GetImage-2

De avonturen van Hidde.

DE DROOM

Hidde heeft geen heel specifieke wensen voor zijn droomdag. Hij geeft wel aan gek te zijn van wilde dieren, Freek Vonk, lego, helikopters, raceauto’s, achtbanen, zwemmen en zeilen. En….. hij wil later graag acteur worden. Nou, daar kunnen wij als dreamchasers wel wat mee! In elk geval mag de adrenaline dus niet ontbreken.

DREAMCHASERS

Niki en Britt

HOOFDSPONSOR

Vaillantfonds

DE DROOMDAG

Op zondag 10 maart is het dan zover: De droomdag van Hidde! Hidde en zijn vriend Jan zijn er al om 8.30 uur helemaal klaar voor. wat is het spannend! Wat gaan we doen?! ze hebben maar weinig geslapen tijdens hun logeerpartijtje. 

De dag begint officieel bij Hidde thuis met (kinder)champagne, die iets te zoet is naar Hiddes smaak… zijn broertje is er wel gek op! Na het afscheid, van vader en broertje, gaan wij op pad met Hidde, Jan en moeder Liesbeth. We gaan in de auto van dreamchaser Britt, oei, dat paste maar nèt met de rolstoel. Onvoorbereid? Nee hoor! De plannen zijn vanwege het weer nog lastminute gewijzigd. Wij vertellen Hidde ’s morgens dat de geplande helikoptervlucht helaas vandaag niet door kan gaan; daarvoor hebben wij iets anders geregeld. En op zondag 31 maart mag hij alsnog óók helikoptervliegen! Jan verwoordt het meest treffend:

“wow, je hebt gewoon vet geluk met het weer Hidde, want nu mag je twee keer!”

In de auto wordt druk gespeculeerd over de eerste activiteit. Na wat hints van onze kant (“iets met zweven”) wordt het langzaamaan duidelijk: indoor skydiven! staat op het programma! Na een instructievideo en voorzien van pak, bril, helm en oordopjes, mogen de jongens één voor één de tunnel in. Hidde wordt door twee instructeurs begeleid en hij wordt tijdens zijn tweede keer vliegen als eerste helemaal mee naar bovenin de windtunnel in genomen… Dat zag hij niet aankomen, met 150 km per uur hoog door de lucht zweven – wauw, dat is cool!! Het is dan wel geen helikoptervlucht, maar het komt wel dicht in de buurt!

Hij krijgt een officiële skydivediploma en een glaasje speciaal voor hem meegebrachte melk (Hiddes favoriet).

Daar staat de volgende verrassing klaar: een cadeaupakket voor Hidde. Niet zomaar een pakketje… maar het is samengesteld door Freek Vonk! Freek kon helaas niet bij de droomdag zijn, maar hij heeft wel voor Hidde een kaartje geschreven en een t-shirt en vriendenboekje ingepakt. Het vriendenboekje wordt meteen ingevuld door Jan, die prompt ‘skydiven’ de leukste gebeurtenis noemde die hij en Hidde samen hebben meegemaakt. Maar ho eens Jan, “je weet nog niet wat we verder gaan doen vandaag!”. Eerst de magen maar eens vullen, en laat er nou net patat te krijgen zijn tegenover de indoor skydive. Jammie!

Na deze welverdiende pauze rijdt de ‘taxi’ al het parkeerterrein op: een echte limousine!

Met een bar binnenin en allerlei soorten lichtjes, en geblindeerde ramen… Ook hier worden de mannen weer voorzien van bubbels, die deze keer ook de goedkeuring van Hidde kan wegdragen. En wat doe je verder zoal tijdens een limo-rit van ruim een uur? Nou, laat dat maar aan Hidde over! Hier komt de acteur-in-de-dop maar al te goed uit de verf. Raampje open en ‘wuiven’ naar alle passerende auto’s en fietsers; terugzwaaien was één punt. En Hidde heeft wat punten gescoord ! Dan roept een voorbijganger zelfs “Willem!” naar hem – hoe overtuigend wil je het hebben…

Na een tijdje worden de jongens toch wel weer wat ongedurig…

“Zijn we er al bijna? Mogen we weer een hint?” Vooruit: “Hidde, je hint staat op je shirt”. Bij Hidde verschijnt een verbaasde blik… toen begon het te dagen: Hidde draagt een shirt met zijn favoriete tijgers, dus daar gaan we vast naartoe!

Inderdaad, enkele minuten later rijden we Beekse Bergen binnen. Maar, moeten we echt die warm limo uit? Wat een storm in het park! Dat was ook het eerste wat fotograaf Annika zei: “Wat een weer!”. Toch gaan we met frisse moed naar binnen. Daar staat ranger Stijn op ons te wachten. À la Freek Vonk heeft deze Stijn net maandenlang in Tanzania doorgebracht, nu geeft hij Hidde een ‘kijkje achter de schermen’ ! Met een heuse jeep, in plaats van wandelend, dat is toch wel wat aangenamer. Wat blijkt – méér ‘achter de schermen’ kan het niet worden, want halverwege onze tocht worden alle bezoekers gesommeerd het park te verlaten vanwege omvallende bomen… iedereen, behalve wij! “Nog meer geluk door het weer, Hidde!”

We zijn zo ongeveer de enigen in het park en met een dol enthousiaste Stijn beleeft Hidde de middag van zijn leven. Zó dicht bij de tijgers en cheeta’s komt hij waarschijnlijk zijn leven niet meer. Had hij zijn vinger door het hek gestoken, dan was die er waarschijnlijk niet meer geweest! Naast de katachtige bezoeken we ook nog even het verblijf van een nogal aaibaar nijlpaard  “voer hem maar een appeltje”. De hyena’s en olifanten worden ook niet overgeslagen. Oh ja, Hidde leert van Stijn nog zeer interessante feitjes over de uitwerpselen van gemsbokken… maar dat houden we mooi voor onszelf!

Na al deze avonturen hebben we het toch langzamerhand wel wat koud en de honger begint ook toe te slaan. Niki’s auto staat gelukkig niet ver weg dus….. op naar de laatste stop: het pannenkoekenhuis! Hidde is immers dol op pannenkoeken, binnen no-time heeft hij zijn spekpannenkoek achter de kiezen. Dan nog even tafelvoetballen, nu is de energie wel een beetje op…

Tijdens de terugreis is het erg stil achterin! “Wat vond je het leukste, Hidde?” – diepe zucht – “Ik denk de tijgers… maar ook het skydiven. Oh en de limo! Eigenlijk alles!” “Ja, en over 3 weken mag je weer hè, voor je helikoptervlucht!” “Ach”, verzuchtte zijn moeder, “dat is toch bijna niet te geloven…”

Laat dat nou net de bedoeling zijn! Hidde, je bent een kanjer!

SPONSOREN BEDANKT!

Wij willen alle sponsoren die geholpen hebben deze dag mogelijk te maken hartelijk bedanken! Dank aan:

City SkydiveJeroen (Limo-mij), Beekse BergenAnnika (Fotograaf), Freek Vonk, Pannenkoekenboerderij de Ponthoeve , de helikopterpiloot en nogmaals de hoofdsponsor Vaillantfonds.

Daarnaast willen wij familie en vrienden bedanken voor hun donaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn