Vracht- en brandweerwagens voor Bram en Nick

De Droom

Bram wil graag brandweerman worden en Nick vindt vrachtwagens kei gaaf!

Dreamchasers

Jannes en Franc

De Droomdag

Het is de vroege, frisse ochtend van 16 september 2017. Er schijnt een voorzichtig zonnetje als de deurbel gaat. We staan voor de deur van de twee jongens Bram en Nick (aliassen) die een dagje dromen wel kunnen gebruiken. Nick vindt vrachtwagens kei gaaf, en Bram droomt ervan om brandweerman te worden. Ben benieuwd wat de dag ons gaat brengen.. :) 

Een eerste verrassing, met hulp van Praxis Den Bosch, is meteen een feit: namelijk twee buurman & buurman poppen. Daar zijn de heren groot fan van. We doen snel jassen aan, want een klein eindje verderop staat een geweldig grote vrachtwagen te wachten, gesponsord door DAF Trucks. Speciaal voor Bram. Met grote ogen en glimlach klimmen ze beiden aan boord.  

Even later draaien ze met een diepe brom en een luide toeter langzaam de weg op. We maken een flinke rit door de omgeving. Na een tijdje stoppen we op een vrachtwagenparkeerplaats om een kijkje onder de motorkap te nemen. Als ware chauffeurs stappen de twee heren uit en kantelen (met hulp van de ‘echte’ chauffeur) de cabine naar voren. Met glinsterende ogen wijst Bram routineus de onderdelen van de motor aan.

Daarna is het tijd om door te rijden naar de volgende stop: de brandweerkazerne in Rosmalen. Met hulp van Brandweer Brabant Noord mogen ze een speciale mini-cursus volgen om brandweerman te worden. De jongens krijgen uitleg over de kazerne en verschillende brandweerwagens. Natuurlijk passen ze een echt brandweeruniform, en krijgen ze een echte brandweerhelm op. Daarna is het tijd om met de brandweerwagen op pad te gaan. 

Al snel ontvangen we een oproep. Vlug rijden we terug naar de kazerne, waar een auto met gedeukte deuren en gedeukt dak staat. Het dak moet ervan af om oefenpop Rob te redden. Bram en Nick mogen meehelpen om het glas te breken en kijken daarna ademloos toe hoe de brandweer met kniptang het dak eraf knipt. Daarna is het nog niet voorbij, want er moet ook een brandje geblust worden. Zeer onverschrokken drukken ze beiden een brandblusser in en weten ze het brandje te blussen. Wat een rook zeg! Even later mogen ze allebei welverdiend een echt junior brandweer-diploma in ontvangst nemen. Knap hoor! 

Al dat harde werk maakt natuurlijk hongerig. En hoewel beide jongens coeliaki hebben, laten we ons daar niet door uit het veld slaan. Hun favoriete gerecht vinden we in de buurt van Eindhoven: een pannenkoekenrestaurant met glutenvrije pannenkoeken. Wat smaken ze uitstekend! 

Met de pannenkoeken is de droomdag nog niet afgerond. We zijn niet voor niets helemaal richting Eindhoven gereden. We brengen hierna een bezoek aan het race-circuit in Zolder, Belgie. Daar is vandaag de FIA Truck Grand Prix, die we mogen bezoeken met dank aan circuit Zolder! Met open mond lopen we rond op het terrein, want niet alleen worden er enorm veel trucks geshowd, er is ook Porsche-race aan de gang en we kunnen bijna letterlijk de racetrucks aanraken. Wow! Er is genoeg te zien en beleven voordat de echte race begint. Voor de vrachtwagenrace nemen we al snel plaats op de hoofdtribune. Met donderend gedreun razen de weggiganten over het asfalt met genoeg geluid om de tribunes mee te laten daveren. 

Nog onder de indruk rijden we aan het eind van de dag weer terug naar Nederland, om daar de droomdag passend af te ronden. In het favoriete restaurant De Griek in Rosmalen staat de rest van het gezin al op de jongens te wachten om gezamenlijk van een heerlijk diner te genieten. 

Die avond vonden Bram en Nick het verrassend genoeg geen enkel probleem om in slaap te vallen… 

Sponsoren bedankt!

Praxis Den Bosch, DAF Trucks, Brandweer Brabant Noord, circuit Zolder, De Griek Rosmalen

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup