DSC_1903 (1)

Dexter: ‘Ik weet nu wel welke auto ik later wil!’

DE DROOM

Zijn grootste hobby is, naast buitenspelen, het spelen van computergames op de Xbox.

DREAMCHASERS

Barto en Joost

DE DROOMDAG

Al vroeg in de ochtend verzamelen de ouders, opa en oma, ooms en tantes van Dexter en zijn vriend Arjan zich bij de ingang van de basisschool. Bij het schoolplein is het even wachten op het brullende geluid van een blauwe Mercedes AMG. De hele groep gaat vervolgens naar binnen om Dexter de verrassing van zijn leven te bezorgen. De juffrouw is een beetje onder de indruk van de grote groep volwassenen en is erg blij voor Dexter die nog van niks weet. Verrast reageert Dexter met “lekker vrij van school, natuurlijk ga ik mee!” en ook zijn beste vriend Arjan twijfelt geen seconde. Wanneer we de trappen aflopen laat de chauffeur van de sportauto de motor extra brullen. Dexter en Arjan vinden de herrie indrukwekkend en stappen stoer in de auto. “Zet hem maar op Sport+ racestand!”  We gaan (veel te) snel op weg naar de eerste, nog geheime, activiteit! De Droomdag van Dexter is begonnen!  

Virtual Reality!

De grootste hobby van Dexter is, naast buitenspelen, het spelen van computergames op de Xbox. Wat een mooie verrassing is het dat we in Eindhoven bij NexxtVR een kijkje krijgen in de toekomst van het gamen: Virtual Reality! De eerste game is meteen al inspannend. We krijgen speciale schoenen aan, een bril op en staan op een platform zodat we kunnen rennen door het speelveld. Dankzij de bril lijkt het net echt! Na een paar spelletjes met pijl en boog schieten en het vechten tegen robots hebben we een pauze met drinken en snoep. Hierna weer snel verder, want er is hier nog veel meer te doen! Er is ook een spel wat samen met de fotograaf, dreamchasers en zijn moeder gespeeld wordt. Met z’n allen lopen we door een wereld met geheime gangen en moeten we proberen om elkaar te raken met lasers en pijl en boog. Dexter en Arjan zijn hier erg goed in. Ze verslaan de volwassenen met gemak! Als afsluiter gaan we met de lift omhoog in een wolkenkrabber en staan op het dak… wauw dit is echt heel hoog. Er ligt een smalle plank waar je op kan gaan lopen. Super eng, vooral als je hoogtevrees hebt. Iedereen mag het proberen maar de meesten durven geen stap te zetten. “Ik durf dat wel hoor!” en “ik ben er zelfs afgesprongen!” roept Dexter.  Arjan durft eerst niet maar bij de tweede poging raapt hij al z’n moed bij elkaar en springt ook. Als we weer buiten komen op het parkeerterrein spot Dexter tussen alle auto’s meteen de auto waarmee we verder gaan… een Tesla!

Op naar het tennispark.

Dexter houdt erg van sporten maar weet niet wat voor sport bij hem past en wat hij zou kunnen doen in de buurt waar hij woont. In de pauze van school tennist hij wel eens met de bal tegen de muur. Misschien is tennis wel iets voor hem? Als we met de Tesla op een tennispark aankomen, parkeert Maarten de auto voor de deur. De Tesla heeft vleugeldeuren en lampen die op muziek kunnen reageren. We krijgen een mooie show. In de kantine van de tennisclub krijgen de jongens lekkere broodjes en nog een grote verrassing: tenniskleding, tennisballen en een tennisracket! Nu kan Dexter voortaan ook thuis tennissen. Trainer Mike is een hele goede trainer. Dexter denkt hem weleens op tv te hebben gezien. De trainer neemt Dexter en Arjan mee in een nog koude tennishal en geeft ze een leerzame les in tennis. Het is best moeilijk maar na een tijdje kunnen Arjan en Dexter wel 10 keer overslaan. Als afsluiting doen we een wedstrijd. Dexter heeft gewonnen van Arjan. Arjan is best een beetje teleurgesteld maar dit verdwijnt al snel, wanneer we nog een activiteit gaan doen!

Een knal oranje Lamborghini Aventador met vleugeldeuren!

Na een kort ritje naar het Autotron ziet Dexter ‘hem’ al staan in de showroom… een knal oranje Lamborghini Aventador met vleugeldeuren! Vanochtend zei Dexter nog dat hij de Mercedes later wel zou willen, daarna de Tesla, maar nu is dit volgens hem wel dé auto die hij later wil. Hij wil ze gewoon allemaal! In de showroom staan alleen maar mooie auto’s. Op borden staat vermeld dat aanraken of in een auto zitten verboden is, maar voor Arjan en Dexter is een uitzondering gemaakt. Zij mogen overal in zitten! De duurste auto kost wel meer dan een half miljoen euro. Ze mogen ook nog meerijden in een blauwe Porsche cabriolet. Echt vet, met de wind door hun haren. Dexter krijgt alvast een sleutelhanger, waar hij later de sleutel van zijn eigen Lamborghini aan kan doen!

Zelf pizza maken.

Na een indrukwekkende en vermoeiende dag hebben we allemaal trek gekregen. Dexter vindt het eten van zijn oma het aller lekkerste. En daarna komt pizza en pasta. Wij gaan deze avond pizza eten. En de jongens mogen zelf hun eigen pizza maken! Hoe leuk is dat. Ze rollen het deeg uit tot een mooie ronde bodem en beleggen dan de bodem met alles wat ze lekker vinden. Salami, ham en heel veel kaas. Met een grote pizza spatel worden hun pizza’s in een grote oven gebakken. Het zijn grote, dikke pizza’s geworden. We smullen volop en iedereen heeft z’n bordje leeg! Na het eten hoort Dexter dat hij ook nog een nieuw spel mag uitzoeken voor op de Xbox! Zijn dag kan niet meer stuk.

Wij vonden het als dreamchasers erg leuk en dankbaar om deze dag te organiseren voor Dexter. Wij zijn ervan overtuigd dat deze droom moed en kracht biedt voor de toekomst. Alle sponsoren bedankt voor de hulp en donaties. Mede dankzij jullie is deze Droomdag mogelijk gemaakt.

SPONSOREN BEDANKT!

Fotografe Simone                   

NexxtVR Eindhoven                  

Decathlon Best                        

Jumbo Berlicum                       

LTV Berlicum                            

Autotron Exclusive                   

Maarten Tesla 

Wesley Sportauto             

En daarnaast de donaties van alle familie en vrienden.

Facebook
Twitter
LinkedIn