GetImage

Achtbaan-controleur Dinand krijgt 2 Droomdagen.

DE DROOM

Onlangs hadden wij, zijn dreamchasers, Cochel, Lisette en Marijke, “een droomophaalmoment”  met Dinand. Wij hoorden hem zoveel vertellen over wat hij leuk vond, wat zijn dromen waren, dat het eventjes moeilijk kiezen was welke droom wij zouden organiseren.

Maar wij waren het er dik over eens, deze jongen verdiende een mooie droomdag. En omdat wij de twee wensen niet op één dag konden organiseren, deden wij het gewoon in twee dagen.

DREAMCHASERS

Cochel, Marijke en Lisette

DROOMDAG

Dag I

Het is eindelijk zover, zondag 10 maart gaan we Dinand verrassen. 

Ajax is Dinand’s favoriete voetbalclub, dus daar maar eens mee beginnen. En hoe fijn dat Ajax meewerkte aan deze dag.

Rond het middaguur bellen wij aan en zien het gespannen snoetje van Dinand. Hij heeft geen idee wat hem te wachten staat maar hij heeft er zoveel zin in. Dinand neemt zijn broer mee in dit hele avontuur.

Wij vertellen dat hij de vlag mag dragen bij aanvang van de wedstrijd Ajax-Fortuna. Zijn ogen worden groot van opwinding. “Kom ik dan op tv?” “Jazeker”, zeggen wij. Zien mijn vrienden mij dan op tv? “Jazeker”, vervolgen wij.

Maar voordat wij daarheen gaan hebben wij nog wat verrassingen in petto. Zo worden Dinand en zijn broer aangekleed in een Ajax-trainingspak. En dan ineens gaat de deurbel. Dinand schrikt op, wie is dat? Dat is je volgende verrassing, ga maar kijken. En daar staat voor de deur een prachtige raceauto.

Ken je dat? Een gezicht dat op 100% glunderen staat? Wat een geschenk om dat mee te mogen maken.

Dinand’s broer mag instappen en krijgt een prachtige snelle rit. Dan is het de beurt aan Dinand. Hij wordt met hoge snelheid naar het Ajax stadion gereden. En daar wordt hij gebrieft en voorbereid op zijn taak als vlaggendrager.

Het is best koud in zo’n tenue op het veld maar dat deert hem niet. Hij heeft er zin in!

Daar staat hij, op dat grote voetbalveld in de Johan Cruijff Arena, te bibberen van de spanning. Het hele stadion zit vol en kijkt….kijkt naar Dinand hoe fantastisch hij dat doet. Wat een belevenis!

En na deze prachtige ceremonie krijgt hij ook nog eens een bos bloemen overhandigd van Mazraoui, als enige van de vlaggendragers, een droom komt uit!

Hij kleedt zich snel om, om de hele wedstrijd samen met zijn broer uit te kijken. Wat een fantastische wedstrijd, Ajax wint met 4-0 van Fortuna, dat is de kers op de taart.

Na dit mooie spektakel gaan we nog een hapje eten en we beloven Dinand en zijn broer zo spoedig mogelijk iets te laten weten over dag twee.

Het was een droomdag, niet alleen voor Dinand en zijn broer maar ook voor de dreamchasers.

Dag 2

Dan komt de 2e droomdag op zondag 2 juni.

Lekker vroeg in de ochtend, haalt de dreamchaser Cochel, Dinand en zijn broer op in een Tesla. Verbaasd stappen de jongens in en de droomdag kan beginnen. Na een uur gezellig over van alles te hebben gesproken en gelachen, rijden we de ingang binnen van Walibi waar we de eerste foto van de mannen maken die er ongelooflijk veel zin in hebben.

Tijdens ” droomhaalmoment” hebben wij, de dreamchasers aan Dinand gevraagd wat hij graag wilde worden. Zijn antwoord: “achtbaancontroleur”. Daar hadden wij nou nog nooit van gehoord! Dinand blijkt enorm veel interesse te hebben in achtbanen maar vooral in de techniek die daar achter schuilt. Hij heeft er veel over gelezen op internet en weet er heel veel van.

Het is 8 uur en worden verwelkomd door Mark, Supervisor Operations. In de kantine zit de gehele technische ploeg al, zo’n 8 man, lekker aan de koffie. Wij gaan ook aan de koffie en Dinand krijgt van Mark een speciaal Walibishirt en een portofoon want hij hoort nu bij de technische dienst. Een half uurtje later worden de boys meegenomen door Mark en Bert die D gaan begeleiden.

Wij gaan eerst naar de ‘LOST GRAVITY” waar zij als eersten een controle doen aan de baan en gaan zelfs naar de hoogste top via een lange trap ernaast. Na deze controle worden de stoeltjes in de garage gecontroleerd en door Dinand uit de garage op de baan gezet en geactiveerd om naar het begin punt te rijden.  Nadat Dinand alle stoeltjes uit de garage heeft gehaald welke bij de start staan, mag hij samen met zijn broer en geïnteresseerden de Lost Gravity gaan testen. Dat laten zij zich natuurlijk geen twee maal zeggen. Voordat wij het weten zoeven ze over de baan…. Nog even de controle goedkeuren met een handtekening van Dinand en we gaan naar de volgende attractie. 

Via sluipweggetjes komen wij aan bij de Condor. Na de werking te hebben gezien bij de operator, mogen de boys ook hier in. Mooi niet wachten maar als VIP direct instappen maar…

Dan zijn nog Xpress, Speed of Sound en Goliath aan de beurt. Normaal moet je minimaal een half uur wachten maar Dinand en consorten mogen met hun verkregen Golden VIP armbandjes overal direct in.

Rond 12 uur zit er voldoende adrenaline in en moet er toch even uitgerust worden, zeker met dat mooie weer met hoge temperaturen. Wij krijgen allemaal een lunch van Walibi aangeboden. En dan komen de mannen van Walibi met een verrassing, een mooie Walibi-trofee voor Dinand. Na ontvangst en de lunch gaan het technische Walibi team, Dinand en zijn broer als dank nog op de foto. Met zoveel indrukken belt Dinand zijn pleegmoeder en praat honderd uit wat hij allemaal niet meemaakt. Wat een zorgeloze vrolijkheid, zo mooi dat wij daar een bijdrage aan leveren.

Na de lunch gaan wij niet naar huis maar juist terug naar al die gave Walibi attracties. Na ongeveer 15 attracties worden de mannen toch wel moe. Het is dan ongeveer 15.30 uur en ze vinden het wel genoeg. Wij stappen weer in de Tesla richting Amsterdam. Onderweg nog maar even een milkshake en ijsje (want ja, op 1 been kun je niet lopen) en dan komen we rond 16.30 aan in Amsterdam.

Met een big smile ronden we de dag af….

SPONSOREN BEDANKT!

en alle sponsoren via de steunwebsite bedankt!

Facebook
Twitter
LinkedIn