of ontdekken. Dus hup, richting de volgende locatie! 

Het is een fijne rit die chauffeur Jasper voor de jongens in petto heeft. Voordat Nathan het in de gaten heeft, staat hij onder het Evoluon! Daar staat Hennie al op ze te wachten. Ze worden hartelijk onthaald en krijgen een shirt met CREW erop. Deze trekken ze uiteraard meteen aan! En zo kunnen ze ook het Evoluon binnen. Bij de entree staat de originele auto van de film Back to the Future uit 1985. Per hoge uitzondering, want dit mag echt nooit, mogen de jongens in deze auto zitten. Nathan zit achter het stuur en samen fantaseren ze hoe het zou zijn als ze écht in deze auto kunnen rijden. Rondleider Hennie neemt de jongens verder mee door het Evoluon en beantwoordt alle vragen die Nathan hem stelt. Als ze naar de kelder gaan, staan ze versteld dat deze 12 meter diep is! En nog iets bijzonders; je kunt hier via de kokers van het luchtzuiveringssysteem helemaal naar boven in de lucht kijken! Ook een imposant feitje; het dak van het Evoluon weegt meer dan een miljoen kilo! Daarom zitten de pilaren ook zo diep in de grond. 

Ook de lopende expositie Spacefarming gaan ze bekijken. Hoe ziet de toekomst van het eten eruit? Nathan weet daar nu een antwoord op.  
Als klapper maken de jongens nog een virtuele reis door het heelal, in een tuigje en met een VR-bril.  

Als ze na sluitingstijd het rondje in het Evoluon afsluiten, krijgen de jongens nog een tas met gadgets en cadeaus van het Evoluon mee. De jongens zijn helemaal enthousiast van het avontuur dat ze beleefd hebben. 

Sushi stokjes 

Eenmaal weer terug in de auto is de volgende en laatste halte zo geraden. De sushi stokjes maken het raden namelijk makkelijk. In Tilburg worden ze afgezet bij Sushi Koi. Hier nemen de jongens afscheid van chauffeur Jasper die hen met de prachtige auto veilig en gezellig vervoerd heeft deze middag.  
Het eten is heerlijk, precies wat ze allemaal lusten. Uiteraard drinken de jongens ook hun lievelingsdrankje, namelijk chocomel, bij de sushi, daar houden ze van. En ook het favoriete toetje van Nathan staat er voor ze klaar: chocoladetaart! Wat een heerlijk einde van de dag! Nathan straalt helemaal en geniet samen met zijn vriend Lino van dit laatste moment.  

Als ze dan thuis worden afgezet, krijgen de jongens nog van alles mee. De dag zat zo vol activiteiten dat er tijd te kort was voor al het lekkers. Hiervan kunnen ze thuis nog heerlijk genieten terwijl de moeder van Nathan enthousiast de verhalen te horen krijgt en alle leuke herinneringen worden gedeeld. Ze genieten nog heerlijk na met een doos cupcakes en een lekker fles (kinder) champagne. Ook een tas gevuld met snoep en chip geschonken door de lokale AH kan niet ontbreken.  

Als de dag echt tot zijn einde komt, zwaait Nathan zijn Droomgidsen uit en zien ze een stralende jongen te midden van alle herinneringen van deze Droomdag staan. Wat was dit een topdag!  

Droomgidsen 

Anke en Monique

Sponsoren, bedankt!  

Zwarte limousine en helikoptervlucht – via Jeroen Vrijhoeven van Limomij 

VR-ervaring – Enversed 

Heerlijke lunch – Blok63s 

Sportieve auto met chauffer – VD Akker  

Heerlijkse cupcakes – Bread Best 

Kinderchampagne – Wijnhuis Best 

Tas gevuld met lekkers – Albert Heijn, Wilhelminaplein Best 

  •  

Mirthe Rombouts – tekstschrijver   

Mark van der Hoek – fotograaf  

Facebook
Twitter
LinkedIn