Met Romano Molenaar naar de Comic Con - Guido's droom komt uit

DE DROOM

Boogschieten, comics en Romano Molenaar

DREAMCHASERS

Roel en Jorrin

DE DROOMDAG

Nog voor de echte droomdag plaatsvond, mocht Guido een dagje met oma en opa mee naar De Efteling en kreeg daar een luxe VIP behandeling. Dit was al een hele bijzondere start voor hem.

Op 31 januari vond dan de echte droomdag plaats. We lopen de klas in en zien Guido gelijk al zitten. “Vandaag heb je geen school! Je gaat met ons mee.” Guido kijkt ons verbaasd aan en de rest van de klas heeft vooral oog voor de gigantische slagroomtaart die we voor ze achterlaten. Maar niet voordat heel de klas mee naar buiten loopt om Guido uit te zwaaien op ZIJN dag. Stiekem geniet ook de klas van de Audi R8 die klaar staat om Guido naar zijn eerste activiteit te rijden. Wauw, wat een gave auto! Iedereen is een beetje jaloers op Guido – ook wij.

We rijden naar Volkel waar boogschietvereniging VZOD een workshop boogschieten heeft voorbereid. Een hele ochtend, speciaal voor Guido. Hij vindt het geweldig. Na een korte uitleg over hoe een boog nu eigenlijk is opgebouwd, mag hij dan eindelijk gaan schieten. En hij heeft er talent voor! De eerste drie pijlen zitten allemaal rondom de roos. Natuurlijk wil hij het al snel van een grotere afstand proberen en ook dat lukt hem. Voor hij het doorheeft schiet hij pijlen vanaf de wedstrijdafstand van 18 meter. Aan het eind schiet Guido ook nog op ballonnen, een kat en een ezel. Opa en oma genieten zichtbaar bij het zien stralen van Guido. Op de momenten dat we niet aan het schieten zijn, wordt er veel gesnoept en frisdrank gedronken. Het ontbreekt ons aan niets!

Voor de lunch eten we pannenkoeken bij pannenkoekenhuis Phillips Fruittuin. Echt veel pannenkoeken krijgt Guido niet naar binnen, want hij zit nog vol van de brownies, chocolaatjes en al het andere snoep. En hij is ontzettend benieuwd wat we in de middag gaan doen. Maar wij zeggen nog lekker even niets!

Onderweg naar Oosterhout vragen we aan Guido of hij nog wel eens op Instagram keek naar een striptekenaar die wij hem eens hadden aangeraden. “Romano Molenaar!” roept Guido gelijk. Hij moest eens weten… over een kwartier staat hij oog in oog met zijn tekenheld. We komen aan bij Uitgeverij L, waar Romano al op ons wacht. We staan voor de deur en nog voordat de deur volledig open is schreeuwt Guido de naam van Romano en knuffelt hem stevig. Zijn gezichtsuitdrukking zullen wij nooit meer vergeten! Na een rondleiding door de uitgeverij zitten we aan tafel en starten Romano en Guido al aan hun workshop. Wij besluiten ze maar even alleen te laten; deze twee vermaken zich wel. Ruim een uur later komen we terug en legt Guido de laatste hand aan zijn tekeningen die hij samen met Romano heeft gemaakt. Trots laat hij ze zien aan ons. Voordat we weer richting Eindhoven gaan, krijgt Guido nog een hele stapel stripboeken van de uitgeverij en overhandigt Romano hem een tekening van hem en zijn favoriete superheld. Wij gooien er nog een schepje bovenop en vertellen aan Guido dat dit niet de laatste keer is dat hij Romano ziet en dat wij op 1 april met hem naar de Comic Con beurs in Utrecht gaan. Guido staat letterlijk op van zijn stoel, loopt naar de gang en ploft daar in een andere stoel. Hij kijkt blij, verrast en krijgt de lach niet meer van zijn gezicht af. Oma laat een traantje bij het zien van deze emotie en ook wij houden het bijna niet droog. Deze reactie was goud waard. Hiervoor organiseren we zo’n dag!

Als afsluiter eten we bij de Mexicaan, het favoriete eten van Guido. Hij wil alle foto’s zien, vertelt nog van alles over de dag en bedenkt zich al hoe hij dit verhaal vrijdag op school gaat vertellen. Na veel nacho’s en een speciaal toetje, nemen we afscheid van elkaar. En we zien elkaar weer op 1 april!

1 april

“Eindelijk is het zover! Ik heb bijna niet geslapen!” Guido komt op ons afrennen. Hij stond al samen met zijn opa en oma op het station in Eindhoven op ons te wachten. Bepakt met een grote zelfgebakken Comic Con taart stappen we in de trein naar Utrecht. Onderweg eten we de taart en delen we zelfs taart uit aan overige reizigers in de trein. Guido kan niet wachten tot we er zijn.

Na een warm welkom door Jenske, waarbij Guido een trui en een shirt krijgt, rent hij als eerste naar Romano. Hij had twee tekeningen meegebracht die hij aan Romano wilde laten zien. Romano stopt gelijk met het zetten van handtekeningen en geeft Guido een dikke knuffel. En een hoop complimenten over zijn tekeningen. Enige aandachtspuntje: een tekenaar zet altijd zijn handtekening onder de tekening!

Guido is vandaag een heuse VIP op Comic Con. Stormtroopers laten hem de verschillende hallen van Comic Con zien, hij mag door rijen heen en als eerste activiteiten ondernemen. Daarna is hij nog een speciale gast op het podium bij Deadpool, een van zijn favoriete superhelden. Guido heeft daarna nog wat ruimte om bij te komen van alle indrukken, voordat hij aan een workshop zwaardvechten begint. En na de workshop is de dag dan echt voorbij.

De Efteling, de droomdag en een dag op Comic Con.

“Bedankt voor wat jullie voor me hebben gedaan. Nu zit ik lekkerder in mijn vel” staat op de brief die we van Guido krijgen. Hier draait het allemaal om!

 

SPONSOREN BEDANKT!

Ontzettend bedankt aan Thermo Fisher Scientific, vanwege het mogelijk maken van deze dag als grote sponsor. Bedankt ook aan De Efteling, Boogschietvereniging VZOD, Uitgeverij L, Romano Molenaar, Tortillas, Philips Fruittuin, Autobedrijf vd Akker, Banketbakkerij Michiels, Multivlaai Eindhoven en Dutch Comic Con. En natuurlijk ook bedankt aan alle vrienden, familie, collega’s en andere sponsoren!

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup