Lard scoort bij N.E.C. en trotseert de Troy

DE DROOM

Zijn favoriete N.E.C. speler ontmoeten en samen voetballen. De langste, snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux trotseren. En in de snelste auto rijden. Voor Lard gaat het dus om voetballen en snelheid.

DREAMCHASERS

Marc & Roselie Bekker

DE DROOMDAG

Het is prachtig weer, beter kan Lard het niet treffen voor zijn droomdag. We rijden met een Maserati het schoolplein op, rollen de rode loper uit en vullen de ballonnen met Helium.

We worden met enthousiasme ontvangen door de meester van Lard. Hij is speciaal op zijn vrije dag naar school gekomen om de start van de droomdag mee te krijgen. Hij leidt ons naar de klas, die verrast op kijkt. Lard begreep het natuurlijk wel.

Maar voordat we de dag beginnen mag hij de dag aftrappen door een Pinata van een voetbal kapot te trappen en de klas met snoep achter te laten. Lard wordt door de school uitgezwaaid als hij samen met zijn broer en vriendje mega snel wegrijdt…

Lard heeft nog geen idee wat hem te wachten staat. Al rijdend komen ze een Tesla tegen. Lard zei: “Oh die is ook gaaf, hé”. De Tesla stopt op dezelfde locatie als de Maserati. Verrassing: er is een Tesla geregeld om dan toch echt eens mee te maken hoe het is om in 3 seconden naar 100km te kunnen optrekken. Hij krijgt uitvoerig uitleg over de Tesla en zijn gebruiken. In de tussentijd hebben we versgebakken appeltaart bij onze camper. Even bijkomen van de eerste spanning.

We geven Lard een voetbal om samen met zijn broer en vriend een balletje te trappen en warm te worden ;-). Want hij gaat namelijk zijn favoriete voetballer ontmoeten bij N.E.C. Hij wil graag Ferdi Kadioglu ontmoeten en dat gaat nog gebeuren ook. We rijden met Maserati en camper naar N.E.C.

We worden ontvangen door Martijn die eerst nog een speciale verrassing heeft voor Lard. Hij krijgt namelijk een N.E.C. shirt met nummer 49 en papa erop. Zijn broer krijgt een N.E.C. voetbal met alle handtekeningen van de spelers erop. Daarna wordt hij meegenomen naar het veld, waar de spelers aan het trainen zijn. De teamleider van N.E.C. helpt Lard om alle spelers een handtekening op zijn shirt te laten zetten. Uiteraard ook Ferdi. Samen met Ferdi en nog 2 andere spelers wordt er een balletje overgetrapt, gepraat en gelachen. Ook mogen ze penalty’s nemen en jawel, er werd gescoord!! Na de meet en greet met Ferdi en de rest van de spelers van N.E.C. krijgt Lard een rondleiding door het stadion. Martijn vertelt de in en outs van het stadion en laat alle bijzondere plekken zien. Zo dat was spannend voor Lard, maar wat vond hij het gaaf.

Even snel lunchen, want er staat nog een belangrijke wens van Lard op het programma, namelijk de Troy van Toverland; de langste, hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Als Lard te horen krijgt dat we naar Toverland gaan, stralen zijn ogen en roept hij: “Ja dat is super leuk”. In tegenstelling tot het ritje in de Maserati naar N.E.C., was de energie nu uitbundig, enthousiast en werd er doorgenomen in welke attracties ze zeker moesten.

Bij Toverland aangekomen, liggen de vrijkaarten en Tovereuro’s al op het bezoek van Lard te wachten. Het is nog steeds prachtig weer en niet druk. Ideaal, geen rijen en mogen blijven zitten waar ze willen. De eerste keer Troy wil Lard met zijn moeder. We gaan met zijn allen. Oh my god, deze achtbaan gaat echt heel snel. Allemaal onder de indruk en een beetje stil komen we eruit. 1 keer leek wel voldoende. Op naar alle andere attracties; backstroke, booster bike, djengu river, dwervelwind, scorpios, maximus’ blitz bahn. En dan toch…besluit Lard samen met zijn broer en vriend nog 4 keer achter elkaar in de Troy te gaan. Super stoerrrrrr.

Het park gaat sluiten en Lard vraagt of we nog uiteten gaan. Natuurlijk! In zijn favoriete restaurant de Wereld Keuken in Nijmegen mag iedereen eten waar hij zin in heeft. Een fijne afsluiting van de dag vol spanning en plezier.

De laatste verrassing is een VIP arrangement voor de voetbal wedstrijd NAC – N.E.C. Dat is nog spannend omdat we pas over een maand weten of zij volgend seizoen tegen elkaar spelen of niet. Leuk om alle kennis te horen van de wedstrijden en prestaties van de voetbalwereld. Mocht de wedstrijd niet gebeuren, dan toch een troostprijs: 2 kaartjes voor Lilkleine.

Voor Lard is het bijzonder thuiskomen. Zijn brievenbus ligt vol met kaarten en confetti, geschreven door de kinderen van zijn klas. Zijn moeder vond de confetti ook leuk ;-)

SPONSOREN BEDANKT!

Iveco Schouten, Kasparov, de Wereld Keuken in Nijmegen, de eigenaar van de Tesla, N.E.C. voor de fijne medewerking en het speciale t- shirt, Toverland, Pixum en speciale bedank voor de fotograaf, Henk Baron, die deze momenten heeft vastgelegd.

PERSBERICHT

De Maas & Waalkanter

Foto's

Klik om de foto's om deze te openen in een popup