Stoere en wilde dieren voor Yri!

DE DROOM

Alles wat met dieren te maken heeft.

DREAMCHASERS

Inge en Michel

DE DROOMDAG

Al weken keken we uit naar de eerste droomdag georganiseerd door Inge en Michel samen, de allereerste droomdag voor Michel als dreamchaser. Heel spannend dus, maar we waren super gemotiveerd om er een geweldige droomdag van te maken voor ons droomkind,  de 8-jarigeYri. 

In het kennismakingsgesprek was snel duidelijk dat Yri in een heel warm pleeggezin woont. Alle 3 de  pleegkinderen,  Yri, Welmoed en Geert-Jan zouden met ons mee gaan,  samen met de pleegouders. Wat een warm en liefdevol gezin; geweldig om ze allemaal een mooie dag te bezorgen!

Tijdens het droomhaalmoment praatte Yri alleen maar over dieren, hij is gek op dieren en helemaal op grote en gevaarlijke dieren: leeuwen, slangen, haaien.. als het maar groot en wild is. 

Ook op zijn kamer zien we alleen maar dieren, iets minder groot en gevaarlijk gelukkig! Vol enthousiasme vertelde Yri over de poes, de vissen op zijn kamer en de kikkers in de vijver in de tuin. Hij weet er wel heel veel over te vertellen… Hebben we hier de volgende Freek Vonk voor ons vragen wij ons stilletjes af…het lijkt er wel op!  

Het was ons al snel duidelijk: we moesten iets gaan doen met dieren. Dat is wel gelukt! Op woensdag was het zover. Van sponsor Van Mossel Land Rover in Tynaarlo mochten we de hele dag in een enorm stoere Range Rover rijden en zo stonden wij samen met zijn pleegzusje, pleegbroer en pleegouders om 08.45 uur plotseling in de klas van Yri. Hij was even verbaasd, maar had snel door dat zijn droomdag begonnen was!  Al snel ontwaarde hij die prachtige auto en toen hij een heerlijke knuffelhond kreeg konden we vertrekken. Uitgezwaaid door de hele klas zijn we vertrokken in een auto vol met waterflesjes, cola en snoepjes. Dat beloofde wat! 

De eerste stop was in Orvelte. Hier waren we uitgenodigd bij ZooBizar waar we een hele speciale VIP-rondleiding kregen en Yri als speciale gast werd ontvangen. ZooBizar is een hele leuke, knusse,  kleine dierentuin met hele bijzondere dieren. We maakten eerst kennis met onder andere een baardagaam en zelfs een stinkdier; gelukkig vond hij ons aardig en gingen we ook zonder zijn geurtje weer naar buiten!  Daarna kwamen Dorus de Fuleco, Brechje de Vogelspin en natuurlijk de rode rattenslang langs. Wist je trouwens dat de Fuleco een heel zeldzaam dier is? Het is één van de twee soorten die zich echt tot een bal op kan rollen. Gaaf joh! Het waren bijzonder ontmoetingen en een drukte van jewelste. Nog even een groot glas ranja, een knuffel aan het varken, een cadeautje uitpakken en door naar Wildlands. Geen betere plek om wilde dieren te ontmoeten. 

Ook hier werden we als echte VIPS ontvangen door vrijwilliger Wolter van Wildlands. We mochten aan de achterkant parkeren en zo via de achterdeur  naar binnen bij de Serenga. Zo kwamen we direct bij alle grote wilde dieren. Dit maakte het alleen wel lastig om meteen door te lopen naar de patat en snacks die al op ons stonden te wachten! Nadat we ons buikje hadden vol gegeten leidde Wolter ons de hele middag rond. Wat wist Wolter veel over de dieren! Wauw! We zagen antilopes, giraffes, nijlpaarden, kamelen, gnoes, aapjes, grote olifanten met enorme slagtanden en natuurlijk… de leeuwen! 

Bij de leeuwen was verzorger Peter aanwezig, die veel wist te vertellen over deze prachtige roofdieren. Nu was er één klein probleempje… leeuwen slapen 20 van de 24 uren van een dag… En natuurlijk lagen ze ook juist op het moment dat wij er waren allemaal voor pampus met een goed gevulde buik. Hoe konden we ze nu dan toch goed bekijken? Gelukkig had de verzorger een oplossing. Voor één keertje mochten we met hem mee achter de schermen, en kwamen we op een plek waar alleen verzorgers mogen komen, daar waar de leeuwen gevoerd worden. Er ging een grote deur van het slot af en we stonden zo in een grote kooi. Hier mag nooit iemand komen, maar voor Yri werd een uitzondering gemaakt! Heel bijzonder! De mannetjes leeuw lag nog steeds voor pampus, maar de dames kwamen graag even kijken wie daar waren en staken nieuwsgierig hun neus bij het hek. Wauw, als er een leeuw aan komt lopen en hij staat 30 centimeters bij je vandaan doet dat toch iets met je… Wat zijn ze mooi en groot! Wat een prachtige dieren…. (en wat fijn dat het een stevig traliewerk was). Een unieke ervaring. Yri vond het geweldig!

Daarna zijn we met z’n allen in een boot gestapt en hebben we een tocht gemaakt door de jungle. Warm, vochtig, met een hele spannende grot waar we doorheen gingen en we hebben stiekem tussen de rotsen door naar enorme olifanten kunnen kijken. Buiten zagen we zelfs een jong olifantje van pas een week oud! 

Wat een prachtige dieren. Het was een mooie dag, dus er moest natuurlijk even tijd voor een ijsje gemaakt worden. Likkend aan het ijsje, kwam er ineens een doodshoofdaapje met een pasgeboren jong op de rug voorbij wandelen, dus we moesten goed uitkijken dat ons ijsje niet werd afgepakt!

De boottocht was zo mooi dat de kinderen NOG een keer wilden. Eerst moest er uiteraard wel even geklommen worden in een oude junglehut en over hoge loopbruggen gelopen worden, maar daarna moesten we toch echt weer de boot in. 

Nog even kijken bij de slangen en toen begon er toch een hongergevoel op te komen… Hmmm, wat nu? Gelukkig werden we heel gastvrij ontvangen  bij restaurant Da Paolo in Emmen, waar Yri en zijn  gezelschap aan een mooie tafel plaats mochten nemen en een welkomstdrankje kregen. Yri werd als eregast uitgenodigd in de keuken en als een echte italiaanse kok mocht  hij zijn eigen pizza maken! De high-fives met alle koks gaven wel aan dat Yri daar later zo aan het werk kan als echte pizza-bakker! Het smaakte heerlijk, en wat de kinderen niet op konden mocht gewoon mee naar huis! 

Het was een lange en vooral warme dag geweest. Yri en Welmoed konden niet wachten om na het eten nog even heerlijk te spelen in het water op het grote plein in Emmen. Heerlijk afkoelen op zo’n mooie avond !

De volgende dag moesten de knuffels en de nieuwe rugzak uiteraard mee naar school. Yri mocht de hele klas vertellen over zijn droomdag en op het digibord mocht hij foto’s laten zien. Het was een onvergetelijke dag. Wat een beleving. Het is een echte Droomdag geworden.

Een hele bijzondere dag voor een heel bijzonder jongetje in een heel bijzonder gezin!

SPONSOREN BEDANKT!

ZooBizar, Wildlands, Da Paolo, Kort Mechanisatie, Van Mossel Jaguar Land Rover Tynaarlo IS Projects, Vierdaagse sponsoren Loes en Pixum.

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup