Vlogcursus en eigen kledinglijn voor George

DE DROOM

Een dag op stap én vloggen met beroemde vlogger Ronald Vledder

DREAMCHASERS

Vera Lagerwaard, Kesty van Ree en Abigail Hall

DE DROOMDAG

Hartstikke zenuwachtig is de 12-jarige George als we hem op zaterdag 7 april thuis ophalen voor zijn droomdag. Hij heeft werkelijk geen idee wat we die dag gaan doen. In de auto begint hij samen met zijn grote vriend en begeleider Wil te gissen als wij door Amsterdam heen rijden: “Gaan we naar Bounce? Dat is hier in de buurt. Of misschien naar het Scheepvaartsmuseum, dat ken ik wel.” Wij houden de spanning erin. Na 20 minuutjes rijden parkeren we bij Escape World Amsterdam.
Van een escaperoom heeft George weleens gehoord, en eenmaal binnen gekomen vertellen we hem dat we nog even moeten wachten. Op iets of op iemand. George is inmiddels wel gerustgesteld en kletst ons de oren van het hoofd. Hij herinnert zich dat hij aan had gegeven dat hij heel graag 1 van zijn favoriete vloggers wil ontmoeten omdat hij zelf ook graag een vlogger wil worden met zijn eigen Youtube gamekanaal. Hij begint wat namen te noemen in de hoop dat wij happen… Omdat we nog wachten, bieden we George een taartje aan. Als hij de taartdoos opent ziet hij allemaal kleine taartjes met zijn eigen ontworpen logo erop. George is namelijk ook heel creatief en droomt er ook van om zijn eigen kledinglijn te ontwerpen. Deze ‘Georgetaartjes’zijn een mooi begin.
Dan gaat eindelijk de deur van Escape World open. De blik op George zijn gezicht is goud waard. Hij herkent vlogger Wilbo direct. Ook weet hij dat Wilbo de sidekick is van zijn grote held Ronald Vledder. Zou hij er ook bij zijn? En ja hoor, daar stapt ook Ronald naar binnen. Al filmend… De twee fantastisch lieve vloggers lopen naar George toe en vertellen hem in ‘interview-stijl’ dat ze hier speciaal voor George zijn en deze hele dag samen zullen vloggen, kletsen en nog veel meer.
Het klikt meteen tussen de drie ‘mannen’ en tijdens een lunch stelt George als een echte pro alle vragen die hij heeft over de ins en outs van het vloggen. En tussendoor nemen Ronald en Wilbo filmshots die nodig zijn voor de uiteindelijke vlog van de dag. Maar we zijn niet voor niets in een Escape World. Ze worden namelijk een uur opgesloten is een speciaal voor hen voorbereide escaperoom. Een beetje ingewikkeld was het wel, want na een uur worden ze eruit gelaten. Ze hadden de puzzel net niet opgelost, maar hebben het ontzettend leuk gehad en hebben daarbinnen weer volop kunnen filmen voor hun vlog. Helemaal enthousiast kwamen ze als beste vriendjes naar buiten. Volgens George was dit de perfecte manier om elkaar echt goed te leren kennen.
Inmiddels is het bij Escape World lekker druk geworden, we gaan dus op naar de volgende geheime locatie. De vloggers rijden vooruit en wij brengen George nietsvermoedend naar de studio’s van Aalsmeer, waar veel bekende vloggers ‘kantoor houden’. Voordat we de studio van Ronald ingaan, eten we nog even met George een ijsje (zodat de jongens nog even stiekem een aantal voorbereidingen kunnen treffen).
Het is cool in de studio van Ronald. Een heus gamers paradijs. Overal staan gamecomputers, gamestoelen en er hangen posters van bekende vloggers. Ronald en Wilbo zitten in hun gamestoelen achter een vette gamecomputer. Ze vragen George of hij een potje met ze wil gamen. Ze willen wel zien wat hij kan. Stoer en zelfverzekerd schuift George aan. Eerst heeft hij een game-account nodig. Dat stellen de mannen even voor hem in. Daarna speelt hij een spel tegen zijn held Ronald. We laten even in het midden wie er gewonnen heeft…
De dag is bijna voorbij. Ronald en Wilbo vertellen George dat ze nog 1 spel voor hem hebben. Hij mag namelijk een nummer onder de 10 raden in ruil voor een prijs. George is slim en raadt meteen het juiste nummer 7. Hij weet bijna niet wat te zeggen als hij hoort dat zijn gewonnen prijs de gamecomputer is, waar ze net samen op gespeeld hebben. Nu kan hij zijn droom om een eigen gameportaal te hebben, uit laten komen. En dat was nog niet alles... Zijn logo die hij eerder op de dag op zijn taartjes zag, is ook nog eens op een shirt, een cap en een hoody gedrukt. Én zijn nieuwe kledinglijn is samen met de spullen van alle andere bekende vloggers te koop in een bekende vloggers webwinkel.
We brengen een blije en overweldigde George naar huis, waar zijn verzorgmoeder, nichtjes & neefjes en zusje op al zijn prachtige verhalen wachten.

Op maandag 9 april verscheen de vlog van Ronald, Wilbo en George op Youtube. Kijk hier vanaf 3:12 min:
https://www.youtube.com/watch?v=4KYCuEgpCc4

Namens Dream4Kids willen wij Ronald, Wilbo en manager Miranda ontzettend bedanken. Jullie hebben een 12-jarige jongen ongelooflijk blij gemaakt.

SPONSOREN BEDANKT!

Rob van Escape World Amsterdam Harbour, Bernice van Gigabyte, HyperX en Alternate. En een speciale dank voor Annexum voor de royale donatie (ook dank aan alle overige donateurs uiteraard).

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup