droomdag foto 1 school limo

Dromen komen uit voor broertjes Damian en Sergi

De droom

Broertjes Sergi en Damian hebben samen een Droomdag. Sergi wil graag ‘barinschenker’ ofwel barman worden. Damian is helemaal weg van gamen en heeft als droom om IT’er te worden, het liefst met vier schermen. En ook willen ze allebei graag “jumpen”.
Hoe de dag verloopt lees je in dit droomverslag!

Dreamchasers

Heidi van Dijke en Annemiek Lengs

Een limo voor vier

Het is zover, woensdag 30 maart. Sergi en Damian zitten onwetend in de klas, zonder enig idee dat hun Droomdag vandaag gaat plaatsvinden. De dreamchasers lopen de school binnen en “heb je even voor mij” van Frans Bauer wordt afgespeeld bij binnenkomst van het lokaal. Zowel Sergi als Damian zijn ontzettend verbaasd en het duurt even voordat ze doorhebben dat vandaag de grote dag is. Frans Bauer wenst de jongens, vanaf het Digibord, een geweldige Droomdag toe en deze persoonlijke videoboodschap maakt de verassing helemaal af.
Allebei de jongens mogen deze dag een vriendje meenemen en samen met de klassen lopen we naar buiten waar een prachtige limousine staat te wachten. Met kinderchampagne en lekkers voor onderweg kan de dag spetterend beginnen!

Rondleiding op de BUAS

Eenmaal van start vertrekken we naar onze eerste locatie, de BUAS (Breda University of Applied Science) in Breda. Hier krijgen de jongens een gave rondleiding over game design. In een ruimte zien ze een student in een speciaal pak met allerlei sensoren op de armen en benen. De vier jongens mogen deze student uitdagen om Spiderman bewegingen te maken die dan overgezet worden op de “echte Spiderman” op het scherm. Sergi vraagt hem een Fortnite dansje te doen en pushups en Damian laat hem springen. Damian is Fortnite en Spiderman fan en is erg enthousiast. De vier jongens mogen ook allemaal een spel spelen wat nog niet eens op de markt is. Tot slot mogen we nog een kijkje nemen op een filmset waarbij we zelfs wat opnames met een professionele camera mogen maken! Met een heerlijke lunch uit de kantine is het vervolgens tijd om door te gaan naar de volgende locatie.

Even de energie eruit

De jongens springen enthousiast de limousine weer in en onderweg mogen ze leuke muziek draaien op de box van de chauffeur. De volgende plek waar we aankomen is Crossjumps. Hier kunnen de jongens leuke kunstjes doen op de trampoline, van blokken afspringen en een parcours afleggen. Tot slot gaan ze ook nog op de foto met alle medewerkers, waaronder een bekende tiktok trampolinespringer. ‘Jij bent toch die man van tiktok?!’

Mag ik nog een keer?

Na lekker rondgesprongen te hebben rijdt de limo weer een stukje verder. We komen aan bij Airport Breda. Heidi en Annemiek zeggen dat ze naar het Museum gaan, maar er staat een piloot op de jongens te wachten. ‘Mogen we vliegen??’ vragen Damian en Sergi tegelijk. Allebei de jongens kunnen niet wachten om het vierzitsvliegtuig in te springen. Eenmaal goed vastgemaakt en met een koptelefoon op hun hoofd, vertrekken Sergi en Damian de lucht in. In het begin is dit toch best spannend, want ze hebben nog nooit eerder gevlogen. Eenmaal in de lucht is het vooral heel cool! De piloot wijst ze het huis van Frans Bauer aan. ‘Ik wil nog een keer! Alsjeblieft?’ zegt Sergi. Helaas zijn na de broers hun vriendjes aan de beurt en ook zij vliegen een mooie ronde in de lucht en kijken hun ogen uit.

Op naar de skybar

Na het vliegavontuur vertrekken we dan toch echt naar de laatste plek, de skybar!! Dit was best een eindje rijden, maar zeker het wachten waard. De plek waar we aankomen is het NH-hotel in Eindhoven. Een luxe hotel waar een leuke binnenkomst met ballonnen op de jongens staat te wachten. Via de lift gaan we helemaal naar de top van het hotel, waar de skybar zich bevindt. Het uitzicht vanaf boven is prachtig en wat we gaan doen al helemaal! Sergi wil heel graag ‘barinschenker’ worden en hier gaat zijn droom in vervulling. De jongens krijgen een cursus Virgin cocktails maken. Het gaat van shaken tot schudden tot schenken. Opeens komen ook oma en de twee broers van Sergi en Damian aan. Daarnaast krijgen ze ook nog een kleine workshop van de bekende chefkok Casimir. Hier maken ze een omgekeerde appeltaart waarbij zelfs het bord wordt afgelikt, zo lekker is het!

Na de workshop is het tijd om lekker te gaan eten. Op het menu staat een heerlijke hamburger met frietjes. Het feest is echter nog niet voorbij, want na het eten komen nog cadeaus! Sergi is helemaal weg van volkszanger Frans Bauer en krijgt een heel pakket met leuke items van de artiest. Damian krijgt een pet, shirt en leuk boekje van Fortnite gamer Royalistiq. Ook ontvangen alle jongens nog een flinke snoepzak. Toen kwam de droomdag helaas echt tot een einde, en worden alle jongens met de limo thuis afgezet.

Sponsoren, bedankt!

De Droomdag van Sergi en Damian zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder:

Breda University of Applied Sciences
Piloot Elbert
Cross Jumps Breda
VANE Skybar
Rocket en Frans Bauer
Cafetaria ’t Nippeltje
Eigenaar en chauffeur van de limousine

Tekstschrijver Annabel van de Loo Fontys hogeschool Journalistiek

Facebook
Twitter
LinkedIn