anki

Anne-Sophie’s Dierendag “Dit is echt kicken”.

DE DROOM

Dieren

DREAMCHASERS

Haymo & Karin

DE DROOMDAG

Woensdag 19 juni was het eindelijk zo ver: de Droomdag van en voor Anne-Sophie.

Anne-Sophie was nog op het schoolplein aan het spelen toen er ineens een lange witte limousine kwam voorrijden..! Zij wist direct dat het vandaag dan eindelijk zou gaan gebeuren! Samen met haar vriendin Magdalena (en met alle andere kinderen van school!) kwam zij vrolijk aanlopen. Uitgezwaaid door honderden schoolkinderen stapten de dames in de prachtige auto en reden we weg.

De 1e stop was al na een kwartier rijden…

Chauffeur Jeroen wist de limo uitstekend door de kleine straatjes van Gorinchem te rijden en stopte voor ruitersportzaak De Hindernis. De rode loper werd uitgerold en we werden onthaald in de winkel. Anne-Sophie mocht hier nieuwe paardrijlaarzen en een mooie witte paardrijbroek uitzoeken. Ook kreeg ze nog een prachtig shirt met een paard er op. Wat een enorm aardige moeder en dochter daar in die winkel. En geweldig dat zij dit gewoon cadeau doen aan Anne-Sophie!

Na nog wat te hebben rondgekeken in de winkel gingen we verder met de limo. Dit keer mochten we langer rijden. Dat was ook wel fijn want het goot van de regen! Het uitzoeken van de spullen in de ruiterzaak ging sneller dan verwacht, dus we lagen ver voor op schema. Spontaan hebben we een bezoekje aan McDonalds gebracht. Met de limo konden we helaas niet in de Mcdrive..!

We vervolgden onze weg met de limo door de plens-regen naar het pittoreske Erp.

De meisjes hadden natuurlijk geen idee waar we heen gingen. Maar dat werd al snel duidelijk. We gleden met de limo een lange oprijlaan op en kwamen uit bij stallen en paarden. Toen we net waren uitgestapt kwam Anky van Grunsven ons al even verwelkomen. Dat was een bijzondere verrassing!

We kregen eerst een rondleiding over het terrein door Yasmin, de assistent van Anky. Er was een paard van een andere manege voor Anne-Sophie geregeld. Anne-Sophie en Magdalena mochten dit paard eerst borstelen en opzadelen. Daarna kreeg Anne-Sophie zo’n drie kwartier privé les van Anky! Dat was geweldig! Anky nam alle tijd. Na de les liep ze nog even heel relaxed met het paard waarop Anne-Sophie zat aan de hand buiten een rondje. Vriendin Magdalena liep ook mee en er werd vrolijk gekletst.

Hier namen we afscheid van de limousine. Bij Ankie was een overheerlijk, mooi verzorgd lunchpakket voor ons bezorgd door lokale bakker Barten. Geweldig dat zij met één telefoontje bereid waren om dit gratis te verzorgen en te komen brengen voor onze Droomdag.

Met eigen auto, genietend van onze heerlijke lunchpakketjes, reden wij richting Meerkerk. De meisjes waren al bang dat het afgelopen was en dat ze naar huis zouden gaan… Dat was zeker niet het geval!

Aangekomen bij Dierenkliniek Meerkerk….

Daar stond al een auto te wachten met daarin 11 Golden Retriever puppy’s van 6 weken oud! Anne-Sophie wil later dierenarts assistente worden. Hier kon zij vast oefenen! Zij kreeg een shirtje van de dierenkliniek aan en kon aan de slag! Alle puppy’s werden naar binnen gedragen. In de behandelkamer moest je heel erg uitkijken waar je je voeten neerzette: overal lagen en liepen de puppy’s! Anne-Sophie en Magdalena moesten van elk hondje zeggen of het een mannetje of vrouwtje was, de tandjes werden bekeken, het hartje werd beluisterd. Nadat een chip was ingebracht mochten zij met een apparaatje het getal uitlezen.

De hondjes vielen één voor één ter plekke op de grond in slaap. Aan het eind mochten de meisjes op de grond zitten en werden alle puppy’s naar ze toe geschoven voor de foto. Prachtig! Mooi idee ook dat de meeste van deze hondjes hulphond gaan worden: blinde geleidehond of bijv. hulphond bij iemand met autisme.

Aansluitend mocht Anne-Sophie nog wat meedraaien op het spreekuur.

Het was inmiddels heel mooi weer geworden. Daarom besloten we opnieuw tot een spontaan ingelast onderdeel van de dag: we zijn naar recreatieplas Lingebos gereden. We hadden al wel zwemspullen bij ons want je weet maar nooit. We hebben daar heerlijk even een uurtje in de zon gezwommen en met een bal in het water gespeeld.

Vervolgens gingen we, terwijl de lucht donkerder en donkerder werd, weer terug.

In Gorinchem mogen de meisjes bij pizzeria La Fontana hun eigen pizza bakken. Ferdy, de eigenaar leerde hen de kneepjes van het vak zoals het gooien en ronddraaien met het deeg. Dat was natuurlijk dolle pret. Terwijl het noodweer buiten losbarstte, genoten wij van de pizza’s. Na nog een heerlijk ijsje toe met vuurwerk erop was het toch echt tijd om huiswaarts te gaan.

Bij het afscheid kreeg Anne-Sophie nog een cadeau dat wij via de uitgever van de Penny hadden geregeld: een doos met allerlei Penny spullen, van badlaken tot etui en agenda etc.

Het was een onvergetelijke dag of zoals Anne-Sophie zelf zei: ‘dit is echt kicken!’
Jom Fastré heeft de hele dag lopen hollen en zich in allerlei bochten gewrongen om prachtige foto’s te maken. En met succes! We hebben meer dan 500 prachtige foto’s!

SPONSOREN BEDANKT!


Wij willen alle sponsoren die geholpen hebben deze droomdag mogelijk te maken énorm bedanken!
Dank aan:

Fotograaf Jom Fastré

De donateurs van deze Droomdag: Andrea de Graaf, Ankie en Andy, Berber, Bram, Cees, Cornelie, Els en Karen, Filip van den Bergh en Meg van Boagert, Heleen, Helma, Henk, Herman Berk, Huub, Inge, Jacq, Jetteke de Vries, Jorien Mudde, Jorien Schaap, Lilian Walker, Marcel Duba, Marga Cools, Marijke, Max Hellema, Moniek Schipper, Nicola Meinders, PJ vd Hulst, Rebecca Banens, Roel, Ruud Frijstein, Simon, Vera Bartelink, Victor de Kort.

Facebook
Twitter
LinkedIn