image00006

Daisy: ‘Dit is de leukste dag ter wereld en het is nu pas half 9 in de ochtend.’

Een bijzondere dag begint bij een bijzondere ochtend.  
Daisy beleeft de reis van haar dromen. 

De Droomdag 

Op een magische ochtend opent Daisy haar ogen. Twee droomgidsen staan klaar om haar mee te nemen op reis. Samen met haar vrienden en begeleiders van de woongroep volgt ze hen naar buiten, waar haar mond van verbazing openvalt. Haar ogen vallen op een rode loper die op de straat is uitgelegd en naar een roze limousine leidt. Gillend rent ze naar het voertuig dat haar komt ophalen. Ze gelooft niet wat ze ziet en besluit daarom snel een aantal foto’s te maken. Muziek van K3 draait op de achtergrond als ze met haar vrienden van dit mooie moment geniet. Dan is de tijd aangebroken om in haar persoonlijke vervoersmiddel te stappen. De limousine vertrekt en haar vrienden en begeleiders zwaaien haar uit. ‘Dit is de leukste dag ter wereld en het is nu pas half 9 in de ochtend,’ zegt ze vol vreugde. Het belooft een speciale dag te worden. 

Het kasteel van de IJsprinses 

In de limousine spot Daisy een groot kasteel. ‘Zou de ijsprinses hier wonen?’, vraagt ze. Ze rijden het kasteel voorbij en even lijkt het kasteel in de verte te verdwijnen, tot ze met een omweg alsnog voor het stenen gebouw met torens tot stilstand komen. Gearriveerd bij Kasteel Helmond kijkt Daisy uit het raam en ziet ze een persoon met een lichtblauwe jurk vol glitters staan. Ze herkent haar meteen. Ze opent de deur van de auto en rent recht in de armen van de persoon die ze herkent als de IJsprinses. Na de knuffel lopen ze samen het kasteel binnen. De binnenkant is aangekleed met ouderwetse, houten meubels en doet denken aan een koninklijk paleis. In een van de kamers ziet Daisy een aantal jurken hangen. Ze krijgt van de ijsprinses een vergelijkbare, glinsterende, lichtblauwe jurk met daarbij hakschoenen, sieraden en een tiara. Ze trekt het aan en wordt geschminkt, zodat haar transformatie tot IJsprinses compleet is. Als cadeau krijgt ze een kimono mee en dan besluiten de twee prinsessen los te gaan. Ze zingen, dansen en als ze daarmee klaar zijn hebben ze een fotoshoot. Ze poseren binnen en buiten het kasteel op de mooiste plekken en nemen onder andere foto’s op een oude troon. Binnen no-time zijn de twee de dikste vriendinnen en om dat te vieren maken ze allebei een vriendenarmbandje dat ze voor altijd zullen dragen.  

De lopende Happy Meal

Tijdens een lange rit in de auto van één van de droomgidsen bladert Daisy door een stripboek van de IJsprinses heen. Terwijl ze naar haar armbandje kijkt, denkt ze terug aan de speciale ochtend met haar nieuwe vriendin. ‘Ik heb echt honger,’ zegt ze plots tegen haar droomgidsen. ‘Ik hoop echt dat we bij de McDonald’s eten.’ Ondertussen zijn ze er al vier voorbijgereden, totdat ze tot Daisy’s vreugde aankomen bij de McDonald’s in Apeldoorn Noord. Voordat ze het restaurant binnenloopt wordt ze begroet door een lachende mascotte: De lopende Happy Meal. Bijzonder om op deze manier verwelkomt te worden! Ze loopt het restaurant binnen en de geur van frietjes vult haar neus. Een medewerker komt naar haar toe en vertelt dat ze hier vandaag niet alleen gaat eten, maar ook mag helpen in de keuken! Als nieuwe medewerkster loopt ze de keuken in en leert ze een milkshake te maken. Daarna mag ze een klant van de McDrive helpen door een bestelling op te nemen. Als ze dat gedaan heeft loopt ze een zaal binnen die tot haar verbazing speciaal voor haar is afgehuurd. Er staat een beklede tafel gevuld met bestek voor haar klaar. Ze neemt plaats op een van de stoelen, bestelt een Happy Meal en als ze haar frietjes en hamburger op heeft, komt er een vriendelijke dame naar haar toe. Ze heeft gehoord over Daisy haar bijzondere dag en geeft haar daarom een aantal goodiebags als cadeau mee. Met een stralende glimlach neemt Daisy de cadeaus aan. Ze kan niet wachten om deze vanavond aan haar vrienden uit te delen! Als Daisy vol zit wordt ze toch nog overgehaald voor een toetje. Ze mag een eigen McFlurry maken, lekker! Na de heerlijke maaltijd neemt ze afscheid en stapt ze weer de auto in. Waar gaat ze nu heen?  

Alleen met K3 

Na een korte rit komt Daisy aan bij een theatergebouw in Apeldoorn waar ze allemaal kinderen in K3 kleding ziet lopen. ‘Weet je wat we gaan doen?’, vraagt een van de droomgidsen. ‘Nee, ik heb eigenlijk nog geen idee,’ antwoord Daisy. 

‘Kijk eens rond, naar al die kindjes.’ ‘Ja, die hebben wel mooie kleren aan.’ 

‘Hele mooie kleren.’ ‘Ja, dan denk ik wel dat ik weet wat we gaan doen.’ 
‘Wat dan?’  
‘Ja dat durf ik niet te zeggen want als dat niet zo is dan vind ik dat wel jammer.’ 

‘Ja dan wacht je gewoon tot we er echt helemaal zijn.’ ‘Ja, dat is goed.’ 

Daisy gilt. Ze kan maar niet geloven wat haar te wachten staat. Ze loopt het gebouw binnen en wordt door een aantal medewerkers van studio 100 en het theater meegenomen naar een VIP-plek die speciaal voor haar is afgehuurd. Een vrouw kijkt haar aan en zegt: ‘Vind je het al spannend? Dadelijk mag je ze echt ontmoeten hè?’ Daisy kijkt met open mond haar droomgidsen aan. Hoezo ontmoeten? vraagt ze zich af. Even is ze vol ongeloof stil, tot ze na een minuut of twee uit enthousiasme en spanning weer begint te gillen. Ze besluit een aantal vragen op te schrijven die ze aan haar idolen van K3 wil stellen en dan begint de show van de drie biggetjes. Tijdens de show eet ze wat snacks en gaat ze stuk van het lachen. Als het is afgelopen blijft ze zitten tot de rest van het publiek de zaal uit is. Dit is het. Nu kan ze alle vragen aan haar favoriete idolen stellen. Haar idolen stellen haar een aantal vragen en Daisy stelt één van de vragen die ze van tevoren had opgeschreven. Daarna maken ze nog een paar foto’s als aandenken van het bijzondere moment en geven haar idolen haar tassen vol met K3-spullen mee. Als het tijd is om afscheid te nemen, zwaait ze haar idolen uit en draait ze zich naar haar droomgidsen tegen wie ze zegt: ‘Ik ga morgen op school zeggen dat ik de mooiste dag van de wereld heb gehad!’  

Als afsluiter: pizza! 

Op de terugweg naar Eindhoven stopt de auto voor de Happy Italy, een Italiaans restaurant dat zich specialiseert in pizza’s en pasta. Voor Daisy is het de eerste keer dat ze er gaat eten. De droomgidsen vragen of ze nog honger heeft na alle snacks. “Nou, eigenlijk niet,” zegt ze. Omdat haar buik nog vol van de lunch en snacks zit, besluit ze een kleine pizza hawaii te bestellen. Aan tafel geniet ze na van het avontuur dat ze die dag heeft beleefd. Dan wordt bekend gemaakt dat ze opnieuw de keuken in mag. Na haar ervaring bij de McDonald’s is ze nu een echte professional. Ze maakt een zoete pizza met chocoladepasta en aardbeien en laat die vol trots aan iedereen zien. Omdat niemand meer honger heeft besluit ze de pizza te bewaren en mee naar huis te nemen. Thuis aangekomen wordt ze vol enthousiasme ontvangen door haar vrienden en de begeleiders. Ze deelt de pizza en goodiebags die ze als cadeau heeft ontvangen uit en begint te vertellen over haar Droomdag.  

Lieve Daisy, je was een stralende prinses en we hopen dat je hebt genoten van deze magische dag! 

Droomgidsen

Sponsoren, bedankt! 

Daisy haar Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Tekstschrijver

Facebook
Twitter
LinkedIn