PHOTO-2022-11-08-20-00-36 (011)

Een dag vol indrukken

Een roze Limousine, op bezoek bij de elegante giraffen, de lekkerste ijstaart maken, zwemmen als een zeemeermin en naar je favorite winkel voor een nieuwe outfit. En afsluiten met heerlijke pannenkoeken.

Droomgidsen

Dennis Verstegen, Gust de Kort, Sandy Verberne (fotograaf)

Start van een geweldige Droomdag 

Nietsvermoedend zit Chelsea in haar klas als ineens de deur opengaat. Verrassing Chelsea, het is jouw Droomdag vandaag! De verrassing blijkt meer dan gelukt, want Chelsea is ontzettend verbaasd en verrast. Nadat iedereen uit de klas getrakteerd is op een ijsje, is het tijd om Chelsea, samen met broer Tristan en moeder Anita mee te nemen voor haar Droomdag. Een roze limo staat al klaar op het schoolplein en de klas komt met haar mee om haar uit te zwaaien. Op naar nog meer verrassingen! 

Zoo Parc Overloon 

Gelukkig is er wat tijd om van de schrik te bekomen, want het is een half uurtje rijden naar de eerste bestemming; Zoo Parc Overloon. Het park is nog niet open als Chelsea aankomt maar toch wordt ze met open armen ontvangen door de medewerkers aldaar. Ze komt ogen te kort in het schitterende park met de prachtige dieren. Chelsea blijkt een echte kenner; ze weet elk klein vogeltje dat ze spot te benoemen! Maar waar we echt voor gekomen zijn, zijn toch de giraffen… 

Bij het giraffenverblijf aangekomen neemt de giraffenverzorgster Chelsea en haar gevolg mee om ze te voeren. Wat een elegante en vriendelijke dieren zijn giraffen eigenlijk! Chelsea is erg onder de indruk van de dieren, maar even later staat ze ze toch met broer Tristan te voeren. Wat stoer! 

Knutselen in stijl 

Na het bezoek aan de giraffen blijven we nog even bij Zoo Parc Overloon. We krijgen namelijk een echte knutselworkshop van Nicole van Nicole’s Kids Art. En hoe toepasselijk kan het zijn: Chelsea gaat samen met Nicole een girafknuffel maken! Vol overgave gaat Chelsea aan de slag om een 7de girafknuffel te maken. Zeven? Jazeker, ze heeft namelijk al zes giraffenknuffels thuis! 

IJsjes dag 

Je hebt nooit genoeg girafknuffels, maar ook nooit genoeg ijsjes, toch? Tijd voor de volgende activiteit; een bezoek aan ijsfabriek van Clevers in Grubbenvorst. Daar worden we ontvangen door Tom en mag Chelsea zelf een ijstaartje maken. De taart wordt veilig opgeslagen in de vriezer en Chelsea komt binnenkort terug om ‘m op te peuzelen! Ook mag Chelsea hier het ijs proeven dat ze hier maken, wat is dat heerlijk vers! En tot slot mag ze ook nog even helpen bij het ijsscheppen en serveren in de ijssalon van Clevers, uiteraard in toepasselijke kleding, namelijk een schort met “Droomdag Chelsea” erop. En Chelsea? Die heeft de hele dag een smile van oor tot oor op haar gezicht. 

Zeemeermin Chelsea 

We kunnen ondertussen de verrassingen van deze dag bijna niet meer tellen, maar toch is het na het bezoek aan de ijsfabriek nog steeds niet klaar. Bij vakantiepark Leukermeer staat zwemjuf Angela al klaar om Chelsea en haar broer te leren zwemmen als een zeemeermin. Chelsea blijkt een natuurtalent! Als een ware zeemeermin zwemt ze door het water. 

Dress to impress 

Eenmaal de zeemeerminvinnen uitgetrokken, wordt Chelsea alweer verwacht in haar favoriete winkel Keet & Co om een compleet nieuwe outfit uit te kiezen, inclusief nieuwe schoenen! Na het passen van verschillende setjes, valt de keuze op een mooie outfit met bijpassense glitterschoenen. Wow wat ben je mooi, Chelsea! Om het plaatje compleet te maken wordt ook Chelsea’s haar en make-up gedaan door Deborah van de Beauty Bank. Helemaal klaar om door te gaan naar de afsluiting van haar Droomdag.

Pannenkoeken 

Ondertussen heeft iedereen flinke trek gekregen van de vele indrukken en de lange dag. Daarom sluiten we Chelsea’s Droomdag af bij Herberghe De Coeckepanne. Alsof ze het aanvoelt vertelt Chelsea onderweg naar het restaurant dat ze ook graag haar vader Stefan erbij zou hebben en laat dat nou net degene zijn die als verrassing aan zou sluiten voor een lekkere pannenkoek! Het blijkt meteen een goede manier om de dag nog eens door te nemen, want Stefan wil natuurlijk alles weten over Chelsea’s Droomdag. Als afsluiter van de dag zijn er ook nog een aantal cadeautjes geregeld zodat Chelsea geen seconde zou vergeten van deze Droomdag: ze krijgt een heuse zeemeermin mono-vin waardoor ze vaker kan oefenen en natuurlijk een mooie giraffen-onesie waarin ze lekker kan gaan dromen van alle leuke dingen die ze deze dag gedaan heeft. 

Tot slot

Als organisatoren van deze dag hebben we gezien hoe Chelsea opgenomen is in dit pleeggezin en hoe haar vader en moeder haar ongelooflijk veel liefde en steun geven, waardoor Chelsea een mooie toekomst tegemoet gaat. Ook haar broer Tristan is een enorme steun voor haar, iemand bij wie ze zich velig voelt als het een keertje spannend is of ze zich onzeker voelt. We hebben Chelsea daarom een beeldje van een gezin van vier laten geven aan haar ouders om te laten zien dat ze één gezin zijn.  

We hopen dat we Chelsea een mooie dag hebben kunnen geven, die ze zich nog lang zal herinneren. Ook wij hebben geweldig genoten van deze dag en kijken uit naar een volgende ontmoeting waarbij we elkaar weer even zien en herinneringen kunnen ophalen naar deze super Droomdag! 

Sponsoren, bedankt! 

De Droomdag van Chelsea zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Facebook
Twitter
LinkedIn