IMG_6296

Benjamin:”Ik vind het geweldig, echt geweldig!”

De Droomdag begint 

Omdat Benjamin niet graag verrast wordt, wist hij al een klein beetje wat er ging gebeuren vandaag. Zijn beste vriendin Liv was al bij hem thuis. Samen met zijn vader gaat ze met hem mee vandaag. De bel gaat. Het zijn de droomgidsen Elyne, Ralf en Arthur. Ralf roept enthousiast: ‘’Het is vandaag jouw Droomdag Benjamin. Heb je er een beetje zin in?’’ Benjamin is er stil van. Nadat we wat hebben gebabbeld in de woonkamer gaan we snel op pad. Buiten zien we een grote zwarte Tesla voor de deur staan. Een eerste grote glimlach verschijnt op het gezicht van Benjamin. Dit is een échte jongensdroom. Ralf gaat achter het stuur zitten en Liv en Benjamin kruipen op de achterbank. De droomgidsen volgen in een andere auto. De Tesla is binnenin versierd met gekleurde vlaggetjes. Als we goed kijken naar de vlaggetjes zien we ook dat de letters B E N J A M I N een eigen illustratie hebben. Wat zou dat allemaal betekenen? Is dat misschien wat we gaan doen?  

Zooparc Overloon 

Benjamin heeft in een eerder kennismakingsgesprek verteld dat hij dol is op dieren. Thuis heeft hij een eigen hond met de naam Louna. Bij de receptie van de dierentuin ontmoeten we Koen. Hij verzorgt hier de dieren en gaat ons alles laten zien! Al snel lopen we door geheime paden waar alleen de verzorgers mogen komen. De vader van Benjamin is ook onder de indruk. ‘’Jeetje Benjamin, dit is wel echt bijzonder hoor. Normaal mag je hier dus niet komen hé’’. Benjamin glundert. Ook beste vriendin Liv vroeg enthousiast: ‘’Mogen we de dieren ook voeren?’’  

In de keuken van de dierentuin zien wij verschillende stukken vlees. Kleine stukjes rood vlees, stukken met een groot bot, ribstukken, brokjes, maar ook gigantische paardenhoofden. Koen praat er vrolijk op los. Hij vertelt welke stukken vlees voor welke dieren zijn. Koen: ‘’Wil jij de tijgers vandaag voeren Benjamin? Welk stuk wil je geven?’’ Benjamin wijst een groot ribstuk aan. We lopen eerst nog via de leeuwen en de wilde honden. Dit is echt het spannende stuk van de dierentuin! Als we aankomen bij de tijgers, springt er een tijger omhoog tegen de kooi aan. Koen: ‘’Benjamin, waar wil je het stuk neerleggen?’’ Benjamin wijst naar een hoger gelegen houten platform. De tijger moet wel heel hoog springen om er te komen. Spannend! De tijger wordt vrijgelaten en gaat druk op zoek naar zijn stuk vlees. Hij loopt ongeduldig heen en weer in zijn hok maar kan het ribstuk niet vinden. Benjamin moet hardop lachen!  

De andere dierenverzorger Max neemt ons mee naar een ander gedeelte in de dierentuin om ook ringstaartaapjes en giraffen te voeren. De schattige ringstaartaapjes slingeren druk heen en weer in de takken van hun boom. Liv: ‘’Kijk Benjamin, dit zijn dezelfde aapjes als in Madagaskar!’’ De aapjes zijn zo nieuwsgierig dat ze zelfs op de schouders van Benjamin springen. Benjamin roept: ‘’Papa, ze zijn wel echt héél lief’’ En zo zijn er nog veel meer dieren die Benjamin mag voeren en bewonderen van dichtbij. Giraffen, kleine nijlpaarden, stokstaartjes, aapjes, zwijnen en ook grote roofvogels. Benjamin is ontspannen en geniet duidelijk van alle dieren om zich heen en deze hele bijzondere rondleiding.  

Friet met verrassing!

Van al dat wandelen krijg je lekkere trek. Met zijn allen zoeken we een fijn plekje op in het restaurant van de dierentuin. Ralf had al eerder stiekem twee cadeaus klaargelegd op de tafel. Benjamin pakt het eerste cadeau gretig uit en we zien een knuffel. Wat is dat voor een dier? Benjamin: ‘’Het is Johan de Varaan!’’ Johan de Varaan is het bekende huisdier van Freek Vonk. Een reptiel uit de familie Varanen. Benjamin lacht en klampt de knuffel heel stevig tegen zijn borst aan. Het tweede cadeau is een boek van Freek Vonk en er zit een handgeschreven kaart bij.  

‘’Benjamin, fijne dag vandaag. 

Laterrrr! Freek Vonk’’ 

Wow! Benjamin is een fan van de bekende bioloog Freek Vonk en is stil. Pas na een poosje stoot Liv hem aan. ‘’Gaat het? Wat vind je er nou van?’’ Benjamin: ‘’Ik vind het geweldig, écht geweldig!’’ Liv en Benjamin hebben ontdekt dat de tekeningen op de vlaggetjes in de auto aanwijzingen zijn voor alle activiteiten op deze Droomdag. Ze speculeren er vrolijk op los. Benjamin: ‘’Wat zou het volgende zijn wat we gaan doen, wat denk jij?’’ 

Hulphond Nederland 

Na een korte snelle rit – in deze keer de elektrische Audi van Arthur – arriveren we bij de organisatie Hulphond Nederland. Hulphond trainer Lisanne geeft ons een rondleiding door het complex. ‘’Vandaag gaan we spelen en knuffelen met hulphondjes die worden getraind tot therapiehonden”, vertelt Lisanne. In een gezellig uitziende huiskamer zien we 3 schattige kleine puppy’s. Ze vertelt dat 1 van de 3 hondjes net nieuw is. We zien de nieuwe pup vrolijk kwispelen. Benjamin en Liv gaan op de grond zitten en aaien de puppy’s. Al snel gaan we ook buiten kijken en komen er grotere honden spelen. Benjamin: ‘’Kijk die hond lijkt wel op Louna!’’  

Gezellig met Taart  

Van Elyne mocht Benjamin nu kiezen in welke auto hij zou gaan rijden. Benjamin wijst naar de Audi.  ‘’Die is sneller!’’ Aangekomen in Veghel zien we een feestelijke tafel met allemaal verschillende kommetjes met kleuren, smeersels, confetti, spikkels, glitters en spuitzakken. Wilma legt uit dat we cupcakes gaan versieren en dat er verschillende technieken zijn. Je kunt een cupcake versieren met fondant of juist met een botercrème uit een spuitzak. Nadat Wilma beide technieken voordoet, is het de beurt aan Liv en Benjamin. 

‘’Vind je het fijn als ik je help?’’, vraagt Wilma. Dat wil Benjamin wel. Vooral het spuiten van roosjes gaat Benjamin goed af. Hij werkt geconcentreerd en al snel zijn er 6 cupcakes klaar. Benjamin eet ze niet op maar pakt ze in. ‘’Dan krijgt mama er ook 1tje. En ook Tijn!’’ roept Benjamin enthousiast.  

Lego Ninjago  

De dag eindigt hier voor Benjamin, hij heeft al zoveel meegemaakt dat het fijn is om dit thuis te verwerken. Thuis aangekomen geven de droomgidsen hem nog een cadeau. Hij scheurt het open. Voor het eerst vandaag horen we Benjamin schreeuwen. Hij begint ook heel wild op en neer te springen. ‘’Papa, papaaaa!!!! Dit is degene die ik nog wilde hebben!’’ Ondanks de aanwijzingen op de vlaggetjes hebben we hem toch nog écht verrast.  

Droomgidsen van van Dorp Zwembadtechniek 

Ralf Van Hoof 

Arthur Cooijmans 

Elyne Pardoel (fotograaf) 

Sponsoren, bedankt! 

Benjamin zijn Droomdag zou nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Tekstschrijver Nathalie Ji Yun Kranenburg (verslag) 

Facebook
Twitter
LinkedIn