DSC09313 Jotte

Pinguïns verzorgen en zwemmen met vriendjes zijn de grootste dromen van Jötte

De droom

Jotte zijn lievelingsdieren zijn Pinguïns, houdt van techniek en wil graag zwemmen met zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Droomgidsen

Loes en Marieke

Droomdag 25 juni 2022

Lees het hier in de woorden van Jotte en zijn moeder; 

“Every dream starts with a dreamer…… 

En dan zijn er die lieve mensen van Dream4Kids die deze droom laten uitkomen.  

Op 25 juni was het zover. Ik mocht gaan genieten van het eerste deel van mijn Droomdag. Loes en Marieke hadden dit speciaal voor mij georganiseerd ik wist ook wanneer het zou zijn, maar niet wat we zouden gaan doen.  

Rond 8.30 uur reden we thuis weg met zijn viertjes. Na een uurtje kwamen we aan bij Dierenrijk Mierlo. 

Misschien moet ik eerst even vertellen dat pinguïns al heel lang mijn lievelingsdieren zijn. Ik heb dan ook heel veel pinquïnknuffels. Eén van deze pinguïnknuffels is een heel bijzondere pinguin. Hij gaat overal mee naartoe en helpt mij altijd met moeilijke dingen. Hij beschermt me en gaat bijvoorbeeld mee als ik weer naar het ziekenhuis moet.  

Ik heb dit aan Loes en Marieke verteld toen ze bij mijn thuis waren om te bespreken wat ik belangrijk vind in mijn leven.  

Zij waren dit niet vergeten en hadden voor mij geregeld dat ik pinguïns mocht gaan voeren bij Dierenrijk Mierlo. Hoe cool is dat dan? 

Toen we aankwamen, werden we al opgewacht door Eline. Zij is de vaste verzorgsters van de pinguïns. Ongelooflijk wat zij allemaal wist te vertellen over mijn lieve kleine grappige vrienden. 

We mochten eerst op de tribunen gaan zitten. Eline zou de pinguïns alleen halen omdat zij het spannend vinden als er een vreemde bij hen in de buurt komt. Ze liepen allemaal met haar mee met de emmer vol vis. 

Nadat ze hun vis (gevuld met vitamines) op hadden, mocht ik dichtbij komen en zelf gaan voeren.  

Ik was heel erg onder de indruk! 

Weten jullie dat pinguïns gekleurde kraaltjes rondom hun vleugels hebben? 

Hierdoor weten de verzorgers wie wie is en ze houden op een briefje met dezelfde kleuren bij of ze allemaal goed gegeten hebben. 

De pinguïns vonden het wel een beetje spannend dat ik er was. Ze waren ook een beetje eigenwijs. Leuk he? 

Maar het is me gelukt om visje voor visje in de snavels te laten verdwijnen. Echt super! 

Nadat Eline al mijn vragen over pinguins had beantwoord, mochten we nog de hele dag door het park lopen. En weet je wie met ons meeging? Een nieuwe pinguïnknuffel die ik bij de ingang als cadeau gekregen had.  

Wat is het toch een mooi gezellig park met heel veel verschillende dieren. 

Olifanten, tijgers, leeuwen een nijlpaard…. Teveel om op te noemen. 

Voor de uitgang was nog een grote speeltuin. Daar heb ik zeker nog een uur met mijn broer gespeeld.  

Wat een heerlijke dag! 

Genieten en nog eens genieten… met ons hele gezin. 

Dankjulliewel, Loes en Marieke van Dream4Kids. Jullie hebben ons een dag met een gouden randje gegeven! 

Dierenrijk Mierlo en in het bijzonder Eline, dankjewel voor deze bijzondere belevenis. Jullie hebben een prachtig park en wat weten de verzorgers allemaal veel over de dieren te vertellen. 

Dream4Kids, het was top! Bedankt voor alles       ❤” 

Zondag 10 juli 2022

Op zondag 10 juli heeft Jotte een soort van tweede Droomdag mogen beleven met al z’n vriendjes!  

Hij dacht dat ie met z’n vriendjes naar de speeltuin zou gaan maar opeens stonden Loes en Marieke voor de deur. En ook nog met zijn lievelingsauto namelijk een jeep! Jotte zoekt een twee vriendjes uit die bij hem in de auto mogen en de andere drie stappen in bij Ayoub, de begeleider van Jotte die vandaag met ons meegaat. 

Onze eerste stop is in Sittard bij Mad Science waar ze allerlei weetjes en goochel trucs leren. Daarna gaan we naar Dods in Sittard waar ze allemaal hun eigen pizza mogen maken.

Ter afsluiting staat zwemmen in het subtropisch zwemparadijs Hengelhoef op het programma. Jotte heeft genoten.. en zijn vriendjes ook!  

Hij vroeg zijn moeder aan het eind van de dag of die hem even kon knijpen met de woorden:”Ik wil even voelen of alles echt was!”  

Sponsoren heel hartelijk dank!! 

Facebook
Twitter
LinkedIn