Politieagent of brandweerman? De droomdag van Chiel en Mason!

Dreamchasers

Kimberley en Karin

De droomdag

Vrijdag 8 december was het dan zo ver, de droomdag van Chiel en Mason. Dit was een dag waar de jongens al een tijd naar uitkeken. Chiel en Mason zijn broertjes van elkaar en 2 energieke en vrolijke jongens. We hebben de jongens om 9:00 verrast in hun klas met een slagroomtaart! De vader van Chiel en Mason mocht deze taart voor deze speciale gelegenheid aansnijden en de hele klas mocht er van mee eten. Toen begon de droomdag pas echt en kwam een echte politieman de beide jongens uit de klas halen. De hele klas was onder de indruk en zelfs de hele school stond buiten om Chiel en Mason op te wachten. Toen ze naar buiten liepen hadden zelfs een groep leerlingen een erehaag voor de jongens gemaakt. De hele school heeft hun uitgezwaaid en ze zijn met loeiende sirenes af gevoerd naar het politie bureau in Winterswijk. 

Daar hebben ze eerst de auto’s bekeken, hoe alles werkt en daarna alle politie spullen. Ze kregen zelfs een kogelwerend vest aan die zijn heel erg zwaar! En ze mochten ze het opnemen tegen een echte politieagent tijdens een wedstrijd hardlopen. Daarna zijn we naar binnen gegaan en hebben de jongens de cellen gezien waar ze zelfs nog hun vader hebben opgesloten in de cel! Hierna hebben ze gezien hoe een blaastest gaat en wat er gebeurt als een boef op het politie bureau komt. Ze hebben een rondleiding door het gebouw gehad. Op het eind kregen ze een filmpje van de trainingsdag te zien en kregen ze zelfs allemaal cadeautjes van de politie mee; een politie beer, kleurplaten, politie stickers, een politiepet en nog veel meer. 

De politie heeft ze daarna afgezet bij de brandweer waar het avontuur verder ging. Ook hier kregen ze een rondleiding door de kazerne. De jongens hebben alles bekeken, zelfs alle kleding en nateerlijk alle brandweerwagens. Ze hebben zelfs nog op sommige wagens geklommen en daarna natuurlijk ook nog een rondje gereden in de brandweerauto met de brandweer mannen. Tja…. wat willen ze nu worden? Brandweerman of politieagent?

Na al deze indrukken zijn we gaan lunchen bij de McDonalds. Daar hebben de jongens fijn gespeeld in de speelhoek tijdens het wachten op hun Happy Meal.

Na het eten hebben we de reis naar Arnhem voort gezet. In Arnhem zijn ze naar Bounz geweest. Dat is een hele zaal vol trampolines daar konden de jongens naar harte lust springen en hebben ze allemaal trucjes geleerd. Op het einde hebben ze nog even met hun vader trampoline gesprongen. Maar zo goed als Chiel en Mason was hij natuurlijk niet 😉 Toen de jongens uiteindelijk uitgeput waren kregen ze nog een heerlijk ijsje en een cadeautje van Lego waar ze héél erg blij mee waren. 

Ter afsluiting zijn we naar de pannenkoekenboot in Doetinchem geweest waar ze een reuzepannenkoek en een gouden munt kregen. Met deze munt mochten ze toen ze uitgegeten waren nog een cadeautje uitzoeken! 

Chiel en Mason waren super blij met hun cadeautjes en hebben genoten van deze fantastische dag!

Sponsoren: bedankt!

Politie Winterswijk, Brandweer Winterswijk, Bounz Arnhem, DorpentochtBakkerij Heyerman, Het Pannenkoekschip, McDonald's Winterswijk

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup