20240521_162115

Avontuurlijke Droomdag van de broertjes Maxim en Aleksander

De droom 

De grootse droom van de twee broers is karten, een broodjes chocolade eten op de piste, games maken en vliegen.

De Droomdag

De dag begint al vroeg. Aleksander en Maxim worden samen met de taxi naar school gebracht. Maxim in Budel en Aleksander in Weert. Wat Aleksander niet weet, is dat hij ook in Budel afgezet gaat worden. Hier staat een Porsche en een Tesla op de jongens te wachten. Aleksander en Maxim hadden verschillende dromen en dus zien hun ochtenden er verschillend uit. Maxim zal met de Porsche naar SnowWorld gebracht worden en Aleksander gaat met de Tesla naar Valkenswaard.  

We hebben de auto’s goed uitgekozen, want Maxim heeft duidelijk voorkeur voor de Porsche en Aleksander is helemaal weg van de Tesla!  

Op het schoolplein staan de klasgenoten van Maxim jaloers te kijken hoe de broers de auto’s ingaan. Zij hebben immers een Engels toets die Maxim niet hoeft te maken vandaag! 

Karten voor Aleksander 

Tijdens het ritje in de Tesla naar de kartbaan is Aleksander erg onder de indruk van de Tesla, en geniet ervan als we bij het stoplicht even flink hard optrekken. De droom van Aleksander is om in de huid van Max Verstappen te kruipen, om echt te racen! Bij de kartbaan worden we ontvangen door Peter, die even bij ons komt zitten en rustig aan Aleksander uitlegt wat hij kan verwachten en wat we precies gaan doen. Hij krijgt zijn knalrode race-pak, baclalava en helm aangereikt en dan is het zover! De kart wordt helemaal op hem afgesteld en hij mag direct op het gas. De eerste rondjes rijdt er een instructeur mee die hem laat zien waar de ideale lijn ligt, en op het enorme scorebord zien we dat elk rondje weer een paar seconden sneller was dan de vorige. Na de eerste heat stapt Aleksander tevreden uit, hij was vooral onder de indruk van de hoge snelheid van de kart! Na even op adem te zijn gekomen gaan we met z’n drieën de baan op. Aleksander laat ons eens even goed zien wat hij allemaal geleerd heeft! Als we achteraf vragen hoe hij het vond zegt hij; “Ik zou dit het liefst de hele dag kunnen doen!”. Maar we hebben nog veel te doen vandaag, dus gaan we snel de Tesla weer in, we gaan Maxim ophalen! 

Een broodje chocoladepasta op de piste 

Na een uurtje rijden komt Maxim aan bij SnowWorld. Hij had al een vermoeden! Tijdens het ophaalmoment gaf hij aan dat zijn allergrootste droom was: een broodje chocopasta eten op een skipiste. Eenmaal voor de deur van SnowWorld komt hij daarop terug: “misschien was dat wel een beetje een grapje”. Zijn ondeugende lach komt weer tevoorschijn. Deze gaan wij sowieso nog vaker zien vandaag. 

Maxim heeft er zin in! Binnen no time staat hij omgekleed en wel klaar. De ski-les kan beginnen! Maxim kent geen angst en gaat al snel alleen van de eerste hellingen af. Het wordt steeds een beetje moeilijker, maar daar is Maxim niet vies van. Wanneer er met een grapje gevraagd wordt hoe vaak hij gaat vallen, zegt hij: “tot dat ik het kan!”. Maar Maxim valt vrijwel niet en is echt een natuurtalent. Hij leert bochten maken en remmen door het maken van een pizzapunt. Maxim heeft echter voorkeur voor snel naar beneden roetsjen. Na drie kwartier is het tijd voor de hoogste piste. En daar staat een broodje chocopasta op hem te wachten. Maxim zijn ogen worden groot, hij maakt een sprongetje en neemt meteen een hap, waarna hij aan de afdaling begint. Aleksander is inmiddels ook gearriveerd en die kan zien hoe zijn kleine broertje (met een buik vol chocopasta) van de hoogste piste naar beneden vliegt. 

Tijd voor lunch! 

Tijd voor lunch! We hebben een vol programma en weinig tijd. Er is maar één restaurant waar je dan kunt eten: de McDonalds! Zowel Aleksander als Maxim genieten van hun frites met kipnuggets en een milkshake. We leren van Maxim dat het dippen van de frites in de milkshake echt een aanrader is, maar wij slaan over.

Hoe worden games gemaakt? 

We gaan gauw door naar de volgende activiteit. De Porsche is al naar huis en Maxim mag nu ook mee in de Tesla. Maxim vond de Porsche leuker, maar wist toen nog niet dat er achter in de Tesla gegamed kon worden! We hebben zowel Aleksander als Maxim de rest van de rit niet gehoord. De games waren véél te interessant. 

We komen rond 13:00 aan bij de Breda University of Applied Sciences (BUAS). Hier gaan de jongens zien hoe games gemaakt worden. Aleksander en Maxim gamen heel graag en Aleksander programmeert zelf ook! De jongens vinden het geweldig om te zien hoe games gemaakt worden en mogen ze in verschillende stadia testen. Al snel blijkt dat veel games nog te makkelijk zijn en de jongens geven feedback aan de studenten voor het verbeteren hiervan. Ze vinden zelfs een bepaalde beweging in het spel die nog niet eens bekend was bij de makers! De studenten staan vol bewondering te kijken bij de jongens en er komen er steeds meer bij, want wat de jongens doen is echt heel knap! De leukste game is toch wel het spelletje waarbij een pizzabakker de wereld moet redden. De jongens zijn heel goed in dit spel en vertellen de studenten wat ze zouden toevoegen of weglaten om het nog beter te maken. Het verzamelen van muntjes wordt het verzamelen van ingrediënten, máár als dit ananas is, krijg je minpunten!  

De lucht in 

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de volgende activiteit. Het weer moet goed zijn, anders moeten we een plan B verzinnen. Om teleurstelling te voorkomen, vertellen we de jongens nog niets en rijden we naar de volgende bestemming: Breda Airport. Hier staat piloot Elbert ons op te wachten voor een korte vlucht in een klein vliegtuigje. Het kan elk moment regenen, dus we moeten snel zijn! Gelukkig blijft het nog even droog en kan de vlucht doorgaan. Beide jongens vinden het erg spannend, maar zijn ontzettend stoer want ze gaan allebei mee. Het opstijgen is wat enger, maar eenmaal in de lucht genieten de jongens van deze unieke ervaring. Dit pakt niemand ze meer af! Na de landing kletsen we nog wat na en doen we een drankje. 

Italiaans eten met Franse crème brulee  

Met de Tesla rijden we naar de laatste bestemming. Beide jongens houden van Italiaans eten, maar zijn ook gek op crème brulée, vooral Aleksander zou bij elke maaltijd wel crème brulée willen. Gelukkig hebben wij een Italiaans restaurant gevonden die dit Franse toetje serveert. De jongens weten nog niet dat we een bijzondere gast krijgen: hun vader is onderweg, maar staat in de file. Dat is niet erg, want wij hebben nog iets achter de hand om tijd te rekken. Maxim is gek op Rubrik’s-kubussen en krijgt van ons een aanvulling op zijn collectie. Voor Aleksander hebben we een drone. Inmiddels is vader ook gearriveerd en genieten we van de heerlijke Italiaanse gerechten, terwijl de jongens hun vader vertellen wat ze allemaal gedaan hebben vandaag. Maxim heeft zijn toekomst al bepaald, zo vertelt hij aan zijn vader: “Op de BUAS zitten studenten die de hele dag gamen. Ik wil ook naar die school als ik later groot ben.”. Ook Aleksander ziet zijn carrière al helemaal voor zich. De crème bruléé bevalt goed en Aleksander kan het niet laten om de laatste restjes uit het schaaltje van Maxim te eten. 

  De jongens worden na het eten weer thuisgebracht door vader. Ze kijken terug op een geweldige dag. Wat vonden ze het leukst? “De hele dag!” 

Droomgidsen

Iris en Jonathan

Sponsoren, bedankt! 

De Droomdag van Maxim en Aleksander nooit zo’n enorm succes geweest zijn zonder: 

Piloot Elbert

Facebook
Twitter
LinkedIn