IMG_8085

De 3 P’s voor Raf!

DE DROOM

Raf wil later bij de politie en wil het liefst alle in en outs weten!

DREAMCHASERS

Ronald en Sjoerd Niels.

DE DROOMDAG

Na bijna een jaar wachten, wachten en toch nóg net iets meer wachten is het op 17 juni dan eindelijk zover: de Droomdag voor Raf staat op de planning! Al in de vroege ochtend staan Ronald en Sjoerd Niels in Nijmegen op de stoep om hem (en zijn moeder) te verblijden met de dag die komen gaat. Maar niet voordat er, in ieder geval door de dreamchasers, ontbeten wordt met zelfgebakken appeltaart, niet geheel toevallig Raf’s favoriete gebak!

P1 Politie
Nauwelijks nadat de laatste hap appeltaart achter de kiezen is, staan Emma en David voor de deur met een blinkende politiewagen (‘P1’). Wat een verrassing! Na een uitvoerige rondleiding door de auto wat alle knoppen eigenlijk betekenen (‘zit er zelfs een toetsenbord in de auto?’), vervolgen we de trip naar het hoofdkantoor van de politie in Nijmegen. Hier nemen de agenten Raf mee voor alle ins en outs binnen het bureau. De isoleercellen worden getoond, hij krijgt zijn eigen vingerafdrukken en er mag op de politiemotor gezeten worden. En hoe toevallig, als kers op de (appel)taart, komt er ook nog een melding binnen van twee jongeren (lees dreamchasers!) die overlast veroorzaken. Eenmaal aangekomen op plaats delict is al snel duidelijk, dit gedrag kan echt niet door de beugel. Deze gasten moeten in de boeien geslagen worden! Gelukkig worden ze ook al weer snel vrijgelaten, anders was de Droomdag na deze ochtend direct al afgelopen.

P2 Piloot
Na al dit spektakel is het tijd voor wat rust. Het is tenslotte 32 graden en de mussen vallen van het dak. En wat kunnen we daarbij beter doen dan picknicken bij de Waal? Een heerlijke lunch met broodjes, fruit en sapjes blijkt een welkome toevoeging aan het programma. Na wat speelplezier met een frisbee, die nu overigens nog ergens op de bodem van de Waal ligt (vinders mogen zich melden bij ondergetekenden), vervolgen we de reis naar Amsterdam. We horen een en al nieuwsgierigheid achterin: “Waar rijden we naartoe? Wat is daar dan? Geef eens een hint?” Tot we aangekomen zijn bij Schiphol heeft Raf nog steeds geen idee waar we eigenlijk naartoe gaan, maar al snel wordt duidelijk dat hij als piloot (‘P2’) plaats mag nemen in een Flight Simulator in de oude verkeerstoren van Schiphol. In no time wordt er gevlogen van Enschede via Nijmegen naar Amsterdam, van Philadelphia naar New York en van Rotterdam naar Amsterdam, waarbij Raf in alle gevallen als een volleerd piloot de kist weer aan de grond zet. Wat een droom! Ligt er misschien een carrière als (zweef)vlieger in het verschiet?

P3 Pizza
Een rondje vliegtuigspotten ten spijt (helaas is de Polderbaan deze dag niet in gebruik) gaan we naar de laatste stop van de dag: pizza (‘P3’) bakken bij Happy Italy! Bij aankomst krijgt Raf direct een koksmuts op, een schort voor en mag hij plaatsnemen in de keuken. Na luttele minuten zwoegen ligt er een pizza Hawaï ter grootte van een tractorwiel op het bord voor hem. Klaar voor de aanval! Oma wordt van dit alles goed op de hoogte gehouden, net zoals de rest van de dag overigens. Na een halve pizza is de buik wel vol. Gelukkig is er genoeg over om de volgende dag weer te smikkelen van deze eigen creatie. Een toetje ‘extra special’ als afsluiter en de reis naar Nijmegen kan weer beginnen.

Thuis aangekomen wordt als uitsmijter nog een rondleiding bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol aangeboden, iets wat op de dag zelf helaas niet mogelijk was. Er ligt dus nog iets moois in het verschiet.

De dag vloog voorbij, wat hebben we genoten! We willen onze sponsoren Politie Nederland, Happy Italy en Flight Simulator Training & Incentives van harte bedanken voor deze mooie dag. Zonder jullie was dit nooit mogelijk geworden!

Sponsoren
De Droomdag van Raf zou nooit zo’n daverend succes geweest zijn zonder:
AFAS Foundation
Happy Italy
Politie Nederland, Emma en David
Flight Simulator Training & Incentives, Rami de Lieme
Koninklijke Marechaussee (activiteit moet nog plaatsvinden)

Tekst en foto’s: Ronald en Sjoerd Niels

Facebook
Twitter
LinkedIn