IMG_3050-2-1

Een Droomdag vol voetbal, LEGO en verwondering voor Thijs

De droom 

Thijs is groot fan van voetbal en heeft een rijke fantasie.

De Droomdag 

Het is een veelbelovende ochtend als Thijs met het hele gezin, oma en tante in de woonkamer zit. Vandaag is het tijd voor zijn Droomdag! Hij heeft zijn tas volgens de inpaklijst van zijn Droomgidsen Celine en Marissa al ingepakt met voetbalspullen. Dan stopt plots een schitterend versierde BMW voor de deur. Thijs kijkt zijn ogen uit, vandaag wordt hij in stijl vervoerd. Op de achterbank staat een mand met al het lievelingseten- en drinken van Thijs. Het belooft een fantastische dag te worden! 

Lekker voetballen 

Dan is het tijd om op pad te gaan, samen met zijn moeder en de droomgidsen stapt Thijs in de auto, op naar VV Capelle. Bij aankomst op het voetbalveld krijgt Thijs zijn eerste verrassing: de hele kofferbak is gevuld met Feyenoord spullen. Voor de activiteit mag Thijs gelijk zijn nieuwe tenue aantrekken.  

Thijs’ grote droom is om profkeeper te worden en daarom krijgt hij vandaag keeperstraining van Koen Zitoen van Keepers TV en keeperstrainer Arjan van Heerden. Zij hebben al samengewerkt met verschillende bekende profkeepers, en Koen is met Keepers TV ook bekend op Youtube en TikTok. Als de mannen met Thijs gaan trainen, kijkt zijn moeder ontroerd toe.  

Koen en Arjan leren Thijs allemaal slimme technieken aan, en ze spelen verschillende duels tegen elkaar. Als Thijs een van de duels wint, heeft hij voor de trainers Koen en Arjan een speciale uitdaging in gedachten. Arjan moet de bal van een afstandje tegen de billen van Koen trappen. Wanneer het hem lukt moet Thijs keihard lachen, dat hadden de mannen niet zien aankomen! Thijs krijgt als kers op de taart nog een paar keepershandschoenen met zijn naam erop, wat gaaf!

Van voetballen krijg je honger, tijd om lekker te gaan eten bij de McDonald’s. Hier worden ze welkom geheten door gastvrouw Heidi, die Thijs helemaal in de watten legt. Thijs geniet van alle aandacht en het lekkere eten, en hij mag na afloop zelfs een ijsje komen maken achter de toonbank.  

Lego bouwen 

Thijs houdt niet alleen van voetballen, hij is ook heel creatief. Eén van de dingen die hij het liefst doet is lego bouwen (met zijn vader). Daarom is de volgende stop een walhalla voor LEGO-liefhebbers: de Brick Fever LEGO winkel in Oisterwijk. Daar sluiten ook Thijs’ vader, broertje en zusje aan. De kinderen zijn diep onder de indruk van alle LEGO-blokjes en bouwwerken in de winkel. Thijs kijkt zijn ogen uit bij de bakken met LEGO gesorteerd op kleur en vorm. Hij mag zelfs helpen met een bestelling klaarmaken voor verzending.  

Omdat het zijn Droomdag is, mag Thijs samen met zijn broertje en zusje nog iets heel speciaals doen. Hij mag een LEGO-bouwwerk van Harry Potter maken dat in de winkel geplaatst wordt. Vol enthousiasme gaan ze aan de slag. Helaas lukt het niet om het bouwwerk af te maken, maar ze hebben een goed begin gemaakt. Als het gezelschap vertrekt, krijgt Thijs nog een groot cadeaupakket van LEGO Harry Potter mee, wat wordt hij verwend! 

Een kijkje achter de schermen bij de Efteling 

Dan is het tijd voor de volgende activiteit: Thijs mag een heel bijzonder bezoekje brengen aan de Efteling. Op een plek waar gewone bezoekers niet mogen komen, krijgt hij een presentatie over de attractie Symbolica. Hij leert alles over de bouw van de attractie en de technieken erachter. Thijs ontdekt zelfs een paar bijzondere geheimen over Symbolica. 

Na de presentatie is het weer tijd voor cadeautjes, waaronder een speciaal Efteling Stratego-spel. Vervolgens mag Thijs met het hele gezin en de droomgidsen een rondje maken in de Symbolica, waarbij ze helemaal vooraan in de rij mogen gaan staan. 

Voordat het tijd is om te gaan, mag Thijs nog één attractie kiezen om met z’n allen in te gaan. Hij kiest de allerspannendste uit: de Baron 1898. Zelfs mama gaat mee de achtbaan in! 

Inmiddels is het al laat geworden, tijd om een hapje te eten bij de Lucky Apple. Hier kan je allerlei lekkere dingen eten, er is voor ieder wat wils. Thijs vindt al snel zijn lievelingseten: sushi. Hij besluit een mooie combi te maken van sushi en friet, met allemaal zoetigheid als toetje. Aan alle mooie dagen komen helaas ook een einde, en het gezelschap gaat weer terug naar huis. Thijs heeft vandaag prachtige herinneringen gemaakt die hem voor altijd bij zullen blijven.  ‘Ik heb zo’n leuke dag gehad!’, roept hij uit! 

De droomgidsen  

Celine en Marissa 

Sponsoren bedankt!  

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door:

Efteling -Tom Gruijters & Kevin Spijkers

BrickFever Oisterwijk -Raymond Verhoeven

Facebook
Twitter
LinkedIn