Wordt Jecko nou boer of toch bouwvakker?

DE DROOM

Jecko wil later boer worden. Of toch bouwvakker. Of toch boer? Hij zou zo graag eens op een traktor rijden, maar ook zo graag een helm opzetten en over de bouwplaats lopen. Dat moet geregeld worden!

DREAMCHASERS

Denise & Jeroen

DE DROOMDAG

Om 10.00 uur werd Jecko ineens uit de klas gehaald en met de hele klas naar het schoolplein gebracht. Daar stond een enorm grote rode tractor met de zwaailichten aan op hem te wachten. Deze was helemaal voor Jecko. Boer Jan stond al klaar om een overal bij Jecko aan te trekken, een echte doek om z’n hals te binden en hem te helpen op de versierde tractor te klimmen. Dit allemaal samen met zijn broertje, die gezellig mee mocht op zijn droomdag. Onder luid getoeter vertrokken ze, op weg naar de eerste droom van deze dag. 

Na een mooie rit naar Goirle kwamen we op kaasboerderij de Leyedaeler aan. Het is dan ook geen verrassing dat daar veel koeien, maar ook kalfjes waren. Als een volleerde boer gaf Jecko de fles aan kalfjes die net geboren waren. Een grote verrassing was het dat een kalfje nog zo jong was, dat zij nog geen naam had. Jecko mocht dit kalfje een naam geven en dit werd Jeckolien 1. Voortaan kunnen we Jeckolien 1 altijd komen bewonderen op de kaasboerderij. 

Na een korte pauze met wat lekkers, want er was nog zoveel te doen, zijn we snel de tractor op gesprongen om de koeien verderop te gaan voeren. Het was nog een hele klus om het voer nog over alle koeien te verdelen. We hebben de moeder van Jeckolien 1 gezien. Na het voeren heeft Jecko een (neppe) koe gemolken én in de hooischuur gespeeld.

Na het harde werken was het toch echt tijd om even een pannenkoek te eten. Deze mochten Jecko en zijn broertje helemaal zelf helemaal versieren. Bij het restaurant zat ook een grote speeltuin waar de twee zich nog even lekker konden uitleven. Plotseling kwam er een meneer aanlopen met kleren die je normaal op de bouwplaats draagt. Hij had allemaal bouwmaterialen, extra kleding en een helm bij zich. Hij was op zoek naar Jecko, want hij had toch echt hulp nodig om huizen in de buurt af te metselen. 

Deze kans greep Jecko natuurlijk met beide handen aan. Nadat hij in zijn nieuwe outfit was gehesen, zagen we aan het einde van de straat een grote gele bouwbus van Heijmans staan. De stoel was speciaal voor hem versierd en de flinke rit van een half uur richting Den Dungen kon beginnen.

Daar aangekomen, moesten we ons natuurlijk eerst even melden bij de uitvoerder. Zo gaat dat op een bouwplaats. Na een goede uitleg over veiligheid en het aantrekken van hesjes en helmen hebben we een rondleiding gekregen. Er werden heel veel grote huizen gebouwd en er moest nog veel gebeuren. Om even in te komen hebben Jecko en zijn broertje eerst een bank in elkaar gezet. Het hout lag al klaar, maar de schroeven moesten nog worden geboord. Dit nauwkeurig werkje hebben ze vakkundig uitgevoerd. Tijd om heel even op de zelf gemaakte bankjes te zitten. 

Na de korte rustpauze is het tijd voor het echte werk! Eerst specie uit de grote cementmolen laten vallen in de kruiwagen en dan aan het metselen. Echt werken aan een écht huis, dat is toch even wat anders dan lego. Jecko en zijn broertje gingen als volleerde vakmannen aan de slag. De stenen werden neergelegd zoals het hoort, uiteraard met behulp van hun eigen materialen. De complimenten van alle collega’s vlogen om de oren. Ze kunnen zo aan de slag op hun 18e!

Na het werken op de bouwplaats was het weer tijd om terug te gaan om de dag af te sluiten met (kinder)champagne. Samen hebben we geproost op Jecko’s droomdag en heeft hij alle verhalen kunnen vertellen en de foto’s laten zien. 

Nu kan het kiezen wat je later wil worden écht beginnen Jecko!

 

SPONSOREN BEDANKT!

Team4AnimationKaasboerderij de Leyedaeler in Goirle en Heijmans Woningbouw.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup