Laurens ontmoet zijn idool

De droom

Laurens uit Tilburg heeft in zijn jonge leven al veel ellende meegemaakt en Bureau Jeugdzorg schakelt Dream4kids in om middels een droomdag zijn leven een positieve wending te geven. Laurens wil later gaan werken in de wegenbouw en dan het liefste met graafmachines. 

Dreamchasers

Jeroen & Mary

De droomdag

En zo worden Laurens en zijn zus Meral die middag in stijl opgehaald door een zwarte, vette Mercedes S-klasse van autobedrijf Rüttchen. Als Laurens instapt, ziet hij dat zijn beste vriendje Milan in de auto zit. Die mag natuurlijk niet ontbreken op deze speciale dag! Chauffeur Wouter rijdt het gezelschap naar bouwproject 'vervangen brug Drongelens kanaal' bij Waalwijk langs de A59. Daar worden ze verwelkomd door de heren van Molhoek en Colijn.

Laurens wil later gaan werken in de wegenbouw en dan het liefste met graafmachines. Nadat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen mag hij vast proefdraaien. Als een echte wegenbouwer gaat hij aan de slag en hij ervaart dat het bedienen van een graafmachine echt een vak is! Bij het afscheid krijgen Laurens en Milan nog wat leuke cadeautjes mee en dan op naar de volgende bestemming.

De volgende stop is bij een patisserie in Tilburg. Wat zien de taarten in de étalage er heerlijk uit! Laurens houdt van taart en dan vooral van het zelf maken en versieren. En dat is precies wat hij mag gaan doen.

Onder de professionele begeleiding van patisseur Paul van Riel mogen Laurens en Milan zelf drie verrukkelijke taarten bereiden. En af en toe wordt er natuurlijk gesnoept van het marsepein en het fruit. Trots als een pauw presenteert Laurens het eindresultaat. Zeker weten dat de taarten net zo lekker gaan smaken als dat ze eruit zien.

Ondertussen is het eind van de middag en wordt het tijd om de hongerige magen te vullen. Op naar de pizzeria! Tijdens een droomdag hoort er natuurlijk bij dat je dan een schort voor krijgt en zelf je pizza’s bakt. Hmm, dat is genieten zeg.

Aan tafel ontvangt Laurens ook nog wat cadeautjes zoals een pet van Mercedes en een Bluetooth Box, die hij zo graag wilde hebben. Dan wordt het tijd voor de laatste verassing. Chauffeur Wouter brengt ons naar Theaters Tilburg.

Daar krijgt Laurens te horen dat hij zijn idool gaat ontmoeten: Jandino Asporaat. Laurens kan het bijna niet geloven, maar een half uur later vertelt hij aan Jandino wat hij die dag allemaal al heeft beleefd. Wow, dat is kicken! Er volgt een tour achter de schermen en de soundcheck wordt bijgewoond.

Laurens mag het toneel op en zelfs even plaats nemen in het decor. Aansluitend geniet Laurens van de klucht “van je familie moet je het hebben”. Tijdens de geweldige voorstelling rollen de tranen over zijn wangen van het lachen. En dan is daarna toch echt een einde gekomen aan deze droomdag.

Wat een geweldige dag was dit, zegt Laurens op weg naar huis. Hij had nooit gedacht dat hij op één dag allemaal van die geweldige dingen mocht doen.

En daar is het Dream4kids om te doen: kinderen een onvergetelijke dag bezorgen en hen laten zien dat dromen kunnen uitkomen.

Sponsoren: bedankt! 

Mercedes - Benz Rüttchen Tilburg, Slingershop.nl, Molhoek Aannemingsbedrijf B.V., Patisserie Walter van Erven, IGO-POST relatiegeschenken, Ristorante Pizzeria Tredici, Theaters Tilburg, George Visser Productions, Het Huis van Asporaat, SPGPrints B.V., & Ellen

Iedereen die een donatie heeft overgemaakt willen wij via deze weg heel erg bedanken! Jullie hebben bijgedragen aan een onvergetelijke dag. 

 

 

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup