Pleun als prinses in de Efteling

DE DROOM

Pleun had als droom een dag als prinses naar de Efteling.

DREAMCHASERS

Maartje & Marc 

DE DROOMDAG

Vanaf het moment dat wij de droom gingen halen bij Pleun kon zij als niet meer wachten op haar droomdag. 

En zo was het dat er op 11 april 2017 een meisjesdroom in vervulling ging………………….. 

Er was eens een meisje van negen jaar, Pleun is haar naam, haar droom een dag naar de Efteling maar dan wel zelf de prinses zijn. En daar gingen we die dag in alle vroegte op weg naar Oisterwijk op weg naar de woongroep en de school van Pleun. Maar een sprookje zou een sprookje niet zijn als daar niet een hele mooie rosé limousine op jouw schoolplein stond en op jou stond te wachten!

Pleun was dol enthousiast en stil van alle commotie toen we haar en haar vriendin overvielen in de klas. Met z’n tweetjes gingen ze vol trots de cadeau/ snoeptasjes uitdelen aan de overige klasgenoten die helaas niet meekonden die dag. Daarna was het de beurt aan Pleun, want als je als prinses naar de Efteling gaat moet dat natuurlijk ook in sprookjesachtige kleding. Een jurk op maat gemaakt met een echte stola erbij, een extra mohair rose met gouden vest een echte By Ruby zou haar gegarandeerd warm houden op deze frisse maar toch ook zonnige dinsdag in april. Pleun schitterde van oor tot oor in haar outfit. Op naar het schoolplein en daar stond haar koninklijke vervoer al met draaiende motor klaar, samen met haar pleegmama Sonja en vriendinnetje Cheyenne mochten ze mee in de Limo op naar de Efteling. En een feestje moet je vieren dus…… ontkurkten we onderweg de kinderchampagne en sneden we een heuse chocolade prinsessentaart aan. Tegen de tijd dat de taart op was en de glaasjes leeg kwam de Efteling al in zicht. Als echte sterren mochten we pal voor de deur stoppen en uitstappen. Onze fotograaf Igor Swinkels legde de mooiste plaatjes vast en alle overige bezoekers keken jaloers Pleun toe.

Eenmaal bij de Efteling werden we erg gastvrij ontvangen door de gastenservice die ons de kaartjes voor deze dag aanbood. Nu viel er geen tijd meer te verliezen, hup naar binnen en genieten! We kregen meteen wel een heel warm welkom van Assepoester die ons stond op te wachten! Samen met Pleun stond ze op het prieel en zelfs Assepoester had zelden zo’n mooie prinses gezien vertelde ze. Nadat we afscheid namen van Assepoester gingen we op naar de eerste attractie wildwaterbaan de Piranha, met hier en daar een natte plek op onze kleding maar met veel plezier vervolgde we onze wandeling in de zon op naar de volgende attractie. Pleun koos voor de Baron, helaas we kwamen een paar centimeter tekort om hier in te mogen……maar dan gaan we toch naar Joris en de Draak een heuse houten race achtbaan waar de strijd tussen de vuur en waterteams duidelijk voelbaar is. Door de mindervalidenkaart die ons al werd verstrekt bij de ingang van de Efteling hoefde we nergens in de lange rijen wachten en konden we optimaal gebruik maken van de tijd in de Efteling! Het schip stond hoog op het lijstje van Pleun, die hebben we niet 1, niet 2, niet 3, niet 4 maar wel 9 keer gedaan! Van al die attracties kregen we toch ook wel honger……In de zon hebben we op een picknickbank het lievelingskostje van Pleun gegeten, frietjes met kipnuggets! Nog even lekker wat gedronken en uitgerust voordat we verder gingen wandelen en natuurlijk in de attracties gingen, de zweefmolen, nogmaals het schip, speeltuin en vele anderen……..was het nu tijd voor Raveleijn! En zoals een echte prinses het betaamd ga je natuurlijk niet zitten op de tribune tussen het gewone volk, mar neem je plaats op de vip zetel! En zo geschiede dat prinses Pleun met haar gevolg als een echte eregasten de spectaculaire show van Raveleijn kon aanschouwen! Nog steeds onder de indruk mochten we daarna op de foto Graaf Olaf en Gravin Halina en hadden we een echte meet en greet!

Inmiddels al een beetje moe van alle indrukken en vele meters lopen die dag begaven we ons langzaam richting de uitgang……..Neeeeee de dag was nog niet ten einde, want onze buiken knorden en wij hadden wel zin in wat lekkers! Pannenkoeken!!!! Pannenkoekenhuis Het Pannenkoeckershuys in Den Hout had ons uitgenodigd deze bijzondere dag af te sluiten met nog één van de favorieten van Pleun…..jawel Pannenkoeken! En wat waren ze lekker en wat waren de mensen daar aardig en gastvrij, een gave speeltuin erbij en de droom dag was echt compleet. Een super lekker toetje met vuurwerk en cadeautjes aangeboden door Het Pannenkoeckershuys maakte het helemaal af. 

Buikjes vol, voetjes moe, tijd om naar huis te gaan…..

Terug aan gekomen bij De Hondsberg hadden we nog een laatste verrassing voor Pleun, een cadeau dat erg hoog op haar wensenlijst staat en je raad het al  waar ze eigenlijk alleen maar van kon dromen….. een rosé Spacescooter, Spacescooter Nederland  twijfelde geen minuut toen we hen belden en vertelden wat we aan het regelen waren en schonk Pleun haar droomcadeau. Nog snel een rondje buiten op haar nieuwe Spacescooter want het was inmiddels donker en alle overige bewoners van de groep lagen al lekker te slapen. Een dikke knuffel een grote gulle lach van een klein lief meisje…..maakte dit voor ons allemaal een onvergetelijke dag! Dankjewel lieve Pleun dat wij dit voor je mochten doen, ook wij hebben genoten.

 

SPONSOREN BEDANKT:

Igors winkels Voor de super gave foto’s

Miss Rokl; Voor de op maat gemaakt prinsessenjurk

Moda Lina/; Voor de op maat gemaakte prinsessenjurk

Efteling; Voor een onvergetelijke dag in het park

Ruby Knitwear Voor een te gek vest

Koeckers Voor de heerlijke pannenkoeken en ijsjes

Spacescooter Voor de spacescooter die Pleun zo graag wilde

Autobedrijf van der Kallen uit ‘s-Hertogenbosch; voor de cadeausnoeptasjes voor alle klasgenootjes

De kindjes van de communie groep parochie Edith Stein Vught zuid die geld hebben gespaard voor de droomdag

En natuurlijk alle gulle gevers op de site voor alle donaties! Dank jullie wel zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup