"Oneindig mooie droomdag" van Joanne

DE DROOM 

 

In oktober 2018 zijn we bij de 12-jarige Joanne om te luisteren hoe voor haar een droomdag eruit ziet.  We worden hartelijk ontvangen door Joanne en haar pleegmoeders Maaike en José met koffie, thee en iets lekkers. Joanne heeft zich goed voorbereid en een aantal dingen die ze graag zou willen staan al op papier. Zo wil ze graag een bekende vlogger ontmoeten, in een limousine rijden of iets doen met dieren. Joanne verteld ons dat ze graag bioloog of dierengedragskundige wil worden later. Ze wil ook nog heel graag een keer sushi eten in een echt restaurant. Het is een ontzettend gezellig gesprek. Er is werk aan de winkel… Aan de slag! 

DREAMCHASERS 

 

Margot en Ellen (namens Rotary Den Bosch Oost)  

DROOMDAG 

 

Op 9 januari is het dan eindelijk zover. Joanne’s droomdag! 
Om 8 uur stappen wij samen met onze geweldige fotograaf Maxwell in de limousine, bestuurd door Jeroen. We gaan de pleegmoeders van Joanne en haar pleegzusje Romy thuis ophalen. Geweldig, op de limousine staat met grote letters “Joanne’s Limousine”. 
Samen rijden we naar de school waar een nietsvermoedende Joanne gewoon in de klas aan een doodnormale woensdag is begonnen. 
Bij haar klaslokaal aangekomen, zien we een verwonderde en overdonderde Joanne. Als ze zich eenmaal realiseert dat het vandaag echt háár droomdag is, is ze helemaal in de wolken! Het bord WELKOM JOANNE valt zo goed in de smaak dat ze het de hele dag overal mee naar toegenomen heeft. Ze vraagt of ze hem mag houden (en dat mag natuurlijk!). 
 
Op het digibord in haar klas laten we twee persoonlijke videoboodschappen zien van haar favoriete vloggers; meisje Djamila en Jill. Er zijn ook cadeautjes voor Joanne van Jill en vlogger Dylan Hagens.  
Nadat Joanne haar klasgenoten en leerkrachten nog trakteert op iets lekkers, gaat ze samen met haar vriendin en klasgenote Imke met de limousine op pad. Eenmaal rustig in de limousine zei Joanne “Hoe hebben jullie dit allemaal zo verborgen kunnen houden, ik had helemaal niet verwacht dat vandaag mijn droomdag zou zijn!”.  
Joanne heeft geen idee waar we heen gaan, totdat we stoppen voor haar lievelingswinkel… de Coolcat in Den Bosch. Hier wordt ze als een echte VIP ontvangen en samen met twee “personal shoppers” mag ze haar nieuwe outfits uitkiezen. Onder het genot van wat te drinken en te snoepen zien wij Joanne prachtige kleding uitzoeken. 
Uiteindelijk verlaat Joanne in haar mooie nieuwe outfit de winkel. Het volgende adres is de Kinki Kappers waar nog een wens van Joanne in vervulling gaat. Haar haarpunten worden prachtig rood gemaakt en als kers op de taart wordt Joanne door visagiste Sterre voorzien van prachtige make up, zodat ze er meer dan stralend uitziet. 
Op naar het naastgelegen kattencafé waar heerlijke chocomel met slagroom wordt gedronken en ondertussen mag Joanne de katten aaien en voeren.  

Het is tijd voor de lunch bij het gezellige Crème, waar allerlei lekkere gerechten voor hen worden klaar gemaakt.  

 
Na de lunch staat de limousine weer voor de deur klaar om Joanne en haar gezelschap naar boerderij Oosterhoeve te brengen. Anja geeft een rondleiding langs alle dieren en Joanne mag ze zelfs voeren. Een feestje voor een dierenliefhebber als Joanne! Als klap op de vuurpijl verschijnt ook nog Marieke (een dierengedragstherapeute), die samen met Joanne enkele dieren gaat trainen. Joanne gaat dit zeker thuis met haar honden ook proberen! Marieke zegt toe dat Joanne haar op een later tijdstip altijd mag benaderen met vragen.  

 
Ondertussen zijn pleegbroertjes Mark en Joey opgehaald met de limousine om zich bij het gezelschap te voegen. Vlogger Tom (Korthom) komt langs om een workshop vloggen te geven aan Joanne, en samen nemen ze dan ook een filmpje op. Gaaf! 

We vragen Joanne welk cijfer ze haar droomdag geeft antwoordt ze “oneindig”.  

 
Om de laatste wens van Joanne voor vandaag te vervullen, rijden we met het hele gezelschap in de limousine naar sushi restaurant SOHO. Hier eten we heerlijke sushi en Joanne magezelfs in de keuken kijken.  

 
Als laatste verrassing krijgt Joanne een tegoedbon voor een fotoshoot in een echte fotostudio bij fotografe Vera Eerhart. Dan zorgen Rotarians Toine en Gerrie dat Joanne en haar gezelschap weer veilig naar huis gebracht worden.  

 
Het is een meer dan geslaagde droomdag!  

SPONSOREN BEDANKT! 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup