IMG-20220711-WA0028

Dean’s eerste rechtszaak als rechter, een droom die uitkomt! 

De droom 

Dean wil graag rechter in Amerika worden. Een verdachte aan de tand voelen, een echte rechtszaak doorlopen en daarna het vonnis uitspreken is zijn mooiste droom. Tuurlijk mogen snelle auto’s, chocolademelk met slagroom en spikkels ook niet ontbreken tijdens zijn Droomdag. Ook lijkt trucjes met/op een paard doen hem leuk. Natuurlijk hoort lekker eten en kiezen wat hij maar wil er ook bij. Iets creatiefs met (strip)tekenen, is ook heel cool. Hoe gaaf is dat allemaal tijdens een Droomdag? Dean gaat het beleven! 

Droomgidsen

Dominique en Linda van Dream4Kids 

Rondscheuren in een felblauwe RAM “Blue Streak” Pickup Truck 

Dean weet dat vandaag zijn Droomdag uitkomt. Hij staat dan ook keurig netjes met zijn tas klaar als droomgidsen Linda en Dominique bij hem aanbellen. Eenmaal buiten op straat hoort Dean zijn droomauto ronkend aankomen, wow, wat een vette pickup truck! De fotograaf staat klaar en legt dit eerste moment vast. Bart, die mee mag met de Droomdag, stapt mee in deze vette truck en ze rijden direct een paar rondjes. Dan worden ze keihard ingehaald door een andere auto en Dean die rechter in Amerika wil worden, zegt ‘deze meneer zou bij mij in de rechtbank voor moeten komen hoor!’  
Dean’s auto zet koers richting een mooi restaurant aan het water. Hier geniet Dean van alle zoetigheden die “Bij ons in de Wellerwaard” te verkrijgen zijn; warme chocolademelk met slagroom en spikkels en uiteraard lekkere huisgemaakte taartjes! Hmmm genieten! Ook de slagroomwedstrijd tussen Dean en Bart was genieten 😉 

Dean is helemaal weg van hamburgers en fastfood. Als hij van Linda en Dominique een cadeau krijgt in de vorm van een hamburger is hij dan ook meteen blij. Als hij ziet dat de hamburger eigenlijk een powerbank is, is hij helemaal in zijn nopjes! Dit cadeau kan hij goed gebruiken tijdens het spelen van Brawlstar op zijn telefoon. 

Een voltigeles bij de manege 

Na de heerlijke zoetigheden stapt Dean samen met Bart weer in de pickup en genieten ze van de stoere auto die ze naar het volgende adres vervoerd. Als Dean uitstapt bij de Manege Noordoostpolder heeft hij natuurlijk al meteen een idee wat er gaat gebeuren. In zijn tas zitten ruiterspullen dus die link legt Dean meteen. Dat hij echter een voltigeles gaat krijgen, verwacht hij niet ‘no way, dat ik dít ga doen’, zo zonder zadel is echt iets heel anders. Toch kleed Dean zich om en trekt hij de rare schoentjes die erbij horen ook aan. De paardrijd-instructrice legt namelijk uit dat deze speciale schoenen echt nut hebben, ze zijn beter voor de grip en beter voor de rug van het paard. Het bruine paard Bing wacht al op Dean. In de buitenbak start de voltige les en Dean gaat al snel van stap naar draf. Dominique, Linda en Bart moedigen hem aan en dan ineens…ja hoor… Dean staat helemaal rechtop op het paard! Wat ontzettend gaaf! Met een mega smile neemt hij het applaus in ontvangst. De instructrice geeft hem een high five ‘goed gedaan jongen!’ Als Dean dan Dominique aanwijst om ook een rondje voltige te doen, zit hij zichtbaar te genieten aan de rand van de bak ‘best spannend, hé!’  

Met de Dodge Viper SRT/10 naar de McDonalds 

Na de voltige les kleed Dean zich weer gauw om, want zijn volgende bijzondere auto komt alweer aangescheurd. Dit keer is het de bijzondere Dodge Viper SRT/10 in een gifgroene kleur. Van deze auto zijn er maar een paar in Nederland. Dean vindt ook deze auto prachtig. Dit is natuurlijk een goede reden om meteen een fotoreportage te maken met deze Viper en Dean in de hoofdrol.  
Dan stapt Dean samen met de chauffeur in de Dodge en testen ze de snelheid van deze bolide. Hij haalt iedereen in, dus dat met die snelheid, dat zit wel goed.  

Als ze aankomen bij de McDonalds stelt Dean voor ook een kleine fotoreportage met de Dodge en de volgauto van Linda en Dominique, een Tesla, in te plannen. Ze lijnen de auto’s netjes op en Dean poseert met een big smile en zijn duim omhoog tussen deze auto’s. Totaal verschillende auto’s maar Dean vindt ze allemaal geweldig.   

Het is megadruk bij de McDonalds, mensen staan al uren in de rij. Gelukkig is Dean de VIP van de dag en wordt zijn bestelling meteen opgenomen. ‘Mag ik echt alles bestellen wat ik wil?’ Heerlijk dat je alles wat je lust, gewoon kunt bestellen en niet eens hoeft af te rekenen! Ja Dean, het is duidelijk jouw dag.  

Als rechter je eigen rechtszaak voeren. 

Dean rijdt met de Viper naar een nieuwe plek. De chauffeur parkeert de Dodge op een invalide plaats en zegt als grapje ‘even opschieten met uitstappen, anders krijg ik nog een boete die jij mij gaat uitschrijven’. Dean stapt snel uit en ziet dat hij pal voor de rechtbank staat. Bij de rechtbank komt een man aangelopen die een hoedje met een veer draagt. Dean ziet dit en raadt meteen dat dit de rechtbanktekenaar is. Deze tekenaar gaat echter niet de verdachte maar Dean tekenen, waar Dean zichtbaar blij van wordt.  


In de rechtbank is het allemaal heel formeel; controle bij de ingang, alles door de securitypoorten en geen foto’s maken. Dean ziet een rek met toga’s in de hal staan en vraagt ‘mag ik er ook zo een aan?’ De bode begeleidt Dean en zijn gevolg naar de rechtszaal waar hij een op maat gemaakte toga krijgt. Dean heeft vóór zijn Droomdag de zaak met verdachten al ontvangen, zo kon hij zich voorbereiden. En ja, Dean heeft zich goed voorbereid! Dean heeft 20 vragen opgesteld voor een verdachte en aan de hand van de lichaamstaal van de verdachte tijdens het beantwoorden van zijn vragen zou hij bepalen of de verdachte wel of niet de waarheid spreekt. En deze antwoorden zou hij uiteenzetten in een analyse van grafieken. Wat een goede tactiek! Dean wordt naar zijn zitplaats begeleid, die van de rechter uiteraard. De officier van justitie, de griffier en de advocate zijn al in de zaal aanwezig als de verdachte door de arrestantenwacht wordt binnengebracht. Iedereen gaat staan als rechter Dean binnenkomt. Nadat de bode de rechtszaak heeft aangekondigd, zegt rechter Dean “de rechtszaak is geopend, iedereen mag gaan zitten” en slaat hard met de voorzittershamer. Dean is helemaal in zijn element. Hij is heel scherp en oplettend. Als een verdachte een heel uitgebreid verhaal vertelt, antwoord Dean heel scherp ‘ik hoor u nu een heel verhaal vertellen maar ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag’. Ook heeft hij meteen in de gaten als de officier van justitie in zijn requisitoir feiten door elkaar haalt. Dean is een echte rechter!  

Ondertussen tekent de rechtbanktekenaar Dean in volle actie.  

Dan trekt rechter Dean zich terug om zich te beraden over de uitspraak. Het verdict luidt een taakstraf van 15 uur waarna Dean de rechtszaak sluit. De verdachte wordt onder toeziend oog van Dean terug in zijn cel en daarna in de arrestantenbus gebracht. Wat een gave ervaring en wat ben jij hier goed in Dean! Superscherp en oplettend. De fotograaf maakt eerst foto’s van de verdachte en de arrestantenwacht bij het arrestantenbusje en later ook nog in de rechtszaak met alle rechters.  
Als aandenken krijg je de rechtbanktekening van de rechtbanktekenaar waar jij als rechter samen met jouw griffier op staat. Je glundert van oor tot oor, ‘deze ga ik echt goed bewaren.’  
Nadat Dean de goodiebag van de rechtbank in ontvangst neemt, is het tijd voor een picknick. Even ontspannen op het bankje naast de rechtbank en super fanatiek ‘ik zie, ik zie’ spelen met Bart, de fotografe Jana, Linda en Dominique.  

Met de limousine naar het restaurant 

En dan stopt er ineens een witte limousine voor je neus. Dean is helemaal overdonderd, weer zo’n ontzettend mooie auto! Je gaat languit op de bank liggen en geniet van een flesje water, maar dan wel uit een echt champagneglas natuurlijk. Zo hou je het wel vol tot je aankomt bij het restaurant. In het restaurant geniet Dean van al het lekkers; een koude slushpuppy, een bordje gefrituurde snacks en een bord pasta carbonara. Na het toetje vraagt Dean met een grote lach ‘staat de limo al klaar?’

Creatief tijdens de tekenworkshop

Na het eten, springt Dean weer samen met Bart in de limousine om vervolgens bij de Bibliotheek in Emmeloord afgezet te worden. Speciaal voor hem, is de bieb langer open en staan de spullen voor de tekenworkshop al klaar. Hier gaat hij creatief aan de slag samen met cartoonist & illustrator Meinder en tekent Dean Donald Duck, een wolf en het logo van de Viper. Wat kun jij goed tekenen Dean!

Nog één andere auto testen… 

Na de workshop zit de Droomdag er alweer op. Nou, bijna dan. De Tesla die al de hele dag als volgauto achter Dean aanrijdt, is nog niet getest. Dean springt in deze auto en laat zich lekker naar huis chauffeuren. Passende muziek van Elvis Presley galmt uit de autoboxen. Je ziet er gelukkig uit als je jouw vinger in de lucht steekt en ‘Yeah!’ roept. 

Als je thuis aankomt luistert iedereen naar je verhalen en worden alle cadeaus rustig uitgepakt. De tekening van de rechtbanktekenaar wordt uiteraard ingelijst.  

Met een box-met-de-voet neem je afscheid van jouw droomgidsen. Jouw grote glimlach en zwaaiende handen zijn het laatste wat Dominique en Linda van jou zien als ze wegrijden.  

Dean wat ben jij een onwijs stoere en intelligente vent.  

Dat je nog lang mag nagenieten van jouw ‘Very Important Person’ gevoel van deze Droomdag. Jij hebt het verdiend, ‘YEAH!’ 

Sponsoren, bedankt! 

Dean zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Facebook
Twitter
LinkedIn